SUPLA Scripts

THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

czw paź 18, 2018 8:55 am

fracz pisze:
czw paź 18, 2018 7:36 am
Wygląda jak niewiadomoco. Próbowałeś drugi raz?
Tak, próbowałem kilka razy - efekt taki sam :cry:
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1835
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw paź 18, 2018 9:29 am

Odapliłem to u siebie na czystym systemie i przeszło bez problemu. Zatrzymaj wszystko co działa pod dockerem, usuń zcachowane obrazy i spróbuj jeszcze raz

Kod: Zaznacz cały

docker system prune -f
THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

czw paź 18, 2018 10:43 am

OK jak będę w domu to sprawdzę. Może problemem jest Supla cloud, która również chodzi na tym samy RPi Zero? Może działać pod dockerem Supla cloud i Supla Scripts na jednym RPi?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1835
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw paź 18, 2018 10:55 am

Softowych przeciwwskazań nie ma. Natomiast nie wiem czy PI Zero uciągnie, trochę może ramu brakować... Ale błąd który dostajesz raczej z tego nie wynika.
THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

czw paź 18, 2018 12:01 pm

fracz pisze:
czw paź 18, 2018 9:29 am
Odapliłem to u siebie na czystym systemie i przeszło bez problemu. Zatrzymaj wszystko co działa pod dockerem, usuń zcachowane obrazy i spróbuj jeszcze raz

Kod: Zaznacz cały

docker system prune -f
Wykonując powyższą komendę nie usunę danych dockera Supla cloud?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1835
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw paź 18, 2018 12:04 pm

Nie usuniesz danych, ale na nowo kontenery będą się musiały wybudować, więc chwilę zejdzie.
THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

czw paź 18, 2018 12:46 pm

Dalej nie działa, ten sam błąd. Wykonałem wszystkie Twoje zalecenia i Supla scripts nie uruchamia się, claud wstaje bez problemów. Może coś nie tak w pliku konfiguracyjnym .env?

Jestem pod wrażeniem całego projektu Supla, a Supla scripts to wisienka na torcie ;)

Przygotowałem jeszcze raz czysty system (pracuję na wersji z załącznika) i nadal ten sam błąd :(

Instalacja z konta root-a też nie pomaga.
Raspbian-ver.PNG
Raspbian-ver.PNG (31.85 KiB) Przejrzano 1558 razy
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2018 6:26 am przez THEND, łącznie zmieniany 1 raz.
THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

pt paź 19, 2018 6:25 am

Wersje dockera (załącznik).
Załączniki
Docker - ver.PNG
Docker - ver.PNG (7.78 KiB) Przejrzano 1557 razy
THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

sob paź 20, 2018 6:35 pm

Jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1835
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

sob paź 20, 2018 7:45 pm

Nie wiem co może być nie tak. Spróbowałem na moim PI Zero i idzie sobie...
idzie.jpg
idzie.jpg (158.19 KiB) Przejrzano 1486 razy
Co mówi u Ciebie

Kod: Zaznacz cały

uname -a
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”