SUPLA Scripts

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lut 16, 2019 6:38 pm

Dać dostęp przez team viewer na pw??
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

sob lut 16, 2019 8:16 pm

Ja mam clouda (2.3) na raspberry a scripts w chmurze, jak chce je połączyć to taki błąd mi wywala jak niżej. Co robię źle ? Żeby korzystać z termostatu loguje się na scripts loginem i hasłem do Scripts ale wtedy strefa czasowa się nie pobiera z Clouda.
Załączniki
Szkic.jpg
Szkic.jpg (55.52 KiB) Przejrzano 1120 razy
alvaro99
Posty: 39
Rejestracja: śr sty 23, 2019 10:54 pm
Lokalizacja: Brzeszcze

ndz lut 17, 2019 7:20 pm

fracz pisze:
sob lut 16, 2019 2:08 pm
Tak. Do tego co napisałeś masz termostat.
Jak to mam ustawić, bo coś nie halo...
Załączniki
1.jpg
1.jpg (83.62 KiB) Przejrzano 1085 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lut 17, 2019 9:13 pm

Załączanie pompki przy 19 stopniach jest bez sensu... szkoda prądu
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 18, 2019 7:23 am

alvaro99 pisze:
ndz lut 17, 2019 7:20 pm
Jak to mam ustawić, bo coś nie halo...
Musisz napisać bardziej konkretnie.
milion81 pisze:
sob lut 16, 2019 8:16 pm
Ja mam clouda (2.3) na raspberry a scripts w chmurze, jak chce je połączyć to taki błąd mi wywala jak niżej. Co robię źle ? Żeby korzystać z termostatu loguje się na scripts loginem i hasłem do Scripts ale wtedy strefa czasowa się nie pobiera z Clouda.
Logowanie przy użyciu 3. opcji (tokenem) powinno działać i pobierać strefę. Spróbuj zalogować się w ten sposób jeszcze raz.
alvaro99
Posty: 39
Rejestracja: śr sty 23, 2019 10:54 pm
Lokalizacja: Brzeszcze

pn lut 18, 2019 9:20 am

Bardzo proste zadanie, rzekłbym podstawowe na ewelinku bez żadnych kłopotów... włącz Basica przy 40*C i wyłącz przy 30*C.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 18, 2019 10:50 am

To jak chcesz od ochładzać od 40 do 30 to dlaczego wpisałeś ogrzewanie od 19 do 100?
alvaro99
Posty: 39
Rejestracja: śr sty 23, 2019 10:54 pm
Lokalizacja: Brzeszcze

pn lut 18, 2019 12:14 pm

To był taki przykład... dałem od 19stu, bo akurat kocioł miał temp 20 i chciałem zobaczyć czy działa... ale nie działało.
Załączniki
2.jpg
2.jpg (86.5 KiB) Przejrzano 959 razy
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn lut 18, 2019 12:27 pm

Prawidłowo w takim razie zadziałało... jeżeli na kotle spadłoby poniżej 19 to wtedy zacznie grzać do 100 stopni. W przedziale 19-100 nie będzie grzać bo temperatura się w nim mieści.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
alvaro99
Posty: 39
Rejestracja: śr sty 23, 2019 10:54 pm
Lokalizacja: Brzeszcze

pn lut 18, 2019 12:29 pm

Chodzi mi o to żeby system uruchomił pompkę czyli inaczej rzecz ujmując dał przełącznik na ON.
PS- tak też nie działa
Załączniki
3.jpg
3.jpg (99.78 KiB) Przejrzano 947 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”