DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

wt paź 18, 2016 5:28 pm

artur pisze:Czy ktoś testował rzeczywisty zasięg w warunkach "produkcyjnych"?
Espablo wspominał, że przy 3 metrach działa bez problemu. Ale nie ukrywam, że w moim przypadku potrzebuję czegoś o nieco większym zasięgu (do kilkunastu metrów z 2-3 ścianami po drodze).
u mnie w bloku ( budynek z 91 roku) przechodzi wifi przez 2 ściany ( nośne) odległość 9 metrów ( w lini prostej) i wszystko działa stabilnie
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 21, 2016 5:25 pm

Skończyłem V2 :!: i coś jeszcze ekstra 8-) . W poniedziałek wysyłam zlecenie do "drukarni", a potem testy :roll:
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt paź 21, 2016 5:32 pm

Espablo pisze:Skończyłem V2 :!: i coś jeszcze ekstra 8-) . W poniedziałek wysyłam zlecenie do "drukarni", a potem testy :roll:
A można się "podpiąć" pod zamówienie z pięcioma płytkami
marcin.kasinski
Posty: 14
Rejestracja: czw wrz 29, 2016 4:15 pm

pt paź 21, 2016 5:33 pm

Espablo pisze:Skończyłem V2 :!: i coś jeszcze ekstra 8-) . W poniedziałek wysyłam zlecenie do "drukarni", a potem testy :roll:
A co to jest to "ekstra" ?

Kiedy planujesz zakończyć testy ?
kris.gie
Posty: 156
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

pt paź 21, 2016 5:36 pm

Super!!!! A to coś ekstra to pewnie tajemnica :?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 21, 2016 6:00 pm

kris.gie@gmail.com pisze:Super!!!! A to coś ekstra to pewnie tajemnica :?
A nie!!! Nie tajemnica. ;)

Tak wygląda V2
Supla_V2.jpg
Supla_V2.jpg (85.69 KiB) Przejrzano 2136 razy
a tak to coś ekstra w formie kanapki zapinane na V2. Od spodu znajdują się tam 2 detektory obecności napięcia 230V. Przygotowane to jest do wyłącznika schodowego.
Supla_V2_detect_230V.jpg
Supla_V2_detect_230V.jpg (47.87 KiB) Przejrzano 2136 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posty: 156
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

pt paź 21, 2016 6:18 pm

Szacuneczek za wykonaną pracę!!!!!!! :)
skonek
Posty: 1
Rejestracja: pn paź 10, 2016 10:28 am

sob paź 22, 2016 4:03 pm

Zybi pisze:
Espablo pisze:Skończyłem V2 :!: i coś jeszcze ekstra 8-) . W poniedziałek wysyłam zlecenie do "drukarni", a potem testy :roll:
A można się "podpiąć" pod zamówienie z pięcioma płytkami
Też bym się chętnie podpiął, obserwuję temat od dłuższego czasu i czekałem na ten moment :) Dobra robota!
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 22, 2016 8:22 pm

skonek pisze:
Zybi pisze:
Espablo pisze:Skończyłem V2 :!: i coś jeszcze ekstra 8-) . W poniedziałek wysyłam zlecenie do "drukarni", a potem testy :roll:
A można się "podpiąć" pod zamówienie z pięcioma płytkami
Też bym się chętnie podpiął, obserwuję temat od dłuższego czasu i czekałem na ten moment :) Dobra robota!
Dziękuję. To chyba puszczę jakieś większe zamówienie ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posty: 156
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

ndz paź 23, 2016 7:54 am

Espablo pisze:
skonek pisze:
Zybi pisze:
A można się "podpiąć" pod zamówienie z pięcioma płytkami
Też bym się chętnie podpiął, obserwuję temat od dłuższego czasu i czekałem na ten moment :) Dobra robota!
Dziękuję. To chyba puszczę jakieś większe zamówienie ;)
W takim razie też chętnie bym zamówił z pięć sztuk płytek :)
ODPOWIEDZ