SUPLA+ czyli alternatywna wersja aplikacji

slavo_s2k
Posty: 27
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

ndz maja 19, 2019 8:09 pm

UbU pisze:
pt kwie 05, 2019 11:36 am
Cześć

Nie wyświetlają mi się grupy kanałów. Jest na to jakaś rada?
W "AUTOMATYKA"->"GRUPY KANAŁÓW" masz zdefiniowane poprawnie grupy? U mnie działa prawidłowo.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 19, 2019 8:22 pm

Jak ktoś używa starszego serwera to grupy mogą nie działać. Trzeba uaktualnić
Demeter
Posty: 36
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

pt paź 25, 2019 10:22 pm

Czy jest możliwość zmniejszenia pasm z ikonami?
Chodzi mi o to żeby więcej informacji było na ekranie.
Teraz mam tablet wyłączne dla SUPLA.
Przyklejony do biurka :mrgreen: i chciał bym widzieć więcej informacji. Teraz to 4 pasma... na 5 cali...
Jakoś mało info i dużo to wygląda.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1090
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob paź 26, 2019 6:43 am

Można zmniejszyć, ale trzeba ponownie przekonpilować źródła. Zrobiłem sobie test i raptem jeden kanał więcej widać. Najprostszym sposobem jest zmniejszenie czcionki w andku, ale i tak zbyt wiele to nie daje. Tu czcionka na minimum plus zmiany w kodzie.
Screenshot_20191026-084007_SUPLA .jpg
Screenshot_20191026-084007_SUPLA .jpg (220.1 KiB) Przejrzano 514 razy
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1090
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob paź 26, 2019 6:50 am

A tu screen bez korekty w kodzie.
Screenshot_20191026-084930_SUPLA .jpg
Screenshot_20191026-084930_SUPLA .jpg (206.22 KiB) Przejrzano 512 razy
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob paź 26, 2019 7:18 am

Zawsze to coś. Więcej nie da rady zawęzić? Tyle jest tych kanalow, że paluch boli od przewijania. Wstawisz nową kompilację?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1090
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob paź 26, 2019 7:39 am

Można jeszcze trochę ale zaczyna to wyglądać komicznie ;)
Wieczorem wstawię uaktualnioną wersję tu, pytanie tylko czy mieszać z tymi rozmiarami?
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob paź 26, 2019 7:59 am

Jak znajdziesz chwile to zmiejsz jeszcze trochę.
Demeter
Posty: 36
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

sob paź 26, 2019 7:06 pm

Dziękuję.
Czekamy :geek:
Demeter
Posty: 36
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

sob paź 26, 2019 7:16 pm

lesny8 pisze:
sob paź 26, 2019 6:43 am
...ale trzeba ponownie przekonpilować...
A możesz więcej o tym?
P.S. Nie znam się na programowaniu, jak by coś...
I jeszcze takie głupie pytanie. Co z tymi kodamy (z github) robić?
Gdzie ich mam wkładać?
ODPOWIEDZ