SUPLA Scripts

THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Mon Oct 22, 2018 7:24 am

fracz wrote:
Mon Oct 22, 2018 7:11 am

Code: Select all

docker exec -it suplascripts bash

Teraz mam:
Attachments
Suplascripts-Docker.PNG
Suplascripts-Docker.PNG (12.43 KiB) Viewed 1545 times
User avatar
fracz
Posts: 1570
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Oct 22, 2018 8:16 am

Czy możesz mi do tego dać jakiś tymczasowy dostęp? na priv
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Mon Oct 22, 2018 9:18 am

fracz wrote:
Mon Oct 22, 2018 8:16 am
Czy możesz mi do tego dać jakiś tymczasowy dostęp? na priv
Sprawdź priv.
User avatar
fracz
Posts: 1570
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Oct 22, 2018 5:49 pm

Nie mam pojęcia o co chodzi. Jedyna różnica między Twoją maliną a moją jest taka, że ja mam Dockera 18.03.0-ce, a Ty masz 18.06.1-ce.

Z jakiegoś powodu ten nowszy Docker pobiera inny obraz php:7.0.27-apache i prawdopodobnie to tworzy problemy (taki sam przy budowaniu kontenerów supli ze źródeł).

W przypadku Dockera 18.03.0-ce jest to

Code: Select all

sha256:7e11cf36f4f73660587f5c3a832c2c88fc4fda7db6858ba7235f4761216eff05
built: 2018-02-15T23:19:54.344633286Z
W przypadku Dockera 18.06.1-ce:

Code: Select all

sha256:4dbb41f6ed5b41ed2102a7f8d23a17edc2b57e3274172af2fe1dd752a969c468
built: 2018-02-15T15:27:10.501251405Z
Obydwa kontenery są zbudowane dla ARM, więc wygląda że jest ok. Natomiast fakt, że nie da się wejść do czystego obrazu sugeruje, że coś z tym obrazem jest nie tak.

Aktualnie nie wiem co z tym zrobić. Kontenery supli przy budowaniu z gałęzi master będą działać, bo przy releasie wybudowałem je na swoim zero-PI, więc są zbudowane na tej "dobrej" podstawie. Z suplascripts póki co proponuję korzystać z mojej instancji. Problemem dotknięte są tylko architektury ARMv6, więc właśnie PI Zero oraz pewnie jakieś pomarańczki.

Pewnie będę musiał to ogarnąć przy releasie 2.3, bo będę musiał wybudować znowu kontenery ze źródeł. Ale to... future problem :-D Jak bardzo chcesz, możesz spróbować zrobić downgrade Dockera do 18.03 i zobaczysz czy to naprawia problem... Ja tego nie robiłem bo przy downgradach zawsze może się coś posypać, a nie jestem pewny że nie masz tam nic ważnego.

Dzięki za udostępnienie malinki.
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Mon Oct 22, 2018 6:14 pm

Dzięki za poświęcony czas na zabawę z moją malinką :-)

W jaki sposób zrobić downgrade Dockera? Możesz mi udostępnić swój obraz RPiZero z Supla script 2.0?
User avatar
fracz
Posts: 1570
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Oct 22, 2018 6:34 pm

Downgrade Docker -> Google.

Obraz - gdzie, chłopie, tam burdel jak 150 :lol: To malina do zadań bojowych.
User avatar
lesny8
Posts: 745
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Mon Oct 22, 2018 6:46 pm

THEND wrote:
Mon Oct 22, 2018 6:14 pm
W jaki sposób zrobić downgrade Dockera?
Kiedyś swego czasu robiłem

Code: Select all

sudo apt-get install -y docker-ce=18.03.0~ce-0~raspbian --allow-downgrades
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Mon Oct 22, 2018 7:00 pm

Zatrzymałem wszystko co działa pod dockerem, usunąłem zachowane obrazy. Downgrade zrobiony - niestety nadal ten sam błąd.

Już mi ręce opadają :x
Attachments
Docker-ver.PNG
Docker-ver.PNG (33.22 KiB) Viewed 1490 times
Docker-ver.PNG
Docker-ver.PNG (2.35 KiB) Viewed 1492 times
User avatar
fracz
Posts: 1570
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Oct 22, 2018 7:45 pm

Po downgradzie zatrzymaj wszystko i zrób docker system prune -a.

docker images ma zwracać pustość.

Wtedy spróbuj uruchomić skrypty.
THEND
Posts: 26
Joined: Wed Oct 17, 2018 12:46 pm

Tue Oct 23, 2018 5:57 am

fracz wrote:
Mon Oct 22, 2018 7:45 pm
Po downgradzie zatrzymaj wszystko i zrób docker system prune -a.

docker images ma zwracać pustość.

Wtedy spróbuj uruchomić skrypty.
Pełen SUKCES! Teraz działa :D

Dziękuję za poświęcony czas i pomoc w uruchomieniu ;)
Post Reply