SUPLA Scripts

juras
Posty: 85
Rejestracja: pn lut 03, 2020 5:39 am

pn lut 17, 2020 6:43 pm

Mam pytanko
Czy mozna/da się tak ustawić powiadomienia żeby zaraz po wykonaniu zdarzenia poinformował o zmianie stanu a później wg ustawień np.co 15 minut.
Sprawdzałem teraz i dosyć późno powiadomienie zmieniło status.

Może tak działa jak napisałem, ale długo nie zmieniał mi statusu w powiadomieniach.
Wykonanie zadania otwarcia bramy zadziałało szybko, więc to nie była wina lacza/netu

Co ciekawe nawet zamknięcie ze strony skryptów nie zmieniło się od razu i dłuższy czas widziałem otwartą bramę
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1833
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 17, 2020 8:33 pm

Aktualnie niestety nie można tego przyspieszyć.
juras
Posty: 85
Rejestracja: pn lut 03, 2020 5:39 am

wt lut 18, 2020 6:20 am

To jest "wina" skryptu czy hardware/lacza?
Czy zmieni cos np. instalacja na lokalnej instancji supli?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1833
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt lut 18, 2020 4:28 pm

Wynika to z braku funkcjonalności zdarzeń w supli.
juras
Posty: 85
Rejestracja: pn lut 03, 2020 5:39 am

czw lut 20, 2020 10:28 am

Jako laik mam kolejne pytanie - moze jeszcze komus sie przyda taka informacja

1. Instalacja (postawienie) na swoim urzadzeniu servera scripts
Jesli na QNAP'ie mam zainstalowany server proxy (od Qnap'a) to da sie "odpalic" z nim dwa servery tj. scripts i suple czy musze instalowac proxy dodatkowo wg instrukcji ktora podales gdzies indziej?
2. Czy instalujac cokolwiek z terminala (SSH) (np. SUPLA-PUSHOVER, Supla Scripts) to robie to na systemie Qnap'a czy na jakims wewnetrznym syst. docker'ow itp? (o ile docker'y to jakis microsystem a nie aplikacja)

Uzupelnie informacje tutaj zeby nie dodawac postow
Mam QNAP HS-453DX z 16GB RAM i czterordzeniowy procesor Intel® Celeron® J4105 o taktowaniu 1,5 GHz (zwiększanym do 2,5 GHz) (64-bitowy x86)
Ostatnio zmieniony czw lut 20, 2020 10:56 am przez juras, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1109
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lut 20, 2020 10:35 am

To może ja... trochę w podobnym temacie walczyłem :)

Ogólnie dużo zależy na jakiej architekturze masz swojego QNAP'a ARM czy x86. Ja mam ARM'a i przez to trochę więcej "barier".

1. Proxy z QNAP'a się nie nada.
2. Zainstalować z terminala da się bez problemów, ale o ile postawienie Supli jest proste i działa, niestety ze skryptami sporo się namęczyłem i działały tak sobie. Robiłem to już jakiś czas temu, ale tam były problemy ze ścieżkami itp. nawet po skorygowaniu środowisko QNAP'a dla skryptów nie jest zbyt "przyjazne". Prościej było mi zrobić wirtualkę na LXC i w niej dopiero Docker''a :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
juras
Posty: 85
Rejestracja: pn lut 03, 2020 5:39 am

czw lut 20, 2020 10:59 am

To slabo, ze pod gore z QNAP'em jest
Teraz sie zastanawiam czy nie wstrzymac sie do zmiany systemu ( o ile przekonam sie do niego) na QTS Hero bo pewnie wszystko i tak trzeba bedzie od nowa robic
Czy upgrade systemu (poki co QTS 4.4.1) do nowszych wersji nie usuwa doinstalowanych serverow (np. proxy) albo docker'ow ? (np. jakies linki etc.)
lukfud
Posty: 311
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr lut 26, 2020 8:54 pm

Pomóżcie proszę,
Chciałbym uruchomić scenę jako akcja do wydarzenia w QVR PRO, ale za chiny nie wiem jak mam wpisać link do sceny aby się wykonała:

Obrazek
Obrazek
.newbie
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1833
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt lut 28, 2020 4:55 pm

Jeśli scena jest publiczna, wybierz metodę GET i podaj tylko adres URL.
lukfud
Posty: 311
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt lut 28, 2020 5:38 pm

Tak, publiczna. Próbowałem i niestety nie działa. Jak wkleiłem samą nazwę domeny z portem to dostałem info: Successful. HTTP status code : 200. Po wstawieniu całego publicznego linku mam: Unsuccessful.

EDIT
Pomimo niepomyślnego testu, "fizycznie" scena się uruchamia :) Dzięki za podpowiedź.
.newbie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”