SUPLA Scripts

User avatar
fracz
Posts: 1589
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Jun 20, 2018 10:19 am

andrzejano wrote:
Tue Jun 19, 2018 8:10 am
Nie trzymają terminow
W ustawieniach powiadomienia zaznacz sobie
Wyłącz algorytm częstszego sprawdzania spełnionego warunku (powiadomienie pokaże się tylko w wybranych interwałach)
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Wed Jun 20, 2018 1:00 pm

fracz wrote:
Wed Jun 20, 2018 10:10 am
Duch__ wrote:
Mon Jun 18, 2018 8:23 pm
Na dzień dobry po logowaniu
@Duch__, w logach do Twojego konta mam "Invalid username and password combination". Nie zmieniałeś hasła w cloud? Jeśli zmieniałeś, zaktualizuj swoje dane w ustawieniach skryptów.
Właśnie w tym sęk że nic nie zmieniałem.

EDIT--------------------------------------------------------

Dobra, mój błąd. Bawiłem się przecież API i generowałem nowe hasło. Już wszystko gra.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
wojtas567
Posts: 1786
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Jun 27, 2018 3:36 pm

W termostatach nie można dodać kanału na którym jest ustawiony "automat schodowy"
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Jun 27, 2018 9:47 pm

wojtas567 wrote:
Wed Jun 27, 2018 3:36 pm
W termostatach nie można dodać kanału na którym jest ustawiony "automat schodowy"
Chcesz się chłodzić żarówką? ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
wojtas567
Posts: 1786
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Jun 28, 2018 6:20 am

Wolałbym wentylatorem ;), jak do tej pory.
ale na szczęście jest też przełącznik :)
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
fracz
Posts: 1589
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Jul 02, 2018 8:45 am

wojtas567 wrote:
Wed Jun 27, 2018 3:36 pm
W termostatach nie można dodać kanału na którym jest ustawiony "automat schodowy"
Jak by to miało działać skoro automat włącza się na określony czas? Termostat włączy, automat się sam wyłączy po ustalonym czasie a termostat nadal będzie myślał że grzeje/chłodzi.
User avatar
michael
Posts: 978
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Jul 02, 2018 9:36 am

wojtas567 wrote:
Wed Jun 27, 2018 3:36 pm
W termostatach nie można dodać kanału na którym jest ustawiony "automat schodowy"
Zadam mega głupie pytanie :)
Gdzie się ustawia automat schodowy? :lol:

Szukam tej opcji i nie widzę nigdzie :oops:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
kospan
Posts: 21
Joined: Sat Feb 13, 2016 1:11 pm

Mon Jul 02, 2018 9:42 am

A ja mam takie pytanie gdzie znajdę soft do NodeMCU V3 najlepiej jakby obsługiwał 3 czujniki temp ds18b20 oraz 3 przekaźniki. Fajnie by było gdyby można było czytać dane z dwóch czujników temp i na podstawie różnicy temperatur coś załączać ;)
User avatar
wojtas567
Posts: 1786
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Jul 02, 2018 10:15 am

fracz wrote:
Mon Jul 02, 2018 8:45 am

Jak by to miało działać skoro automat włącza się na określony czas? Termostat włączy, automat się sam wyłączy po ustalonym czasie a termostat nadal będzie myślał że grzeje/chłodzi.
No tu jest faktycznie konflikt musiałby ponownie go włączyć po zadanym czasie.
Chodzi mi dokładnie o wentylator w łazience który mógłbym włączyć ręcznie na 5 min ale jeżeli przekroczy zadaną wilgotność to też się włączy ale dotąd aż spadnie poniżej.
Chyba muszę pozostać przy timerze wmontowanym w wentylatorze bo tu faktycznie może być problem :(.
Pozdrawiam
Wojtek
mzw
Posts: 25
Joined: Tue Sep 05, 2017 6:50 am

Thu Jul 05, 2018 8:55 am

Zauważyłem problem z supla scripts. Chodzi o odczyt stanu włącznika (sonoff basic) za pomocą sceny {{2|on|bool:zaświecone,zgaszone}}
Jeśli zmienię stan za pomocą sceny z supla scripts i odczytam stan to pokazuje poprawnie. Jeśli natomiast zmienię stan za pomocą aplikacji supla na android, a następnie odczytam stan za pomocą sceny supla scripts to niestety ale odczyt pozostaje nie zmieniony. Krótko mówiąc odczyt stanu za pomocą sceny z supla scripts nie zauważa wykonania operacji przez aplikację na androidzie. Oczywiście stan faktycznie się zmienia (żarówka zapala się i gaśnie). W drugą stronę wszystko działa ok. Aplikacja na androidzie zauważa zmiany stanu wywołane przez sceny z supla scripts. W czym może być problem?
Pozdrawiam
mzw
Post Reply