DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

tomasz
Posts: 11
Joined: Thu Nov 03, 2016 7:52 pm

Sun Sep 24, 2017 8:24 am

@slawek, przekaźnik działa - dzięki.


Natomiast mam problem z przyciskiem do konfiguracji.
Zwiera do masy.
Jest podłączony do GPIO4.

Przy uruchamianiu:
a) Trzymam przez 5 sek
b) Naciskam 5 razy w ciągu 5 sek
brak reakcji, łączy sie do AP i pracuje w trybie klienta.
tomasz
Posts: 11
Joined: Thu Nov 03, 2016 7:52 pm

Tue Oct 03, 2017 2:01 pm

@espablo jest szansa na dostanie plików schematu i PCB wersji V1?

Mam zamiar przerobić ją dla własnych potrzeb i włożyć do wydrukowanej na drukarce 3d obudowie.
Projekt opublikuję na forum.
slawek
Posts: 1559
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Oct 03, 2017 2:06 pm

tomasz wrote:
Sun Sep 24, 2017 8:24 am
@slawek, przekaźnik działa - dzięki.


Natomiast mam problem z przyciskiem do konfiguracji.
Zwiera do masy.
Jest podłączony do GPIO4.

Przy uruchamianiu:
a) Trzymam przez 5 sek
b) Naciskam 5 razy w ciągu 5 sek
brak reakcji, łączy sie do AP i pracuje w trybie klienta.
Musisz mieć pullup na CFG (w tym przypadku GPIO4).Trzymasz min. 5 sek
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Espablo
Posts: 1102
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Oct 03, 2017 2:12 pm

tomasz wrote:
Tue Oct 03, 2017 2:01 pm
@espablo jest szansa na dostanie plików schematu i PCB wersji V1?

Mam zamiar przerobić ją dla własnych potrzeb i włożyć do wydrukowanej na drukarce 3d obudowie.
Projekt opublikuję na forum.
Udostępniłem na forum schemat i gerbery do wersji V1 I V2.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
nowy1
Posts: 310
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Sun Oct 15, 2017 11:37 am

Mam kilka modułów w pierwszej wersji czy jest może t Soft inCan do nich ?
User avatar
Espablo
Posts: 1102
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sun Oct 15, 2017 11:46 am

możesz wgrac ten
viewtopic.php?f=33&t=2188
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
nowy1
Posts: 310
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Sun Oct 15, 2017 12:00 pm

Espablo wrote:
Sun Oct 15, 2017 11:46 am
możesz wgrac ten
viewtopic.php?f=33&t=2188
ale gpio4 jest konfiguracyjnym ,a tu podłączony jest do przekaźnika

bo wgrałem ten soft ale nie moge wejść do trybu konfigu

Image
slawek
Posts: 1559
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Oct 15, 2017 1:44 pm

To zależy od użytego modułu ESP... 07 mają zamienione względem 12, ale zdarzają się też i 12-ki z pinami jak w ESP07.
@Espablo - może wstaw też soft z odwróconymi pinami? Może komuś się przyda...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
nowy1
Posts: 310
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Sun Oct 15, 2017 2:07 pm

slawek wrote:
Sun Oct 15, 2017 1:44 pm
To zależy od użytego modułu ESP... 07 mają zamienione względem 12, ale zdarzają się też i 12-ki z pinami jak w ESP07.
@Espablo - może wstaw też soft z odwróconymi pinami? Może komuś się przyda...
tu mam ESP07
User avatar
Espablo
Posts: 1102
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sun Oct 15, 2017 4:49 pm

slawek wrote:
Sun Oct 15, 2017 1:44 pm
@Espablo - może wstaw też soft z odwróconymi pinami? Może komuś się przyda...
To może przygotuję taki soft "user friendly" gdzie będzie można samemu GPIO ustawiać. Podobnie jak jest w ESPeasy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Post Reply