SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
michael
Posty: 1089
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lut 21, 2019 7:46 am

thomass pisze:
wt lut 19, 2019 7:31 pm
eWelink swoim softem do TH16 bije to na głowę
:lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lut 23, 2019 8:53 am

Fracz coś z tą strefą czasową da się zrobić na swojej instancji? Może jakoś ręcznie?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lut 23, 2019 9:30 am

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lut 23, 2019 10:03 am

fracz pisze:
sob lut 23, 2019 9:30 am
viewtopic.php?f=23&t=4468
Hasło do bazy skopiowałem z pliku env, użytkownika wpisałem tak jakim się loguję. Wpisywałem 'cino111' i cino111. cały czas mam taki bład

Kod: Zaznacz cały

root@raspberrypi:/home/pi# docker exec suplascripts-db mysql -u suplascripts --password=$4QUctC52sfJxxxxxxxxxxj3BENttuZRl supla -e "UPDATE users SET timezone='Europe/Warsaw' WHERE username=cino111"
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'suplascripts'@'localhost' (using password: YES)
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lut 23, 2019 10:21 am

Był błąd w komendzie - nazwa basy to suplascripts a nie supla. Poprawiłem - spróbuj
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lut 23, 2019 11:08 am

Wrzuciłem wersję 3.0.1, w której przywróciłem ustawianie strefy czasowej w ustawieniach konta.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lut 23, 2019 12:26 pm

fracz pisze:
sob lut 23, 2019 11:08 am
Wrzuciłem wersję 3.0.1, w której przywróciłem ustawianie strefy czasowej w ustawieniach konta.
Ekstra - dzięki
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lut 23, 2019 4:34 pm

Przepraszam, że post pod postem, ale inny temat.
Zrobiłem termostat i w jednym pokoju chcę zmienić moduł wykonawczy na inny kanał ( nie ten dodałem do termostatu). Usuwam go z pomieszczenia "Mariusz" i dodaję prawidłowy, jednak w termostacie dalej jest on widoczny. Można jakos z pod bazy go usunąć, żeby nie robić całego termostatu od nowa? Jak powinna wyglądać komenda (coś jak zmiana strefy czasowej) dla ID20?
Załączniki
Screenshot_20190223-172717_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190223-172717_Samsung Internet.jpg (187.63 KiB) Przejrzano 1060 razy
Screenshot_20190223-172619_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190223-172619_Samsung Internet.jpg (103.85 KiB) Przejrzano 1070 razy
Screenshot_20190223-172543_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190223-172543_Samsung Internet.jpg (107.07 KiB) Przejrzano 1070 razy
dawkor
Posty: 128
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

wt lut 26, 2019 4:27 pm

fracz pisze:
sob lut 23, 2019 11:08 am
Wrzuciłem wersję 3.0.1, w której przywróciłem ustawianie strefy czasowej w ustawieniach konta.

miejsce na dysku mam aktualizacja do 3.0.0 bez problemu była a do 3.0.1 już problem

