Strona 45 z 94

Re: Supla scripts 2.0

: wt paź 02, 2018 6:50 am
autor: fracz
Tak, automatyka cały czas działa i nie bierze pod uwagę tego co zmieniasz manualnie. Analizuje tylko temperatury i "pamięta" co robiła ostatnio. Jest to taka antyupierdliwość tego rozwiązania. W przeciwnym razie ty byś wyłączał, termostat by włączał i tak w kółko by się kłóciło z Tobą. A użytkownik ma zawsze rację, dlatego ustępuje ;-)

Re: Supla scripts 2.0

: wt paź 02, 2018 9:03 pm
autor: Piotr61
fracz pisze:
wt paź 02, 2018 6:50 am
Tak, automatyka cały czas działa i nie bierze pod uwagę tego co zmieniasz manualnie...
W moich urządzeniach typu termostat, sterownik pompki obiegowej i.t.p. użytkownik nie ma możliwości włączenia czy też wyłączenia odbiornika(sprężarki, pompy, grzałki, i.t.p.) , może natomiast wyłączyć sterownik, co skutkuje natychmiastowym wyłączeniem odbiornika. Po załączeniu, to sterownik - na podstawie aktualnych danych pobranych z czujników oraz ustawionych parametrów regulacyjnych, decyduje czy odbiornik załączyć. Bo jak wiadomo "gdzie dwóch ustawia, tam ... Pan Bóg kule nosi", czy jakoś tak :mrgreen:
A w aplikacji wygląda to np. tak: viewtopic.php?f=18&t=2346&p=21653#p21653

Piotr

Re: Supla scripts 2.0

: czw paź 04, 2018 6:33 am
autor: denat
denat pisze:
pn paź 01, 2018 10:30 am
Witam jestem początkujący. Kupiłem ZAMEL SRW-1.
Wszytsko piekne działa po podłączeniu.
Ale zainteresowany faktem powiadomień chciałem w supla script zeby dostać powiadomienia o ruchu rolet.
Kiedy w warunku wpisze znak "{" nie podpowiada mi się nic.
Natomiast wpisany na czysto kod z przykladu {{1|on|bool}} generuje mi blad
Błąd
Error when communicating with Supla API: HTTP: 404

Supla Script widzi ZAMELA bo mam go dostępnego w liście wyboru przy na przykład tworzeniu sceny.
UPDATE : Zakupiłem dwa Sonoffy basic z Suplą. I jak chcę stworzyć warunek zaczynam znakiem "{" to oba sonoffy mi się podświetlają a SRW-01 nie.

Re: Supla scripts 2.0

: pt paź 05, 2018 2:27 pm
autor: Sibikk
@fracz kombinowałeś może coś z tymi kanałami roletowymi?
Mam też pytanie odnośnie powiadomień, mam ustawione żeby pokazywało mi się jak temperatura spadnie poniżej 25 a sprawdzanie co 30 minut, i wszystko działa tylko powiadomienie pojawia się co 30 minut pomimo nie spełnionego warunku temperatury. Ja cos źle ustawiłem czy jakiś mały bug? I tak jeszcze dopytam przy okazji, jak idą prace nad wersja 2.3 ? :roll:

Kod: Zaznacz cały

{{35268|temperature|compare:<,25,zimna woda,OK}}

Re: Supla scripts 2.0

: śr paź 10, 2018 4:23 pm
autor: PioKar
A tak serio to co trzeba by zrobić by termostat odpytywał co 1 minutę.
To jest kwestia kasy czy mocy przerobowych ?
Ja byłbym zainteresowany częstszym odpytywaniem.

Re: Supla scripts 2.0

: śr paź 10, 2018 4:33 pm
autor: slawek
Bedziesz "zarzynał" serwer, ale możesz postawić swój i wtedy tak...

Re: Supla scripts 2.0

: śr paź 10, 2018 5:21 pm
autor: PioKar
postawiłbym bo mam kompa nonstop monitoring tylko że nie potrafię.
nie wszyscy są programistami.
ja inaczej zarabiam na życie.
a supla mnie zafascynowała i tyle.

Re: Supla scripts 2.0

: śr paź 10, 2018 6:06 pm
autor: slawek
wystarczy malinka, nawet zero za 26zł + karta sieciowa za 5zł...

Re: Supla scripts 2.0

: czw paź 11, 2018 3:34 pm
autor: PioKar
To nie jest kwestia kasy.
Ja się boję że nie postawię.

Re: Supla scripts 2.0

: czw paź 11, 2018 4:19 pm
autor: lesny8
PioKar pisze:
czw paź 11, 2018 3:34 pm
Ja się boję że nie postawię.
Nie ma czego. Będą problemy, to pytaj zawsze ktoś nakieruje na właściwe tory ;)