SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1324
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt maja 22, 2020 10:01 am

rustin pisze:
pt maja 22, 2020 8:25 am
Nie można tego zrobić jakoś prosto ze strony, aplikacji, tylko trzeba być programistą.
W tym problem, że abyśmy mogli robić to jakoś prosto ze strony, trzeba być programistą :lol: A tych mało, zajęci, itp.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Kassewsky
Posty: 163
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

pt maja 22, 2020 10:06 am

Robert Błaszczak pisze:
pt maja 22, 2020 10:01 am
rustin pisze:
pt maja 22, 2020 8:25 am
Nie można tego zrobić jakoś prosto ze strony, aplikacji, tylko trzeba być programistą.
W tym problem, że abyśmy mogli robić to jakoś prosto ze strony, trzeba być programistą :lol: A tych mało, zajęci, itp.
Wszystkim się spieszy do powiadomień push widzę 🙂
Pewnie trochę jeszcze poczekamy zanim będą one bezpośrednio w aplikacji Supla.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1324
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt maja 22, 2020 11:07 am

Oczywiście byłoby fajnie, jakby były "push'e' natywnie ale jest tak jak jest. Na niniejszym Forum jest wiele opisów, jak sobie poradzić z tematem poprzez rozwiązania zewnętrzne (n. Pushover). Opisy są pisane "językiem dla laików". Wiele osób, które zdecydowanie nie są programistami dało sobie z tym radę, a przy okazji czegoś się nauczyło.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
lukfud
Posty: 440
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt maja 22, 2020 11:15 am

fracz pisze:
czw maja 21, 2020 6:03 pm
Wygląda dobrze. Spróbuj wylogować się i zalogować jeszcze raz. I jest już beta 3.
Czy w beta 4 mógłby się pojawić wybór dźwięku dla powiadomień?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1838
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

pt maja 22, 2020 11:43 am

rustin pisze:
pt maja 22, 2020 8:25 am
Mam sonoff sv 3x do bram z suplą. Gdzie wy wpisujecie te kody ? Jak zrobić powiadomienia pushover ? Nie można tego zrobić jakoś prosto ze strony, aplikacji, tylko trzeba być programistą.
Skrypty staram się tworzyć tak by było to zjadliwe dla nie-programistów. Inaczej po co to wszystko. https://supla.fracz.com

Pojawi się filmik z instrukcją i pomysłami jak 4.0 się ustabilizuje.
lukfud pisze:
pt maja 22, 2020 11:15 am
Czy w beta 4 mógłby się pojawić wybór dźwięku dla powiadomień?
Tak, zobaczę jak to się robi ;-)
becON
Posty: 33
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

pt maja 22, 2020 11:48 am

Dopiero wstałem, ale już wszystko działa 8-)
lukfud
Posty: 440
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt maja 22, 2020 11:52 am

fracz pisze:
pt maja 22, 2020 11:43 am
lukfud pisze:
pt maja 22, 2020 11:15 am
Czy w beta 4 mógłby się pojawić wybór dźwięku dla powiadomień?
Tak, zobaczę jak to się robi ;-)
dzięki :)
rafalfarba
Posty: 10
Rejestracja: pn lis 25, 2019 11:48 am

ndz maja 31, 2020 9:04 pm

Odczytałem dzisiaj na Powiadomieniach w Supla Scripts, że muszę przejść z Automate na Pushover. Czy dotyczy to też powiadomień głosowych? Chodzi mi o sceny które udało mi się tak ustawić że Google Assistant przekazuje komendę głosową, po wykonaniu sceny do automate, a automate pięknie informuje mnie głosowo, że brama się otworzyła i w domu mam 21 stopni. I tu drugie pytanie, jeżeli te pow. głosowe też znikną to czy Pushover ogarnie je tak elegancko jak Automate?
wsosniak
Posty: 412
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

ndz cze 07, 2020 9:40 pm

wsosniak pisze:
pt maja 22, 2020 3:58 am
@fracz
Mam problem z Twoimi skryptami
taki rezultat mam jak próbuje uruchamiać publiczne URL-e :

{"status":500,"message":"SQLSTATE[HY000] [2002] php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known (SQL: select * from `scenes` where (`slug` = 3cxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx559) limit 1)"}

Taki sam komunikat mam jak poróbuje sie zalogowac na supla.fracz.com .
Zerkniejsz co jest nie tak ?
Widze ze ver 4.0.0 wprowadziłeś . Pewno to jest to .... ?

dzięki!

@fracz - znowu to samo dzisiaj
ping github.com chodzi
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1838
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

wt cze 09, 2020 4:24 pm

rafalfarba pisze:
ndz maja 31, 2020 9:04 pm
Odczytałem dzisiaj na Powiadomieniach w Supla Scripts, że muszę przejść z Automate na Pushover. Czy dotyczy to też powiadomień głosowych? Chodzi mi o sceny które udało mi się tak ustawić że Google Assistant przekazuje komendę głosową, po wykonaniu sceny do automate, a automate pięknie informuje mnie głosowo, że brama się otworzyła i w domu mam 21 stopni. I tu drugie pytanie, jeżeli te pow. głosowe też znikną to czy Pushover ogarnie je tak elegancko jak Automate?
Czytaj tu: viewtopic.php?f=11&t=6657

@wsosniak, serwer na którym stoją skrypty jest bardzo niestabilny ostatnio, nie wiem dlaczego. Próbuję diagnozować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”