SUPLA Scripts

Zibi
Posty: 253
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

wt cze 09, 2020 9:02 pm

Dzisiaj również miałem problem ze skryptami, ale wiadoma sprawa trzeba przetestować zanim się ustabilizuje. Fajnie, że push pojawił się w skryptach. Czy można odpalić powiadomienie push z poziomu aplikacji w tel? Czyli załączam dane urządzenie z tel i dostaje powiadomienie. Z utworzonej sceny w skryptach, linku fajnie działa.
Trantitel
Posty: 33
Rejestracja: pn gru 17, 2018 7:31 am

czw lip 09, 2020 12:03 pm

Mam problem z instalacja na QNAPie (TS-251+ na x86, stoi już na nim Supla w dockerze).
Lecąc wg instrukcji https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... -docker.md
robiłem się już na braku git. Mam QOptware więc doinstalowałem. Git clone poszło. Potem wywołanie suplascripts.sh leciało przez wszystkie kroki choć parę razy na ile podejrzałem (nie zapisałem logu...) wywaliło jakieś braki.
Sumarycznie wyszło, że kontenery są, ale nie działają. Powtórne uruchomienie daje taki efekt:

Kod: Zaznacz cały

supla-scripts/docker/suplascripts.sh
  ___ _   _ ___ _      _
 / __| | | | _ \ |    /_\
 \__ \ |_| |  _/ |__ / _ \
 |___/\___/|_| |____/_/ \_\
 / __| __ _ _(_)_ __| |_ ___
 \__ \/ _| '_| | '_ \  _(_-<
 |___/\__|_| |_| .__/\__/__/
               |_| by @fracz

supla-scripts/docker/suplascripts.sh: line 18: dpkg: command not found
expr: syntax error
Sample configuration file has been generated for you.
Please check if the .env file matches your needs and run this command again.
Tak teraz patrzę i ta linia 18 odwołuje się do plików w architekturze arm. Czy to tylko pod malinę jest robione?

Aktualizacja zwraca na końcu:

Kod: Zaznacz cały

Successfully built 829822351897
Successfully tagged suplascripts_suplascripts:latest
Recreating suplascripts-db ... done
Recreating suplascripts    ... error

ERROR: for suplascripts  Cannot start service suplascripts: driver failed programming external connectivity on endpoint suplascripts (659e8c4c51e0728604ab170ffd623dd480782cc6bfb8dce8f9849c7e33804a4e): listen tcp 0.0.0.0:443: bind: address already in use

ERROR: for suplascripts  Cannot start service suplascripts: driver failed programming external connectivity on endpoint suplascripts (659e8c4c51e0728604ab170ffd623dd480782cc6bfb8dce8f9849c7e33804a4e): listen tcp 0.0.0.0:443: bind: address already in use
ERROR: Encountered errors while bringing up the project.
[admin@NAS supla-scripts]$
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt lip 17, 2020 6:28 am

Hejka, mam pytanie czy jesteśmy w jakiś sposób uzyskać wykonanie linku, z skryptów ? Czy to w odpowiedzi sceny czy jako powiadomienie ? Nie muszę widzieć że się wykonało, tylko aby załadowała się strona, jest takie coś możliwe ? :D
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pn wrz 21, 2020 3:46 pm

Hejka nie działa mi supla.fracz.com, czy ma ktoś taki problem ? Obrazek
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 382
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn wrz 21, 2020 3:58 pm

miko1282 pisze:
pn wrz 21, 2020 3:46 pm
Hejka nie działa mi supla.fracz.com, czy ma ktoś taki problem ? Obrazek
Mam to samo:(
e-talking............
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1415
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn wrz 21, 2020 4:26 pm

U mnie działa...
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1171
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pn wrz 21, 2020 6:03 pm

U mnie tez działa
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 382
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn wrz 21, 2020 6:04 pm

Już działa, chwila słabości ;)
e-talking............
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pn wrz 21, 2020 6:45 pm

Już wróciło
andrzejano
Posty: 277
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

ndz wrz 27, 2020 5:29 pm

Zmieniłem usunąłem channel#9489 , w logach dalej widoczny z błędem przełączenia.Nie wyświetla podglądu w termostacie.
Załączniki
Screenshot_2020-09-27-18-59-22-972_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2020-09-27-18-59-22-972_com.android.chrome.jpg (402.73 KiB) Przejrzano 361 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”