SUPLA Scripts

cino111
Posts: 317
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat Feb 16, 2019 6:38 pm

Dać dostęp przez team viewer na pw??
milion81
Posts: 50
Joined: Mon May 07, 2018 8:34 am

Sat Feb 16, 2019 8:16 pm

Ja mam clouda (2.3) na raspberry a scripts w chmurze, jak chce je połączyć to taki błąd mi wywala jak niżej. Co robię źle ? Żeby korzystać z termostatu loguje się na scripts loginem i hasłem do Scripts ale wtedy strefa czasowa się nie pobiera z Clouda.
Attachments
Szkic.jpg
Szkic.jpg (55.52 KiB) Viewed 319 times
alvaro99
Posts: 31
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm

Sun Feb 17, 2019 7:20 pm

fracz wrote:
Sat Feb 16, 2019 2:08 pm
Tak. Do tego co napisałeś masz termostat.
Jak to mam ustawić, bo coś nie halo...
Attachments
1.jpg
1.jpg (83.62 KiB) Viewed 284 times
User avatar
slawek
Posts: 2079
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Feb 17, 2019 9:13 pm

Załączanie pompki przy 19 stopniach jest bez sensu... szkoda prądu
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
fracz
Posts: 1382
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Feb 18, 2019 7:23 am

alvaro99 wrote:
Sun Feb 17, 2019 7:20 pm
Jak to mam ustawić, bo coś nie halo...
Musisz napisać bardziej konkretnie.
milion81 wrote:
Sat Feb 16, 2019 8:16 pm
Ja mam clouda (2.3) na raspberry a scripts w chmurze, jak chce je połączyć to taki błąd mi wywala jak niżej. Co robię źle ? Żeby korzystać z termostatu loguje się na scripts loginem i hasłem do Scripts ale wtedy strefa czasowa się nie pobiera z Clouda.
Logowanie przy użyciu 3. opcji (tokenem) powinno działać i pobierać strefę. Spróbuj zalogować się w ten sposób jeszcze raz.
alvaro99
Posts: 31
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm

Mon Feb 18, 2019 9:20 am

Bardzo proste zadanie, rzekłbym podstawowe na ewelinku bez żadnych kłopotów... włącz Basica przy 40*C i wyłącz przy 30*C.
User avatar
fracz
Posts: 1382
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Feb 18, 2019 10:50 am

To jak chcesz od ochładzać od 40 do 30 to dlaczego wpisałeś ogrzewanie od 19 do 100?
alvaro99
Posts: 31
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm

Mon Feb 18, 2019 12:14 pm

To był taki przykład... dałem od 19stu, bo akurat kocioł miał temp 20 i chciałem zobaczyć czy działa... ale nie działało.
Attachments
2.jpg
2.jpg (86.5 KiB) Viewed 158 times
User avatar
michael
Posts: 772
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Feb 18, 2019 12:27 pm

Prawidłowo w takim razie zadziałało... jeżeli na kotle spadłoby poniżej 19 to wtedy zacznie grzać do 100 stopni. W przedziale 19-100 nie będzie grzać bo temperatura się w nim mieści.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
alvaro99
Posts: 31
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm

Mon Feb 18, 2019 12:29 pm

Chodzi mi o to żeby system uruchomił pompkę czyli inaczej rzecz ujmując dał przełącznik na ON.
PS- tak też nie działa
Attachments
3.jpg
3.jpg (99.78 KiB) Viewed 146 times
Post Reply