Bezprzewodowy pomiar temperatury

User avatar
shimano73
Posts: 803
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Tue Oct 03, 2017 5:15 pm

Czy podczas deep-sleep następuje rozłączenie esp z internetem ? Jeśli tak to w aplikacji zniknie wyświetlana temperatura i pojawia sie kreski ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1661
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Oct 03, 2017 7:36 pm

na tym polega ograniczenie prądu, że ESP się wyłącza prawie całkowicie.
W supli taki moduł będzie praktycznie cały czas niedostępny, on włącza się dosłownie na kilka sekund odczytuje dane i np wysyła je na serwer i następuje off. Musiała by być funkcja "zamrażania" parametru na te 5 -10 min i dopiero jak następny pomiar by nie dotarł to następowałoby wyłączenie w aplikacji.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Oct 03, 2017 8:26 pm

Muszę zmodyfikować oprogramowanie serwera aby poprawnie obsłużyć urządzenia, które się usypiają
User avatar
maffiu
Posts: 457
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Tue Oct 03, 2017 8:49 pm

pzygmunt wrote:
Tue Oct 03, 2017 8:26 pm
Muszę zmodyfikować oprogramowanie serwera aby poprawnie obsłużyć urządzenia, które się usypiają
a jak z tą obsługa bme?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 04, 2017 6:20 am

maffiu wrote:
Tue Oct 03, 2017 8:49 pm
pzygmunt wrote:
Tue Oct 03, 2017 8:26 pm
Muszę zmodyfikować oprogramowanie serwera aby poprawnie obsłużyć urządzenia, które się usypiają
a jak z tą obsługa bme?
Z czym ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1661
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Oct 04, 2017 7:25 am

Czujnik BME280 i2c - temperatura, wilgotność i ciśnienie
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 04, 2017 7:37 am

Tego nie ma
User avatar
maffiu
Posts: 457
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Wed Oct 04, 2017 9:36 am

a da się coś z tym zrobić żeby było ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 04, 2017 9:37 am

Trzeba napisać driver
User avatar
maffiu
Posts: 457
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Wed Oct 04, 2017 9:44 am

no to w tym zakresie prosił bym rozważenie wsparcia dla takiej opcji
Post Reply