SUPLA Scripts

Jeki87
Posts: 84
Joined: Wed Jun 21, 2017 10:29 am

Fri Apr 06, 2018 11:00 am

Niemam takiego kanału w urządzeniach ale tydzień temu niebylo takiego problemu
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Apr 06, 2018 1:43 pm

Musiałeś usunąć kanał z clouda (albo całe urządzenie). Wejdź w konfigurację termostatu i usuń ten problematyczny kanał z wybranego pomieszczenia.
Jeki87
Posts: 84
Joined: Wed Jun 21, 2017 10:29 am

Fri Apr 06, 2018 6:45 pm

Pomogło dziękuję
andrzejano
Posts: 245
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri Apr 13, 2018 5:53 pm

Witam. @fracz wysypał mi się termostat na własnym serwerze supla scripts .Pozostałe urządzenia na scripts ok.Co mam zrobić.
Attachments
Screenshot_20180413-194519.png
Screenshot_20180413-194519.png (319.17 KiB) Viewed 1262 times
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Apr 13, 2018 6:05 pm

Instalacja dockerowa czy klasyczna? Co robiłeś przed awarią? Jakieś aktualizacje?
andrzejano
Posts: 245
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri Apr 13, 2018 8:18 pm

Nic nie robiłem tylko zasilanie w całym domu wyłączałem.Instalacja dockerowa.
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Apr 13, 2018 8:20 pm

Spróbuj usunąć kontenery i postawić je na nowo (nie usunie to danych).

Code: Select all

cd supla-scripts/docker
docker-compose stop
docker-compose rm -fs
./sulpascripts.sh start
andrzejano
Posts: 245
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Sat Apr 14, 2018 7:28 am

Nie udało się..dalej to samo.
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Apr 14, 2018 7:51 am

Zobacz czy z bezpośrednio z systemu masz dostęp do bazy danych? Poniższa komenda powinna wypisać liczbę skonfigurowanych termostatów.

Code: Select all

source docker/.env
docker exec suplascripts-db mysql -u suplascripts --password=$DATABASE_PASSWORD suplascripts -e "SELECT COUNT(*) FROM thermostats"
andrzejano
Posts: 245
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Sat Apr 14, 2018 9:13 am

Błąd z lokalizacją ścieżki...może backup poleceniem?
Post Reply