dawkor@raspberrypi:~/supla-scripts $ sudo git pull
Updating 8a65dbf..a03d639
error: Your local changes to the following files would be overwritten by merge:
backend/app/Application.php
backend/app/UserAndUrlAwareLogger.php
backend/app/authorization/JwtAndBasicAuthorizationMiddleware.php
backend/app/commands/DispatchCyclicTasksCommand.php
backend/app/commands/DispatchThermostatCommand.php
backend/app/commands/DispatchTimeScenesExecutionCommand.php
backend/app/commands/SendMetricsGaugesCommand.php
backend/app/commands/SuplaScriptsManager.php
backend/composer.json
backend/composer.lock
backend/controllers/ChannelsController.php
backend/controllers/ClientsController.php
backend/controllers/NotificationsController.php
backend/controllers/ScenesController.php
backend/controllers/SystemController.php
backend/controllers/TokensController.php
backend/index.php
backend/models/Client.php
backend/models/JwtToken.php
backend/models/User.php
backend/models/encoders/ColumnEncryptor.php
backend/models/notification/Notification.php
backend/models/scene/FeedbackInterpolator.php
backend/models/scene/PendingScene.php
backend/models/scene/Scene.php
backend/models/scene/SceneExecutor.php
backend/models/supla/SuplaApiReal.php
backend/models/thermostat/Thermostat.php
docker/Dockerfile
docker/docker-compose.base.yml
docker/utils/crontab
frontend/app/app.coffee
frontend/app/app.scss
frontend/app/clients/clients-list.coffee
frontend/app/clients/clients-list.html
frontend/app/common/authentication/token.coffee
frontend/app/common/http-error-handler.coffee
frontend/app/dashboard/channel/channel-actions.html
frontend/app/index.html
frontend/app/notifications/form/notification-form.html
frontend/app/routes.coffee
frontend/app/scenes/details/scene-details-page.html
frontend/app/scenes/feedback/feedback-field.coffee
frontend/app/scenes/feedback/feedback-interpolation.coffee
frontend/app/scenes/feedback/feedback-interpolation.html
frontend/app/scenes/form/scene-form.html
frontend/app/scenes/selector/scene-caption.coffee
frontend/app/scenes/selector/scene-selector.coffee
frontend/app/scenes/selector/scene-selector.html
frontend/app/thermostat/thermostats-list.html
frontend/app/user/account-page.html
frontend/app/user/details/account-details.html
frontend/app/user/login-form/login-form.html
frontend/app/user/login-form/login-view.coffee
frontend/app/user/login-form/login-view.html
frontend/app/user/login-form/login-view.scss
frontend/package.json
package.json
Please commit your changes or stash them before you merge.
error: The following untracked working tree files would be overwritten by merge:
backend/app/authorization/IpRequestQuotaMiddleware.php
backend/app/authorization/JwtWithBodyAuthentication.php
backend/app/commands/ClearClientRegistrationCodesCommand.php
backend/app/commands/ClearRequestQuotaLogsCommand.php
backend/app/commands/OauthRefreshTokensCommand.php
backend/database/migrations/20181204225138_user_short_unique_id.php
backend/database/migrations/20181216004345_scene_condition.php
backend/database/migrations/20181216202223_scene_stack_in_pending_scene.php
backend/database/migrations/20181217165643_request_quota.php
backend/database/migrations/20190102075824_thermostat_failure_count.php
backend/database/migrations/20190103000234_user_token_expiration_time.php
backend/database/migrations/20190118203838_add_client_purpose.php
backend/database/migrations/20190122084752_add_client_registration_code.php
backend/models/BelongsToUser.php
backend/models/scene/FeedbackTwigExtension.php
backend/models/supla/OAuthClient.php
backend/models/supla/SuplaApiClientWithOAuthSupport.php
frontend/app/scenes/dropdown/scenes-dropdown.coffee
frontend/app/scenes/dropdown/scenes-dropdown.html
frontend/app/user/automate/user-automate-settings.coffee
frontend/app/user/automate/user-automate-settings.html
frontend/app/user/automate/user-automate-settings.scss
frontend/app/user/login-form/login-with-supla.coffee
frontend/app/user/login-form/login-with-supla.html
frontend/app/user/login-form/login-with-token.coffee
frontend/app/user/login-form/login-with-token.html
frontend/app/user/oauth/authorize-page.coffee
frontend/app/user/oauth/authorize-page.html
frontend/package-lock.json
package-lock.json
Please move or remove them before you merge.
Aborting
dawkor@raspberrypi:~/supla-scripts $
sp5gdx
Posty: 1
Rejestracja: czw sty 31, 2019 9:48 pm

sob mar 09, 2019 4:36 pm

Cześć własnie zainstalowałem czysta supla na dockerze do tego scrypty i o ile do supli loguje sie bez problemu i generuje sobie token to przy podaniu tego tokena przy logowaniu do scripts dostaje komunikat ze "Invalid token (SUPLA Cloud https://mojadomena.ddns.net does not authorize it)."

Podpowiecie gdzie szukać przyczyny ?

Pozdr
ODPOWIEDZ