DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt lis 04, 2016 1:11 pm

Mam już V2 :!: :!: :!: Jednak wezmę się za nią i za testy dopiero po wekendzie bo "mało casu kruca bomba" :cry:
Następny wpis dot. V2, to już będzie osobny wątek na forum ;)
Załączniki
20161104_135426.jpg
20161104_135426.jpg (239.28 KiB) Przejrzano 2702 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7986
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lis 04, 2016 1:18 pm

wwpiotr pisze:Jako że dodałem post odnośnie chęci zakupu płytek, a później przeczytałem o niezaśmiecaniu więc edytuje na inne pytanie które mnie nurtuje.

Czy jest możliwość połączenia dwóch rozwiązań, naszego ESP8266 oraz dotykowego przełącznika szklanego. Jest tam jednak dość ciasno, zamówiłem aby sprawdzić wymiary puszki.
Zerknij sobie tutaj
viewtopic.php?f=18&t=316&p=3710&hilit=touch#p3700
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 07, 2016 7:29 pm

No i jak tam V2??
do sprzedaży się nadają?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lis 07, 2016 7:49 pm

wojtas567 pisze:No i jak tam V2??
do sprzedaży się nadają?
Jeszcze czekają. Jutro biorę się za nie :)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
marcin.kasinski
Posty: 14
Rejestracja: czw wrz 29, 2016 4:15 pm

wt lis 08, 2016 9:30 am

Espablo, a kiedy będzie V3 z dotykowym włącznikiem :)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt lis 08, 2016 10:05 am

marcin.kasinski pisze:Espablo, a kiedy będzie V3 z dotykowym włącznikiem :)
Muszę najpierw skończyć V2. Dotykowy będzie wpinany na kanapkę do V2. Założenia były takie aby V2 było bazą, a reszta to taka forma upgrade ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
sceptyk
Posty: 1
Rejestracja: śr lis 09, 2016 7:36 pm

śr lis 09, 2016 7:37 pm

I jak, i jak?
Lada moment bardzo by się to przydało jako dostępne do produkcji! :-)

I czy przewidujesz wersję na triakach mimo wszystko, z optoizolacją?
Bezpieczeństwo przede wszystkim.
wwpiotr
Posty: 26
Rejestracja: pt lis 04, 2016 9:14 am

czw lis 10, 2016 10:21 am

sceptyk pisze: I czy przewidujesz wersję na triakach mimo wszystko, z optoizolacją?
Bezpieczeństwo przede wszystkim.
Jeżeli byłaby opcja z triakiem +np MOC3020 to mamy separacje galwaniczną. Można by wtedy zrobić płynne rozjaśnianie i wygaszanie oświetlenia.
filo
Posty: 3
Rejestracja: wt paź 04, 2016 11:23 am

wt gru 13, 2016 1:29 pm

Czy jest gdzieś dostępny wykaz części potrzebnych do zmontowania własnej płytki V2? ;)
Przy okazji, może ktoś posiada jakąś sztukę PCB na sprzedaż? :)
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

wt gru 13, 2016 1:38 pm

Do mnie właśnie dotarły i biorę się za lutowanie :D
Tu masz listę na końcu :D
viewtopic.php?f=24&t=243&start=30
ODPOWIEDZ