Bezprzewodowy pomiar temperatury

Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 970
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt paź 03, 2017 5:15 pm

Czy podczas deep-sleep następuje rozłączenie esp z internetem ? Jeśli tak to w aplikacji zniknie wyświetlana temperatura i pojawia sie kreski ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt paź 03, 2017 7:36 pm

na tym polega ograniczenie prądu, że ESP się wyłącza prawie całkowicie.
W supli taki moduł będzie praktycznie cały czas niedostępny, on włącza się dosłownie na kilka sekund odczytuje dane i np wysyła je na serwer i następuje off. Musiała by być funkcja "zamrażania" parametru na te 5 -10 min i dopiero jak następny pomiar by nie dotarł to następowałoby wyłączenie w aplikacji.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 03, 2017 8:26 pm

Muszę zmodyfikować oprogramowanie serwera aby poprawnie obsłużyć urządzenia, które się usypiają
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 493
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

wt paź 03, 2017 8:49 pm

pzygmunt pisze:
wt paź 03, 2017 8:26 pm
Muszę zmodyfikować oprogramowanie serwera aby poprawnie obsłużyć urządzenia, które się usypiają
a jak z tą obsługa bme?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 6:20 am

maffiu pisze:
wt paź 03, 2017 8:49 pm
pzygmunt pisze:
wt paź 03, 2017 8:26 pm
Muszę zmodyfikować oprogramowanie serwera aby poprawnie obsłużyć urządzenia, które się usypiają
a jak z tą obsługa bme?
Z czym ?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 04, 2017 7:25 am

Czujnik BME280 i2c - temperatura, wilgotność i ciśnienie
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 7:37 am

Tego nie ma
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 493
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

śr paź 04, 2017 9:36 am

a da się coś z tym zrobić żeby było ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 9:37 am

Trzeba napisać driver
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 493
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

śr paź 04, 2017 9:44 am

no to w tym zakresie prosił bym rozważenie wsparcia dla takiej opcji
ODPOWIEDZ