Page 76 of 88

Re: SUPLA Scripts

Posted: Fri Feb 15, 2019 7:44 pm
by cino111
To cierpliwie czekam, a czy są szanse na warunki dla odległości?

Re: SUPLA Scripts

Posted: Fri Feb 15, 2019 7:49 pm
by fracz
Myślę że już są tylko może nie podpowiada. Spróbuj wpisać w polu np odpowiedzi sceny

Code: Select all

{{state(id kanału z odległością)|json_encode|raw}}
to zobaczysz czy możesz dobrać się do stanu.

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sat Feb 16, 2019 10:15 am
by alvaro99
Panowie, wprowadzilem dwie sceny, zalacz pompke przy 40 st C i wylacz pompke przy 30 st C... Czemu one sie same nie uruchamiaja po spelnieniu warunku? Trzeba dac wykonaj zadanie i dopiero wtedy?

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sat Feb 16, 2019 2:08 pm
by fracz
Tak. Do tego co napisałeś masz termostat.

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sat Feb 16, 2019 4:41 pm
by cino111
Mam problem ze strefą czasową. Na własnej instancji w cloud jest ok, a w scripts jak niżej. Termostat przełącza się godzinę później.

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sat Feb 16, 2019 4:46 pm
by milion81
cino111 wrote:
Sat Feb 16, 2019 4:41 pm
Mam problem ze strefą czasową. W cloud jest ok, a w scripts jak niżej. Termostat przełącza się godzinę później.
też mam z tym problem, atakuje fracz'a na priv ale chyba ma mnie dość i poszedł pić :lol:

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sat Feb 16, 2019 4:58 pm
by cino111
Dodam tylko że loguję się hasłem, bo przez clouda się nie da.

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sat Feb 16, 2019 5:58 pm
by fracz
Spróbujcie zalogować się trzecia opcją - tokenem

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sat Feb 16, 2019 6:01 pm
by cino111
fracz wrote:
Sat Feb 16, 2019 5:58 pm
Spróbujcie zalogować się trzecia opcją - tokenem
Tak zrobiłem. Mam swoją instancję clouda i scripts na jednym RPI. Nie mogłem zaktualizować jakoś scripts i postawił wszystko na nowo. Zakładałem konto wlaśnie tokenem.

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sat Feb 16, 2019 6:02 pm
by fracz
I zła strefa? To musiałem coś zepsuć