SUPLA Scripts

PuteR
Posts: 450
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Jan 26, 2019 1:48 pm

fracz pytanie czy da jakoś radę pod konto na suplascripts podpiąć inneb konto Cloud (własna istancja) niż było na początku? Chodzi mi o to żebym w scenach ewentualnie pozmieniał tylko numery kanałów a warunki i cała reszta została by bez zmian.

Chyba że na dniach może będzie aktualizacja dla dockerów to może już nie warto było by kombinować. 😀
User avatar
fracz
Posts: 1356
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Jan 26, 2019 4:24 pm

Nie można zmienić konta bo są wtedy inne nry kanałów itp - nie wszystko jesteś w stanie sam pozmieniać.

Trza czekac :-)
PuteR
Posts: 450
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Jan 26, 2019 4:37 pm

fracz wrote:
Sat Jan 26, 2019 4:24 pm
Nie można zmienić konta bo są wtedy inne nry kanałów itp - nie wszystko jesteś w stanie sam pozmieniać.

Trza czekac :-)
Hmm więc na chwilę obecną nie ma możliwość korzystać z własnej instancji Cloud 2.2 i twoich skryptów w wersji 3.

Czy aktualizacja dockerów nastąpi dopiero jak Google zaakceptuje suple i będzie oficjalne wydanie wersji 2.3, czy może to nastąpić wcześniej?
User avatar
fracz
Posts: 1356
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Jan 26, 2019 7:49 pm

To pytanie do @pzygmunt.

Skrypty ze starym cloudem działają. Tylko się nie da założyć nowego konta ;-)
PuteR
Posts: 450
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Jan 26, 2019 7:52 pm

fracz wrote:
Sat Jan 26, 2019 7:49 pm
To pytanie do @pzygmunt.

Skrypty ze starym cloudem działają. Tylko się nie da założyć nowego konta ;-)
No tak tylko jak mam już konto na supla scripts to to jak mam to teraz polaczyc że swoją instancja clouda?
Przy logowaniu jak wybieram instancje prywatna lodoja login i adres serwera to wyskakuje takie coś

Code: Select all

.Nie mogliśmy połączyć się z twoją prywatną instancją SUPLA Cloud. Twoja instancja nie jest zarejestrowana lub próbujesz autoryzować aplikację, która nie jest publiczna. 
Last edited by PuteR on Sat Jan 26, 2019 7:56 pm, edited 1 time in total.
User avatar
fracz
Posts: 1356
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Jan 26, 2019 7:56 pm

A masz konto sparowane z oficjalną instancja?
PuteR
Posts: 450
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Jan 26, 2019 7:57 pm

fracz wrote:
Sat Jan 26, 2019 7:56 pm
A masz konto sparowane z oficjalną instancja?
Raczej nie, jak należy to zrobić?
mipix
Posts: 20
Joined: Thu Dec 27, 2018 10:30 am
Location: Kluczbork

Fri Feb 01, 2019 1:52 pm

Witam

Czy można w skryptach dorobić jedną rzecz. Chodzi o okienko potwierdzające chęć usunięcia profilu w termostacie. Obecnie kliknięcie w czerwony przycisk "Usuń" działa zbyt skutecznie.
Przydałaby się też opcja kopiowania istniejącego profilu termostatu do nowego.

Pozdrawiam
User avatar
dawidd
Posts: 332
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Fri Feb 01, 2019 9:19 pm

Z tym usuwaniem to faktycznie, kilka razy sam przez przypadek wywaliłem profile :)
cino111
Posts: 277
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Feb 01, 2019 9:24 pm

A mi brakuje w skryptach warunku na czujnik odległości ;)
Post Reply