[DIY] SUPLA V2 do puszki instalacyjnej podtynkowej

journeyman
Posty: 32
Rejestracja: wt lis 01, 2016 8:59 pm

ndz lis 20, 2016 12:01 pm

To fakt, dosyć łatwo zwracaja pieniadze. Kiedys kupilem powerbanka ktory zapalil mi sie w kieszeni ...i zwrocili ;)

Mina ludzi w pociagu widzacych dym lecacy z mojej kurtki bezcenny. Kwaśny smrod na caly wagon.

Swoja droga bardzo niebezpieczna sprawa bo gdyby nie bylo mnie w poblizu np w domu to pozar gotowy. Mam nadzieje ze te zasilacze sa pewniejsze... Ale itak wole je montowac w neutralnych miejscach...
fr3sh
Posty: 8
Rejestracja: pn paź 10, 2016 1:38 pm

ndz lis 20, 2016 9:07 pm

@ESPABLO A mnie zastanawia jak przylutowałeś ta przetwornice skoro zmieniłeś w płytce na pady zamiast otworów?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lis 21, 2016 12:25 pm

fr3sh pisze:@ESPABLO A mnie zastanawia jak przylutowałeś ta przetwornice skoro zmieniłeś w płytce na pady zamiast otworów?
Chciałem wrzucić zdjęcie tu na forum, ale już mam limit wyczerpany. Muszę zrobić to inaczej. :roll:

Obrazek

Limit zwiększony. Dziękuję
Załączniki
lut_przetwornicy.jpg
lut_przetwornicy.jpg (137.67 KiB) Przejrzano 3267 razy
Ostatnio zmieniony pn lis 21, 2016 1:07 pm przez Espablo, łącznie zmieniany 1 raz.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9585
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 21, 2016 12:43 pm

Espablo pisze:
fr3sh pisze:@ESPABLO A mnie zastanawia jak przylutowałeś ta przetwornice skoro zmieniłeś w płytce na pady zamiast otworów?
Chciałem wrzucić zdjęcie tu na forum, ale już mam limit wyczerpany. Muszę zrobić to inaczej. :roll:
Obrazek
Zaraz zwiększę tylko wyslij info jaki dokładnie
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lis 21, 2016 12:48 pm

pzygmunt pisze: Zaraz zwiększę tylko wyslij info jaki dokładnie
Dziękuję. Nie mam pojęcia ile - może to co było x 2 Jaki limit jest teraz ustawiony?

Jak mi znowu braknie to się upomnę :D o więcej.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posty: 191
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

wt lis 29, 2016 9:39 am

Mam pytanko dotyczące softu LightSwitch-x2, mam ESP-07S z Ali, ma on 4MB flash, GPIO 4 i 5 niezamienione miejscami, którego softu użyć?
Zybi
Posty: 1487
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt lis 29, 2016 10:08 am

Do 4-ki bez problemu załadujesz soft skompilowany na flash 1MB. Tylko 1MB, czyli 8 Mbit ustaw w programie do flashowania. Jak nie ma zamiany pinów to soft bez 54 w nazwie.
kris.gie
Posty: 191
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

wt lis 29, 2016 10:15 am

Ok, dzięki :)
mielu
Posty: 9
Rejestracja: wt gru 06, 2016 11:49 am

czw gru 08, 2016 9:41 pm

Zybi mam prośbę do drobną modyfikację softu lightswitch_x2_54_noFOTA_4M_eagle na bez 54 i sterowanie przekaźników staniem niskim.
Z góry dzięki.
Zybi
Posty: 1487
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw gru 08, 2016 10:40 pm

mielu pisze:Zybi mam prośbę do drobną modyfikację softu lightswitch_x2_54_noFOTA_4M_eagle na bez 54 i sterowanie przekaźników staniem niskim.
Z góry dzięki.
Jak masz moduł ESP z flashem 4MB to śmiało możesz wgrać:

lightswitch_x2_noFOTA_1M_eagle.flash.bin ------------> 0x00000
lightswitch_x2_noFOTA_1M_eagle.irom0text.bin --------> 0x40000

tylko w programie do flashowania ustaw 1MByte, czyli 8 Mbit.

Obecnie jest problem z odwróceniem logiki - wskazania są niepoprawne. Musisz to zrobić "elektrycznie".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”