SUPLA Scripts

miko1282
Posty: 416
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

wt lut 04, 2020 6:04 pm

fracz pisze:
wt lut 04, 2020 10:13 am
Nie można.

Możesz napisać sobie cos takiego w bashu, co zawoła direct link z supli w ten sposób ;)
Okej, wielkie dzięki, poprostu nie chciałem mieć włączonego komputera przez cały czas wykonywania efektu
becON
Posty: 30
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

wt lut 04, 2020 8:42 pm

fracz pisze:
ndz gru 15, 2019 9:00 pm
Dlatego przycisk jest czerwony :twisted:
Stało się :evil:
Niechcący usunąłem profil pracując tak delikatnie złapać zsuwający ku upadkowi tablet, żeby przypadkiem niczego nie kliknąć.
Wrzuć, proszę, okienko potwierdzenia
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1790
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt lut 04, 2020 8:51 pm

Zastanawiam się co wtedy powiedziałeś do mnie w myślach :lol:

Przepraszam :(
becON
Posty: 30
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

wt lut 04, 2020 8:57 pm

fracz pisze:
wt lut 04, 2020 8:51 pm
Zastanawiam się co wtedy powiedziałeś do mnie w myślach :lol:

Przepraszam :(
Utknąłem podczas "narzekania" na swoją niezręczność oraz śliskość urządzeń mobilnych.
Ty za dużo dobrego zrobiłeś żeby Cię urazić 8-)
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1790
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt lut 04, 2020 9:41 pm

A bardzo skomplikwayn był ten profil? Mogę coś przywrócić z backupu jeśli tak ;-)
becON
Posty: 30
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

wt lut 04, 2020 9:54 pm

fracz pisze:
wt lut 04, 2020 9:41 pm
A bardzo skomplikwayn był ten profil? Mogę coś przywrócić z backupu jeśli tak ;-)

Nie, dziękuję.
To był główny profil "grzanie", ale bez problemu odtworzyłem go na podstawie dwóch pozostałych profili.
I tak właśnie trwają modyfikacje i rozbudowa pomieszczeń więc cały czas zmiana parametrów.
Człowiek niby całe życie stara się zapobiegać różnym wypadkom ale i tak całe życie uczy się robić backup ;)
drboss
Posty: 2
Rejestracja: pt lut 14, 2020 11:43 pm

pt lut 14, 2020 11:50 pm

Witam, i jako nowy od razu z pytaniem. Oczywiście o integrację scripts z lokalną SUPLA.
Całość zainstalowana na RPI jako kontenery docker'a. Supla działa prawidłowo (https na porcie 8881) niestety próba logowania ze supla-scipts (pracuje na https port 8883) przy pomocy tokena kończy się komunikaterm

Kod: Zaznacz cały

[b]Invalid token (SUPLA Cloud https://pi4.home does not authorize it)[/b].
Czy może to być wina żę SUPLA ma wystawiony interface na 8883 a nie 443?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1790
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lut 15, 2020 1:48 am

Jeśli podałeś poprawny adres w konfiguracji supli (razem z portem) to powinno działać. Pokaż przykładowy token, który Ci generuje Cloud (możesz podesłać na priv)
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 972
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob lut 15, 2020 6:55 pm

Czy masz zarejestrowane chociaż jedno urządzenie w Supli?
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
drboss
Posty: 2
Rejestracja: pt lut 14, 2020 11:43 pm

ndz lut 16, 2020 11:53 pm

fracz pisze:
sob lut 15, 2020 1:48 am
Jeśli podałeś poprawny adres w konfiguracji supli (razem z portem) to powinno działać. Pokaż przykładowy token, który Ci generuje Cloud (możesz podesłać na priv)
Wydaje mi się że poprawnie wypełniłem wszystko w .env tj.:
domanę (tu bez portu) i port_https
ale sprawdziłem i faktycznie cały czas próbowuje wołać https://.... na 443
jak przełączyłem suple na 443 to poszło bez problemu, podobnie w trybie proxy.

dzięki za chęć pomocy , pzdr

pojawił się za to inny problem, jeśli poźniej zmienię port dla HTTPS z 443 na inny to owszem loguję się do SCRIPTS ale nie pojawiają się urządzenia i wyświetla błąd:
Return value of suplascripts\models\supla\SuplaApiReal::getDevices() must be of the type array, boolean returned
czyli cały czas linkuje się na danych z tokena?
ODPOWIEDZ