SUPLA Scripts

alvaro99
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm
Location: Brzeszcze

Thu Feb 14, 2019 6:00 pm

Gucio2607. wrote:
Thu Feb 14, 2019 5:54 pm
Zatrzymaj i uruchom flow w automate
Trzeba wykupić ten Automate 15 zł? Bo niby do 30 akcji jest darmowy... Dałem w Supla notifi i config stop i start. W notifi pisze o wykupieniu automatu, a w config chce konfigurować urządzenia, ale dałem weryfikację, pisze że success ale dalej nic...
PuteR
Posts: 538
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Thu Feb 14, 2019 6:07 pm

Tak, do korzystania z powiadomienie potrzebna jest wersja premium.
alvaro99
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm
Location: Brzeszcze

Thu Feb 14, 2019 6:38 pm

Ok, super, wszystko działa! :) Jak zrobić żeby powiadomienie typu "kocioł się rozpala", czy "temperatura powyżej 75*C" pojawiało się tylko raz i jak go skasuje (przewinę w bok), żeby ponownie nie wyskakiwało?
User avatar
fracz
Posts: 1566
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Feb 14, 2019 6:54 pm

Te powiadomienia nie są o zdarzeniach tylko o nieoczekiwanym stanie. Twoje powiadomienie będzie się pokazywać dopóki temperatura będzie wyższa niż zadana, inne gdy brama jest otwarta itp.
alvaro99
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm
Location: Brzeszcze

Thu Feb 14, 2019 7:02 pm

A da się zrobić tak żeby powiadomienie było jednorazowe, np po spełnieniu danego warunku?
User avatar
fracz
Posts: 1566
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Feb 14, 2019 9:40 pm

Aktualnie nie
paabu
Posts: 4
Joined: Sun Jan 13, 2019 9:10 am

Thu Feb 14, 2019 10:26 pm

alvaro99 wrote:
Thu Feb 14, 2019 6:00 pm

Trzeba wykupić ten Automate 15 zł? Bo niby do 30 akcji jest darmowy... Dałem w Supla notifi i config stop i start. W notifi pisze o wykupieniu automatu, a w config chce konfigurować urządzenia, ale dałem weryfikację, pisze że success ale dalej nic...
Próbuję dokończyć instalację Automate w celu prób sterowania głosem w tej sytuacji też jest konieczny zakup wersji premium?
Tutorial https://www.youtube.com/watch?v=YOvxetkskmc nic o tym nie wspomina.
Aplikacja Automate nie posiada też opcji nadawania uprawnień karcie SD co nakazuje wspomniany tutorial jako niezbędny krok.
Image
Jak przebrnąć przez ten etap?
User avatar
fracz
Posts: 1566
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Feb 15, 2019 12:36 am

Rozumiem że już "przebrnąłeś" przez konfigurację urządzenia. Starałem się zwięźle to przedstawić.
automate.jpg
automate.jpg (74.32 KiB) Viewed 490 times
A jak coś się nie wyświetla co wyświetlało się ponad rok temu... to chyba trzeba to pominąć? Ewentualnie możesz patrzeć i czekać, może się pojawi.
cino111
Posts: 630
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Feb 15, 2019 7:35 pm

Fracz pisałeś kiedyś, że w nowej wersji clouda i scripts bedzie mozna ustawić, żeby na stronie głownej scripts były od razu widoczne stany urządzeń bez klikania na każdy z osobna. Jak to ustawić (na swojej instancji oczywiście)?
User avatar
fracz
Posts: 1566
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Feb 15, 2019 7:39 pm

Jeszcze nie zrobiłem. Będzie dla wszystkich nie tylko dla prywatnych
Post Reply