SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

pn gru 31, 2018 6:51 am

Svr8
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn gru 31, 2018 3:12 pm

Nie wiem o co chodzi.

Spróbuj wejść w ustawieniach swojego konta w integracje. Tam na liście autoryzowanych aplikacji powinny być skrypty. Usuń je i potem spróbuj jeszcze raz zalogować się z Supla.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

wt sty 01, 2019 7:39 am

Od wczoraj loguje się prawidłowo i termostaty tez działają prawidłowo. Nie robiłem nic z logowaniem - samo zaczęło działać
Dzięki
krzysztof_d
Posty: 6
Rejestracja: czw lis 23, 2017 7:05 am

wt sty 01, 2019 3:11 pm

Mam chyba ten sam problem co powyżej.
Przy logowaniu loginem Scripts dostaję "Could not issue access token, Response status:400".
Przy logowaniu poprzez "Zaloguj z Supla" mam :
We could not authenticate you
For some reason, the SUPLA Cloud server did not issue an authentication token or it was invalid.
You may find this rather ugly response message helpful.
{"message":"Could not issue access token. Response status: 400 {\"error\":\"invalid_grant\",\"error_description\":\"Code doesn't exist or is invalid for the client\"}","reason":null}


Unieważniłem integracje, bez zmian.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

wt sty 01, 2019 3:36 pm

U mnie przedwcześnie się cieszyłem, przed chwila na telefonie znów się nie mogłem zalogować i dostałem komunikat jak wyżej
elmaya
Posty: 716
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt sty 01, 2019 3:57 pm

Zastanawiam się, czy jesteś zarejestrowany w chmurze beta z tym samym e-mailem
Sibikk
Posty: 308
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

wt sty 01, 2019 9:31 pm

Też nie mogę zalogować się do skryptów.
svr2.
Usunąłem wszystkie integracje i po próbie zalogowania na nowo jak niżej.

Kod: Zaznacz cały

We could not authenticate you
For some reason, the SUPLA Cloud server did not issue an authentication token or it was invalid.

You may find this rather ugly response message helpful.

{"message":"Could not issue access token. Response status: 400 {\"error\":\"invalid_grant\",\"error_description\":\"Code doesn't exist or is invalid for the client\"}","reason":null}
Po zalogowaniu się normalnie hasłem

mam

Kod: Zaznacz cały

We could not authenticate you
For some reason, the SUPLA Cloud server did not issue an authentication token or it was invalid.

You may find this rather ugly response message helpful.

{"message":"Could not issue access token. Response status: 400 {\"error\":\"invalid_grant\",\"error_description\":\"Code doesn't exist or is invalid for the client\"}","reason":null}
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt sty 01, 2019 9:47 pm

Spróbujcie teraz. Zbieram trochę więcej logów...

Czy przekierowanie od clouda do skryptów (po zalogowaniu w cloudzie) trwa jakoś mega długo? Ponad 30s?
Sibikk
Posty: 308
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

śr sty 02, 2019 6:36 am

Cześć, działa już. Przekierowanie nie trwało długo.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr sty 02, 2019 6:46 am

U mnie na razie tez działa. Wcześniej nie zaobserwowałem żeby przekierowanie trwało długo
ODPOWIEDZ