SUPLA Scripts

wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn gru 17, 2018 10:31 am

fracz pisze:
pn gru 17, 2018 9:09 am
@wsosniak, no, bo nie naprawiłem punktu 3 tylko go rozniosłem po całej aplikacji :lol:
to czekam na info kiedy będę mógł znowu "pomęczyć" te sceny + testy rekurencji :)
Sibikk
Posty: 308
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

pn gru 17, 2018 3:04 pm

Sibikk pisze:
ndz gru 16, 2018 5:18 pm
Cześć. @fracz mam problem w sumie już go kiedyś ćwiczyliśmy, zmieniłem urządzenie w termostacie i nie ładuje się podgląd. Zrobiłem po bożemu, najpierw usunąłem w termostacie później z supli, zapisałem i dodałem nowe urządzenie.
Chyba umknęło, więc się powtórzę. :arrow:
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn gru 17, 2018 4:36 pm

@wsosniak możesz walczyć, beta.6 4u.

@Sibikk, wyślij na priv link.
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn gru 17, 2018 5:41 pm

fracz pisze:
pn gru 17, 2018 4:36 pm
@wsosniak możesz walczyć, beta.6 4u.
No teraz to wszystko działa :) rekurencja nawet z trzech wywołujących siebie kolejno scen.
ALE :D (jak zwykle jakieś ALE jest ):

1) już to pisałem wczoraj: jak w warunku (lub odpowiedzi) wpisuje "{" to nie podpowiada mi się kanał rolety. Jak wpisze state(nr_kanału_rolety).shut , to wszystko jest ok, mogę robić warunki na bazie % zamkniecia . No ale fajnie byłoby aby rolety też można byłoby wybrać z listy.

2) Wczoraj wyrażenie 'now'|date('H:i') pokazywało mi przesunięcie o jedną godzinę , a dzisiaj nie - zrobiłeś/poprawiłeś coś ?

3) to wyrażenie 'now'|date('H:i') (lub 'now'|date('Hi') ) chciałbym użyć do porównania czasu wschodu i zachodu słońca z wynikiem z podobnego liknku do tego {{(getUrl('https://www.meteoblue.com/pl/pogoda/pro ... ka_3096472', '#tab_temp_max".*?>\s*(.+?C)#s')|number_format)}} , ale który bazuje na TAB_SUN (a nie TAB_TEMP_MAX) . Próbowałem się przegryźć przez REGEX ale już jestem chyba na to za stary :) jakaś podpowiedź ? a może jakieś inne podejście do rozwiązania tego w warunkach?

Życzyłbym sobie aby sceny w takiej formie trafiły do clouda , wg mapy drogowej , w wersji 2.4 - czy tak będzie ?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn gru 17, 2018 6:24 pm

1) do poprawienia
2) poprawiłem
3) dostarczę możliwość odczytania godziny wschodu/zachodu dla danego lat/lng i będzie się dało (ale to pewnie później)

Jeśli o sceny - jeszcze nie rozmawiałem z Przemkiem jak on to widzi. Póki co w skryptach tak prototypuję na podstawie Waszych zachcianek co jest potrzebne...
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn gru 17, 2018 6:45 pm

Ad3 - to super , to nic nie kombinuje, poczekam :)
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt gru 18, 2018 9:57 pm

SUPLA Scripts v3.0.0-rc.1 live na wersji "oficjalnej" :)
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

wt gru 18, 2018 10:58 pm

no a miało być zaraz po wdrożeniu cloud 2.3 :) a clouda 2.3 jeszcze ni ma :)

trochę późno to wrzuciłeś dzisiaj :) idę spać ...…. ale bramy z wyjątkami już ogarnięte czyli otwierają się tylko wtedy gdy są zamknięte , a zamykają tylko jak są otwarte

Pytanko : widzę że na razie nie ma możliwości logowania się loginem supla cloud. Czy jak w przyszłości będzie taka możliwość , to czy obecne skrypty z loginu supla script będzie się dało zmigrować do loginu supla cloud ?

dzięki !!
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 790
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 18, 2018 11:05 pm

fracz pisze:
wt gru 18, 2018 9:57 pm
SUPLA Scripts v3.0.0-rc.1 live na wersji "oficjalnej" :)
Super, a kiedy można spodziewać się aktualizacji na własnych instalacjach?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt gru 18, 2018 11:19 pm

@wsosniak, tak. Plan jest taki że to się automagicznie połączy przy pierwszym logowaniu za pomocą Clouda 2.3.

@PuteR, teoretycznie można już, przełączając się na branch oauth i aktualizacując jak zawsze (czyli restartując kontenery). Nie wrzucam jeszcze na główną gałąź bo może wylezie jakiś babol... ;-) Dużo technicznych rzeczy doszło. Swoją instancję jakby co to ogarnę ale jak to się rozpropaguje na pół suplowego świata to będzie dupa a nie Święta :lol:
ODPOWIEDZ