SUPLA Scripts

Totem
Posty: 1
Rejestracja: pt gru 21, 2018 8:48 pm

pt gru 21, 2018 10:03 pm

Przepraszam użytkowniku @fracz, wyłączyłeś już możliwość rejestracji na swoim serwerze ze skryptami?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt gru 21, 2018 10:28 pm

Jeśli masz już Clouda 2.3, możesz użyć trzeciej opcji logowania (tokenem). Jeśli nie - musisz poczekać. Docelowo będzie takie logowanie jak było w becie, jak już wszystkie Cloudy oficjalne się zmigrują.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob gru 22, 2018 8:14 am

fracz pisze:
pt gru 21, 2018 9:45 pm
Jest tak by default. Jak nie udało mu się przesterować kiedy chciał to próbuje za 5 minut.
To ja już nic nie rozumiem. Dziś się budzę i oczywiście w jednym pokoju kaloryfer zamknięty i 19°. Ręcznie włącza się bez żadnego problemu. Można jakoś na Cloudzie sprawdzić logi czy przyszła informacja z scripts o otwarciu i czy się otworzył i np zaraz zamknął?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob gru 22, 2018 9:11 am

Nie ma logów w cloudsie jeszcze. Co mówią logi skryptów?
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob gru 22, 2018 9:22 am

Wygląda jakby nie załączało.
O 2:30 niby został załączony grzejnik Witek, dlatego o 7:00 przy zmianie profilu się nie załączył bo niby cały czas był załączony, a nie był :(
Kanał 17 to pompa przy piecu, która chodzi cała noc bo teoretycznie czeka, na kanał 166 żeby nagrzać i się wyłączyć.

Dziś o 08:35 Manualnie powrócono do automatycznego sterowania pomieszczeniem Witek
Dziś o 08:35 Włączono kanał #166
Dziś o 08:35 Rozpoczęto ogrzewanie pomieszczenia Witek, wartość: 19.2°C
Dziś o 08:35 Wyłączono kanał #166
Dziś o 08:35 Manualnie ustalono akcję brak na 15 minut dla pomieszczenia Witek
Dziś o 08:25 Wyłączono kanał #33
Dziś o 08:25 Zakończono ochładzanie lub ogrzewanie pomieszczenia Mariusz, wartość: 21.6°C
Dziś o 07:00 Włączono kanał #16
Dziś o 07:00 Rozpoczęto ogrzewanie pomieszczenia Salon, wartość: 20.5°C
Dziś o 07:00 Włączono kanał #33
Dziś o 07:00 Rozpoczęto ogrzewanie pomieszczenia Mariusz, wartość: 19.7°C
Dziś o 07:00 Włączono profil Weekend
Dziś o 06:45 Włączono kanał #21
Dziś o 06:45 Rozpoczęto ogrzewanie pomieszczenia Sypialnia, wartość: 19.5°C
Dziś o 02:55 Wyłączono kanał #21
Dziś o 02:55 Zakończono ochładzanie lub ogrzewanie pomieszczenia Sypialnia, wartość: 20.1°C
Dziś o 02:30 Włączono kanał #166
Dziś o 02:30 Rozpoczęto ogrzewanie pomieszczenia Witek, wartość: 19.5°C
Dziś o 02:25 Włączono kanał #21
Dziś o 02:25 Włączono kanał #17
Dziś o 02:25 Rozpoczęto ogrzewanie pomieszczenia Sypialnia, wartość: 19.5°C
Dziś o 00:00 Włączono profil Noc
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob gru 22, 2018 1:27 pm

Jak w logach tak jest to znaczy że skrypty dostały potwierdzenie od supla-server, że rozkaz włączenia będzie wysłany. Problem musi być gdzieś dalej. Ale tylko z jednym kanałem? Bardzo dziwne :(
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob gru 22, 2018 1:34 pm

Tak jest. Tylko z tym jednym jest problem. Dałem już inny moduł i dalej to samo. Chyba podlacze jeszcze inny, albo przepne wszystko na chmurę. Nie mam już pomysłów.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr gru 26, 2018 7:01 am

Mam pytanie do autora. Co daje dodanie np 3 czujników wilgotności do sterowanie nawilżaczem powietrza? Dodałem z 3 rożnych pomieszczeń: Nawilżacz (59,2%53,2%44,5%) i mam ustawiona wilgotność na 58% W tej chwili juz mam 60 % i nawilżacz dalej chodzi. Czy w takiej konfiguracji będzie chodził tak długo az wszystkie pomieszczenia przekracza wartość 58% wilgotności?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr gru 26, 2018 9:57 am

Nie wiem :-D Serio, pamiętam że chyba miało się dać wybrać czy ma patrzyć na min/max/avg, ale wyboru nie ma a nie wiem jak zostało. Musiałbym zobaczyć do kodu a mam szlaban na dzisiaj :lol:

Wydaje mi się że może brać pod uwagę po prostu tylko pierwszy czujnik. Raczej bierze to co się wyświetla na podglądzie.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw gru 27, 2018 1:02 pm

"Zaloguj z SUPLA" powinno już działać na supla.fracz.com :-)
ODPOWIEDZ