Page 80 of 83

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sun Mar 10, 2019 4:24 pm
by thomass
Musisz w cloud dodać :nr portu - przynajmniej u mnie tak było.
Generujesz nowy token i idzie

Re: SUPLA Scripts

Posted: Tue Mar 12, 2019 11:16 pm
by dogu18
jest możliwość żeby w wykresach pokazywały się inne zmienne jak n ciśnienie czy odległość??

Re: SUPLA Scripts

Posted: Wed Mar 13, 2019 2:35 pm
by fracz
Nie, bo Cloud nie zbiera ich historii

Re: SUPLA Scripts

Posted: Sun Mar 31, 2019 7:21 pm
by fracz
v3.1.0-rc.1
  • Docker oparty o PHP 7.1 i Debian Stretch w związku ze zgłoszonymi problemami
  • Kokpit (strona główna po zalogowaniu) od razu pokazuje stan wszystkich kanałów, wraz z oznaczeniem stanu na ikonach (ale ikony domyślne)
Zgłaszajcie, jeśli coś padło bo zmiana delikatna...

Re: SUPLA Scripts

Posted: Mon Apr 01, 2019 8:09 am
by wsosniak
Termostat -> mam zdefiniowanych 5 pokoi . Na zakładce PODGLĄD mam piekny stanu wszystkich pokoi. W dolnej cześci mam :
"Ten widok dostępny jest bez logowania pod adresem https://supla.fracz.com/thermostat-prev ... xxxxxxxxxx
ale niestety jak użyję tego linku to mam :

Re: SUPLA Scripts

Posted: Mon Apr 01, 2019 8:42 am
by fracz
Odśwież

Re: SUPLA Scripts

Posted: Mon Apr 01, 2019 8:48 am
by wsosniak
na to nie wpadłem :) - najciemniej pod latarnią :)
jest ok teraz

Re: SUPLA Scripts

Posted: Mon Apr 01, 2019 3:09 pm
by PioKar
fracz wrote:
Sun Mar 31, 2019 7:21 pm
v3.1.0-rc.1
  • Docker oparty o PHP 7.1 i Debian Stretch w związku ze zgłoszonymi problemami
  • Kokpit (strona główna po zalogowaniu) od razu pokazuje stan wszystkich kanałów, wraz z oznaczeniem stanu na ikonach (ale ikony domyślne)
Zgłaszajcie, jeśli coś padło bo zmiana delikatna...
Zawsze chciałem by tak to wyglądało.
Tylko nie marudziłem bo wiem że zarobiony jaesteś.
Dzięki.
ps: a jak to się ma do mordowania wydajności serwera?

Re: SUPLA Scripts

Posted: Mon Apr 01, 2019 4:13 pm
by fracz
Nie powinno to mieć żadnego wpływu - od v2.3 Cloud udostępnia stan urządzeń także w zapytaniach o listę kanałów/urządzeń. Wcześniej trzeba było odpytywać o stan każdego kanału osobnym żądaniem, dlatego miałem opory by to wprowadzić ;-)

Re: SUPLA Scripts

Posted: Mon Apr 01, 2019 7:40 pm
by PuteR
fracz wrote:
Sun Mar 31, 2019 7:21 pm
v3.1.0-rc.1
  • Docker oparty o PHP 7.1 i Debian Stretch w związku ze zgłoszonymi problemami
  • Kokpit (strona główna po zalogowaniu) od razu pokazuje stan wszystkich kanałów, wraz z oznaczeniem stanu na ikonach (ale ikony domyślne)
Zgłaszajcie, jeśli coś padło bo zmiana delikatna...
Zrobiłem aktualizację tymi komendami

Code: Select all

cd supla-scripts
git pull
docker/suplascripts.sh restart
i cały czas mam wersję 3.0.0, jakoś inaczej należy to zrobić?