SUPLA Scripts

THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Thu Oct 18, 2018 8:55 am

fracz wrote:
Thu Oct 18, 2018 7:36 am
Wygląda jak niewiadomoco. Próbowałeś drugi raz?
Tak, próbowałem kilka razy - efekt taki sam :cry:
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Oct 18, 2018 9:29 am

Odapliłem to u siebie na czystym systemie i przeszło bez problemu. Zatrzymaj wszystko co działa pod dockerem, usuń zcachowane obrazy i spróbuj jeszcze raz

Code: Select all

docker system prune -f
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Thu Oct 18, 2018 10:43 am

OK jak będę w domu to sprawdzę. Może problemem jest Supla cloud, która również chodzi na tym samy RPi Zero? Może działać pod dockerem Supla cloud i Supla Scripts na jednym RPi?
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Oct 18, 2018 10:55 am

Softowych przeciwwskazań nie ma. Natomiast nie wiem czy PI Zero uciągnie, trochę może ramu brakować... Ale błąd który dostajesz raczej z tego nie wynika.
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Thu Oct 18, 2018 12:01 pm

fracz wrote:
Thu Oct 18, 2018 9:29 am
Odapliłem to u siebie na czystym systemie i przeszło bez problemu. Zatrzymaj wszystko co działa pod dockerem, usuń zcachowane obrazy i spróbuj jeszcze raz

Code: Select all

docker system prune -f
Wykonując powyższą komendę nie usunę danych dockera Supla cloud?
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Oct 18, 2018 12:04 pm

Nie usuniesz danych, ale na nowo kontenery będą się musiały wybudować, więc chwilę zejdzie.
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Thu Oct 18, 2018 12:46 pm

Dalej nie działa, ten sam błąd. Wykonałem wszystkie Twoje zalecenia i Supla scripts nie uruchamia się, claud wstaje bez problemów. Może coś nie tak w pliku konfiguracyjnym .env?

Jestem pod wrażeniem całego projektu Supla, a Supla scripts to wisienka na torcie ;)

Przygotowałem jeszcze raz czysty system (pracuję na wersji z załącznika) i nadal ten sam błąd :(

Instalacja z konta root-a też nie pomaga.
Raspbian-ver.PNG
Raspbian-ver.PNG (31.85 KiB) Viewed 1060 times
Last edited by THEND on Fri Oct 19, 2018 6:26 am, edited 1 time in total.
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Fri Oct 19, 2018 6:25 am

Wersje dockera (załącznik).
Attachments
Docker - ver.PNG
Docker - ver.PNG (7.78 KiB) Viewed 1059 times
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Sat Oct 20, 2018 6:35 pm

Jakieś pomysły?
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Oct 20, 2018 7:45 pm

Nie wiem co może być nie tak. Spróbowałem na moim PI Zero i idzie sobie...
idzie.jpg
idzie.jpg (158.19 KiB) Viewed 988 times
Co mówi u Ciebie

Code: Select all

uname -a
Post Reply