Strona 5 z 23

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 6:51 am
autor: alv
nowy1 pisze: Może jakieś grupowe zamówienie na PCB ?
Ja będę zamawiał dla siebie ~20 szt., mógłbym złożyć zamówienie na więcej, gdyby było więcej chętnych. Muszę jednak poczekać na zamówione pierwsze dwie sztuki

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 9:55 am
autor: kondziu
alv pisze:
nowy1 pisze: Może jakieś grupowe zamówienie na PCB ?
Ja będę zamawiał dla siebie ~20 szt., mógłbym złożyć zamówienie na więcej, gdyby było więcej chętnych. Muszę jednak poczekać na zamówione pierwsze dwie sztuki

Ja jestem chętny na początek 5 sztuk

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 11:00 am
autor: Espablo
kondziu pisze:
alv pisze: Ja będę zamawiał dla siebie ~20 szt., mógłbym złożyć zamówienie na więcej, gdyby było więcej chętnych. Muszę jednak poczekać na zamówione pierwsze dwie sztuki
Ja jestem chętny na początek 5 sztuk
Te płytki są w fazie testów, więc nie szalałbym tak z ilością zamawiania. :roll:

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 1:31 pm
autor: pater
Cześć,

też byłbym chetny na kilka sztuk.

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 1:51 pm
autor: alv
Espablo pisze: Te płytki są w fazie testów, więc nie szalałbym tak z ilością zamawiania. :roll:
Dlatego na początek tylko dwie :)

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 2:10 pm
autor: Zybi
Ja jestem chętny na 5 sztuk

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 4:52 pm
autor: askori
Ja tez jestem chętny na pare sztuk w zależności od ceny

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 8:09 pm
autor: Zybi
Właśnie skompilowałem dwukanałowy soft do sterowania oświetleniem LightSwitchx2, wersja z termometrem DS18B20.
W płytce Espablo należy co nieco zmodyfikować podłączenia - rezystor 10k na GPIO12 podłączyć nie do masy a do VCC albo w ogóle wyrzucić. Sterowanie przekaźnikiem RELAY2 jest poprzez zwarcie portu do masy. Sterowanie przekaźnikiem RELAY1 jest z portu CFG. Pinu GPIO14 nie wykorzystujemy.
Niezależnie od trybu CFG_PORT (button/switch) przycisk SENSOR2 zawsze pracuje trybie switch, czyli sterowanie zwykłym przełącznikiem dwustanowym, a nie jednostanowym tzw. dzwonkowym

podłączenia do pinów:
Termometr 2
CFG_PORT 5 - konfiguracja i sterowanie przekaźnikiem 1
SENSOR2 12 - sterowanie poprzez zwarcie do masy przekaźnikiem 2
RELAY1 4
RELAY2 13

Do ESP z pamięcią flash 1MB najlepiej wgrać programem Flash Download Tool z ustawieniami:

SPI SPEED 40Mhz
SPI MODE DIO
FLASH SIZE 8 Mbit (czyli 1MB)
BAUDRATE 11520

Wgrywany pod adresy:
lightswitchx2_ds_flash.bin---------->0x00000
lightswitchx2_ds_irom0text.bin---->0x40000

Testowanie na własną odpowiedzialność
Dla chętnych wysyłam na maila
Edit: udało mi się załączyć do posta


P.S.
Przy przechodzeniu w tryb konfiguracji sieć WIFI z modułu pojawia się ze sporym opóźnieniem (nie panikować tylko czekać)

EDIT : załącznik usunięto z powodu wykorzystania dostępnej przestrzeni na forum

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 8:50 pm
autor: wojtas567
Witam
mogę prosić na maila
wojtas567 at my.com

Re: DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej

: pt sie 26, 2016 11:26 pm
autor: slawek
Zybi pisze:... Sterowanie przekaźnikiem RELAY2 jest poprzez zwarcie portu do masy. Sterowanie przekaźnikiem RELAY1 jest z portu CFG. Pinu GPIO14 nie wykorzystujemy.
Niezależnie od trybu CFG_PORT (button/switch) przycisk SENSOR2 zawsze pracuje trybie switch, czyli sterowanie zwykłym przełącznikiem dwustanowym, a nie jednostanowym tzw. dzwonkowym

podłączenia do pinów:
Termometr 2
CFG_PORT 5 - konfiguracja i sterowanie przekaźnikiem 1
SENSOR2 12 - sterowanie poprzez zwarcie do masy przekaźnikiem 2
RELAY1 4
RELAY2 13
Zybi - a może wygodniej byłoby przekonfigurować CFG na port 12, SENSOR2 na 14 (lub odwrotnie), wtedy podłączenie socketa i bram będzie takie samo (czujniki), a dostęp do konfiguracji dla socketa będzie po prostu z pierwszego klawisza...nie trzeba "wyciągać" styku BUTTON.