SUPLA Scripts

wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pt gru 28, 2018 7:44 am

fracz pisze:
czw gru 27, 2018 11:16 pm
wsosniak pisze:
czw gru 27, 2018 8:24 pm
slw-01 nie reaguje po uruchomieniu scen
Powinno teraz działać.
jest ok :)
mihu
Posty: 139
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pt gru 28, 2018 7:45 pm

a czy można już zrobić na cloud 2.3 i skrypty
scenę że jak mi się otworzy brama to mi się zapali kolor zielony taśmy rgb na 5 s w salonie ?
akir
Posty: 124
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

sob gru 29, 2018 10:33 am

Mam pytanie
Używam twoich supla scripts wszystko działa poprawnie gdy używam google now. Sceny są poprawnie rozpoznawane i odpowiadają prawidłowo do momentu gdy nie załączam angielskiego asystenta google. Wówczas automate nie przechwytuje już i nie wykonuje żadnych akcji. Co będzie po wprowadzeniu polskiego asystenta, przestanie wszystko działać?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1792
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz gru 30, 2018 1:09 am

Nie mam pojęcia. Komendy głosowe już są prawie że wspierane oficjalnie, więc pewnie w skryptach będą powoli wygaszane ze względu na coraz więcej problemów.
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

ndz gru 30, 2018 5:39 am

W jaki sposób są wspierane przez asystenta google?
akir
Posty: 124
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

ndz gru 30, 2018 10:31 am

Czytaj mają być wspierane przez asystenta google, musi najpierw oficjalnie wyjść. Ja tam lubię twoje skrypty mi wszystko działa jak należy :)
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 442
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

ndz gru 30, 2018 10:03 pm

Mam pytanie, czy są jakieś problemy ze skryptami? Od kilku dni, od kiedy jest nowy system logowania zauważyłem ze mam problem z zalogowaniem sie do skryptów zarówno z laptopa jak i androida. Dostaje taki komunikat:
We could not authenticate you
For some reason, the SUPLA Cloud server did not issue an authentication token or it was invalid.

You may find this rather ugly response message helpful.

{"message":"Could not issue access token. Response status: 400 {\"error\":\"invalid_grant\",\"error_description\":\"Code doesn't exist or is invalid for the client\"}","reason":null}

Druga rzecz jaka zauważalnym mniej więcej od tego samego czasu to problem z termostatami. Nieraz załącza i grzeją cały czas. Mam w jednym pomieszczeniu ustawione na 22 st a teraz dobiło tam do 25 i ciągle grzało. Czy to jakieś ogólne problemy czy tylko u mnie się coś dzieje?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1792
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz gru 30, 2018 11:07 pm

Czy używasz oficjalnego serwera, który już jest zaktualizowany? Jesteś drugą osobą która zgłasza problem z termostatem. U mnie działają ok.

EDIT: Znalazłem jeden błąd. Potwierdź, czy teraz już jest ok.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 442
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

pn gru 31, 2018 6:15 am

tak oficjalnego
Przy probie logowania nowym sposobem teraz znów dostałem:
We could not authenticate you
For some reason, the SUPLA Cloud server did not issue an authentication token or it was invalid.

You may find this rather ugly response message helpful.

{"message":"Could not issue access token. Response status: 400 {\"error\":\"invalid_grant\",\"error_description\":\"Code doesn't exist or is invalid for the client\"}","reason":null}

Stara metodą da się zalogować. Sprawdziłem termostat sypialni i mimo iz wczoraj wieczorem sprawdzałem profil czy jest ok, to dziś rano w ramce profil było: brak i termostat nie grzał. Mam do sypialni tylko 1 profil bez warunków i ram czasowych - ma chodzić cały czas, a mimo to się wyłączył
Inne termostaty które mam tez wydaje się działają prawidłowo
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1792
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn gru 31, 2018 6:41 am

Czy w logach termostatu jest że zmienił się profil? Spróbuj przestawić na ten co ma być raz jeszcze i zobacz czy znowu wróci.

A co do logowania - który svr?
ODPOWIEDZ