[DIY] SUPLA V2 do puszki instalacyjnej podtynkowej

journeyman
Posts: 32
Joined: Tue Nov 01, 2016 8:59 pm

Sun Nov 20, 2016 12:01 pm

To fakt, dosyć łatwo zwracaja pieniadze. Kiedys kupilem powerbanka ktory zapalil mi sie w kieszeni ...i zwrocili ;)

Mina ludzi w pociagu widzacych dym lecacy z mojej kurtki bezcenny. Kwaśny smrod na caly wagon.

Swoja droga bardzo niebezpieczna sprawa bo gdyby nie bylo mnie w poblizu np w domu to pozar gotowy. Mam nadzieje ze te zasilacze sa pewniejsze... Ale itak wole je montowac w neutralnych miejscach...
fr3sh
Posts: 8
Joined: Mon Oct 10, 2016 1:38 pm

Sun Nov 20, 2016 9:07 pm

@ESPABLO A mnie zastanawia jak przylutowałeś ta przetwornice skoro zmieniłeś w płytce na pady zamiast otworów?
User avatar
Espablo
Posts: 1344
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Nov 21, 2016 12:25 pm

fr3sh wrote:@ESPABLO A mnie zastanawia jak przylutowałeś ta przetwornice skoro zmieniłeś w płytce na pady zamiast otworów?
Chciałem wrzucić zdjęcie tu na forum, ale już mam limit wyczerpany. Muszę zrobić to inaczej. :roll:

Image

Limit zwiększony. Dziękuję
Attachments
lut_przetwornicy.jpg
lut_przetwornicy.jpg (137.67 KiB) Viewed 1896 times
Last edited by Espablo on Mon Nov 21, 2016 1:07 pm, edited 1 time in total.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
pzygmunt
Posts: 4953
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Nov 21, 2016 12:43 pm

Espablo wrote:
fr3sh wrote:@ESPABLO A mnie zastanawia jak przylutowałeś ta przetwornice skoro zmieniłeś w płytce na pady zamiast otworów?
Chciałem wrzucić zdjęcie tu na forum, ale już mam limit wyczerpany. Muszę zrobić to inaczej. :roll:
Image
Zaraz zwiększę tylko wyslij info jaki dokładnie
User avatar
Espablo
Posts: 1344
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Nov 21, 2016 12:48 pm

pzygmunt wrote: Zaraz zwiększę tylko wyslij info jaki dokładnie
Dziękuję. Nie mam pojęcia ile - może to co było x 2 Jaki limit jest teraz ustawiony?

Jak mi znowu braknie to się upomnę :D o więcej.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posts: 116
Joined: Thu Apr 28, 2016 4:24 pm
Location: Katowice

Tue Nov 29, 2016 9:39 am

Mam pytanko dotyczące softu LightSwitch-x2, mam ESP-07S z Ali, ma on 4MB flash, GPIO 4 i 5 niezamienione miejscami, którego softu użyć?
Zybi
Posts: 1266
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Tue Nov 29, 2016 10:08 am

Do 4-ki bez problemu załadujesz soft skompilowany na flash 1MB. Tylko 1MB, czyli 8 Mbit ustaw w programie do flashowania. Jak nie ma zamiany pinów to soft bez 54 w nazwie.
kris.gie
Posts: 116
Joined: Thu Apr 28, 2016 4:24 pm
Location: Katowice

Tue Nov 29, 2016 10:15 am

Ok, dzięki :)
mielu
Posts: 9
Joined: Tue Dec 06, 2016 11:49 am

Thu Dec 08, 2016 9:41 pm

Zybi mam prośbę do drobną modyfikację softu lightswitch_x2_54_noFOTA_4M_eagle na bez 54 i sterowanie przekaźników staniem niskim.
Z góry dzięki.
Zybi
Posts: 1266
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Thu Dec 08, 2016 10:40 pm

mielu wrote:Zybi mam prośbę do drobną modyfikację softu lightswitch_x2_54_noFOTA_4M_eagle na bez 54 i sterowanie przekaźników staniem niskim.
Z góry dzięki.
Jak masz moduł ESP z flashem 4MB to śmiało możesz wgrać:

lightswitch_x2_noFOTA_1M_eagle.flash.bin ------------> 0x00000
lightswitch_x2_noFOTA_1M_eagle.irom0text.bin --------> 0x40000

tylko w programie do flashowania ustaw 1MByte, czyli 8 Mbit.

Obecnie jest problem z odwróceniem logiki - wskazania są niepoprawne. Musisz to zrobić "elektrycznie".
Post Reply