SUPLA Scripts

becON
Posty: 32
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

pt maja 22, 2020 5:49 am

Mam dokładnie to samo.
beta 3 chodziła normalnie.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt maja 22, 2020 6:39 am

Coś mi padło koło 3:00. Już powinno być ok, ale sprawdzam co to było :?
PuteR pisze:
czw maja 21, 2020 7:10 pm

Kod: Zaznacz cały

Resolving github.com (github.com)... failed: Temporary failure in name resolution.
wget: unable to resolve host address 'github.com'
Spróbuj jeszcze raz - nie mogło się podłączyć do Githuba.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 775
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt maja 22, 2020 7:10 am

fracz pisze:
pt maja 22, 2020 6:39 am
Coś mi padło koło 3:00. Już powinno być ok, ale sprawdzam co to było :?
PuteR pisze:
czw maja 21, 2020 7:10 pm

Kod: Zaznacz cały

Resolving github.com (github.com)... failed: Temporary failure in name resolution.
wget: unable to resolve host address 'github.com'
Spróbuj jeszcze raz - nie mogło się podłączyć do Githuba.
Próbowałem przed chwilą i dalej mam to samo :(
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pt maja 22, 2020 7:15 am

u mnie juz chodzi
dzięki :)
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt maja 22, 2020 7:16 am

Kod: Zaznacz cały

ping github.com
działa?
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pt maja 22, 2020 7:18 am

fracz pisze:
pt maja 22, 2020 7:16 am

Kod: Zaznacz cały

ping github.com
działa?
nie wiem czy mnie pytasz ale odpowiadam :
- ping github.com odpowiada
- moge sie zalogowac na fracz.supla.com
- i publiczne URL-e tez chodzą

dzieki jeszcze raz
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt maja 22, 2020 7:21 am

Hehe, dzięki @wsosniak :-)

Ale pytałem @PuteR ;)
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 775
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt maja 22, 2020 7:23 am

hmm ping github.com działa, więc nie wiem o co może chodzić.

Mam na tej samej malinie zainstalowane PiHole myślałem że może ono blokuje, ale po pierwsze do wersji beta dwa nie było problemu, a po za tym teraz wyłączyłem filtrowanie i też nie idzie.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt maja 22, 2020 7:24 am

1. cd suplascripts/docker && docker-compose rm -f
2. Restart maliny
3. Powinno działać
rustin
Posty: 40
Rejestracja: ndz gru 22, 2019 3:45 pm

pt maja 22, 2020 8:25 am

Mam sonoff sv 3x do bram z suplą. Gdzie wy wpisujecie te kody ? Jak zrobić powiadomienia pushover ? Nie można tego zrobić jakoś prosto ze strony, aplikacji, tylko trzeba być programistą.
ODPOWIEDZ