SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 19, 2018 9:38 am

Wiem, że na chmurze było do 1000 ale pamiętam jak testowałem to w aplikacji nie zmieniała się wartość.
A wczoraj wgrałem przypadkiem soft i zaskoczyłem się miło, że parametr się zmienia na bieżąco a na scryptach barak danych więc myślałem, że tu jest jakieś ograniczenie.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lis 19, 2018 9:50 am

A w aplikacji na telefonie wyświetla się więcej niż 1000?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 19, 2018 9:53 am

Bez problemu
Załączniki
Screenshot_20181119-105151.png
Screenshot_20181119-105151.png (97.76 KiB) Przejrzano 873 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lis 19, 2018 10:09 am

I w skryptach jak to odczytasz w scenie (w odpowiedzi) albo w powiadomieniu to pokazuje co? 1000? 0? Błąd?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 19, 2018 10:14 am

W scenie mam wartość: 0.0
w termostatach: ?
a na wykresach: Brak danych
Serwer nie zwrócił żadnych danych dla wybranego termometru i okresu.
Pozdrawiam
Wojtek
miko1282
Posty: 423
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pn lis 19, 2018 7:23 pm

Czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego (np z użyciem powiadomień) na przykład mam bramę, czas załączania przekaźnika 8s, aby wyświetliło mi w logach o której godzinie był używany przycisk w aplikacji ? Jeśli tak to w jaki sposób ?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lis 19, 2018 9:49 pm

Aktualnie nie, ale ta funkcjonalność już dawno była wspomniana i jest opisana: https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/95
dominik.l
Posty: 38
Rejestracja: ndz paź 14, 2018 5:52 pm

wt lis 20, 2018 9:32 pm

czy jest jakaś szansa / możliwość integracji z google home mini przykładowo coś takiego

https://allegro.pl/inteligentny-glosnik ... lsrc=aw.ds

żebym mówiąc ok google mógł wydać komendę do suplascripts tak jak mam z telefonem w układzie supla + automate
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7964
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lis 20, 2018 10:16 pm

dominik.l pisze:
wt lis 20, 2018 9:32 pm
czy jest jakaś szansa / możliwość integracji z google home mini przykładowo coś takiego

https://allegro.pl/inteligentny-glosnik ... lsrc=aw.ds

żebym mówiąc ok google mógł wydać komendę do suplascripts tak jak mam z telefonem w układzie supla + automate
Już niedługo pojawi się natywna integracja z takimi głośnikami.
wsosniak
Posty: 400
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

sob lis 24, 2018 6:22 am

@fracz. "Rzucam" taki temat : Mam scenę OTWÓRZ DOM(uruchamianą z przycisku na sonoff touch) w której otwierają mi się rolety, załączają się LEDy……. prawie każde urządzenie w mojej supli zmienia swój stan. I fajnie, ale mam taką niedogodność co do tych LEDów : jeśli przyjeżdżam do domu w trakcie dnia kiedy jest jasno to w tej scenie , wyłączniki światła nie powinny się załączyć , jeśli jest już wieczór i jest ciemno to powinny się załączyć . Na chwilę obecną w scenach mam możliwość ustawić stan wyłącznika światłą/zasilania : WŁĄCZ lub WYŁĄCZ. A przydałoby się na przykład WŁĄCZ JESLI CIEMNO w zależności czy już był już zachód słońca mojej danej strefie czasowej .

To samo mógłbym napisać że niektóre rolety , wyłączniki prądu też powinny się tak zachowywać na to czy jest jasno czy ciemno na zewnątrz. Może przy każdym kanale w scenie można by dorobić pole/checkbox-a : AKTYWUJ JESLI BYŁ JUŻ ZACHÓD SŁOŃCA ?

a może inaczej to można zrealizować ?
ODPOWIEDZ