SUPLA Scripts

miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

czw lip 05, 2018 11:29 am

Zauważa stan, ale po około 5 minutach dopiero zobaczy supla script zmianę stanu
mzw
Posty: 25
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 6:50 am

czw lip 05, 2018 12:13 pm

miko1282 pisze:
czw lip 05, 2018 11:29 am
Zauważa stan, ale po około 5 minutach dopiero zobaczy supla script zmianę stanu
Rzeczywiście wygląda na to, że maksymalnie po 1 minucie już widzi. Nie przyszło mi do głowy żeby chwilę zaczekać. Dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1691
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw lip 05, 2018 1:19 pm

W celu niezajechania serwerów supli (mimo braku quoty), w skryptach dołożony jest 60-sekundowy cache na odczyt stanu kanałów. Przy zmianie stanu ze skryptów aplikacja go czyści i zawsze odczytuje stan na nowo. Przy zmianie stanu z zewnątrz, może pojawić się w najgorszym przypadku minutowe opóźnienie.
becON
Posty: 27
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

sob lip 07, 2018 9:36 pm

fracz pisze:
pn cze 18, 2018 10:01 am
Nowa wersja v2.8.1:
  • SUPLA Rhythm Code Recorder
  • Możliwość włączania/wyłączania w scenach kanału z fukncją STAIRCASETIMER
  • Możliwość procentowego otwaracia rolety w scenie (20%, 40%, 60%, 80%)
  • Wyświetlenie procentowego otwarcia rolety po sprawdzeniu stanu w kokpicie
Dlaczego Twoje skrypty od tej wersji nie otwierają się w okienku HTML (nie wiem jaka jest tego dokładna definicja), a odpalają za każdym razem domyślną przeglądarkę ze wszystkimi otwartymi zakładkami?
:?
Sibikk
Posty: 300
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

pn lip 09, 2018 12:09 pm

Cześć i czołem.
Wojtku cały czas mam problem ze scenami, Nie wykonują się akcje zasłoń odsłoń dla rolet(zaworów) sterowanie jest na RPI0, kanały są widoczne w skryptach, scena zapisana ale brak akcji. Możesz sprawdzić gdzie tkwi problem?
Kanały ID34329 ID34330
kospan
Posty: 22
Rejestracja: sob lut 13, 2016 1:11 pm

wt lip 10, 2018 7:48 pm

A ja nadal szukam odpowiedzi czy na ESP12/ Wemos da się zrobić 3 przekaźniki i 3 czujniki temp ? tzn jedno urządzenie a 3 oddzielne termostaty / czy schematy włączeń ?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1037
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn lip 23, 2018 8:41 am

Zauważyłem w skryptach taki ficzer w zmiennej czujnika poczty :)
Mianowicie jest tak:

Kod: Zaznacz cały

{{6|hi|bool:nie ma,jest}}
zwraca, że

Kod: Zaznacz cały

jest
a ikonka jest pusta.

Oczywiście zamieniłem sobie te słowa miejscami i jest OK, ale wiadomo 8-)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
maras
Posty: 69
Rejestracja: pt sty 26, 2018 10:10 am

śr sie 15, 2018 4:49 pm

Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.

O co chodzi? Wszystko działało prawidłowo na moim koncie i dziś po dłuższej przerwie wchodzę i widzę, że nie działa
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sie 15, 2018 5:50 pm

maras pisze:
śr sie 15, 2018 4:49 pm
Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.

O co chodzi? Wszystko działało prawidłowo na moim koncie i dziś po dłuższej przerwie wchodzę i widzę, że nie działa
Sprawdź teraz. Była aktualizacja serwerów i przez chwile API mogło być niedostępne na niektórych serwerach.
becON
Posty: 27
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

czw sie 23, 2018 3:57 am

pzygmunt pisze:
śr sie 15, 2018 5:50 pm
maras pisze:
śr sie 15, 2018 4:49 pm
Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.

O co chodzi? Wszystko działało prawidłowo na moim koncie i dziś po dłuższej przerwie wchodzę i widzę, że nie działa
Sprawdź teraz. Była aktualizacja serwerów i przez chwile API mogło być niedostępne na niektórych serwerach.
Spamer poniżej!
ODPOWIEDZ