Page 14 of 25

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Tue Sep 25, 2018 8:59 pm
by Duch__
W linku URL ma się zaczynać od /api/scemes/execute/XXXXXXXXXX natomiast TOKEN od Authorization: Bearer XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Oczywiście za XXX wstawiasz swoje cyfry i litery. Dane te uzyskasz z supla.fracz.com.

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Tue Sep 25, 2018 10:54 pm
by mihu
ok na wersji 2.2.2 wszystko chodzi ok
ale to wersja na zasilacze
natomiast wersja 2.0 pod baterie i esp01s ma brak edycji pod 192.168.4.1 a w pliku edytuje nazwe wifi hasło wifi, url i klucz dostepu i nie chodzi .
może taka wersja bedzie która po stronce przez przegladarke bedzie edytowana

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sun Sep 30, 2018 5:07 pm
by mihu
Duch__ wrote:
Tue Sep 25, 2018 8:59 pm
W linku URL ma się zaczynać od /api/scemes/execute/XXXXXXXXXX natomiast TOKEN od Authorization: Bearer XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Oczywiście za XXX wstawiasz swoje cyfry i litery. Dane te uzyskasz z supla.fracz.com.
ok dzieki kolego , na sofcie 2.2.2 zgłasza mi sie wi fi , konfiguruję , wpisuje adresy , i działa super ale to wersja na zasilanie, a nie moge dać rady wersje 2.0 bo to na baterje ,i o taki mi chodzi esp01s , edytuje plik w arduino ide wpisuje moje wifi klucz wifi , publiczny ades, i klucz,dhcp 0 lub 1 i nie chce mi działać , może coś jeszcze trzeba dopisać?

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sat Oct 27, 2018 6:30 pm
by andrzejano
michael wrote:
Sun Aug 19, 2018 4:15 pm
miko1282 wrote:
Sun Aug 19, 2018 2:35 pm
O ile się nie mylę to supla button instalowało się przez Arduino ITE
Dzięki :) naprowadziłeś mnie i skompilowałem i wgrałem to do ESP-01, jednak nie działa :(
Jakie mają być parametry wgrywania? Może tutaj robię coś źle :oops:
Mam Esp01 z zasil bateryjnym.Naprowadz prosze jaką wersję button wgrać i jakim sposobem wgrac?

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Mon Oct 29, 2018 1:34 am
by Duch__
Wgraj z tego linku - pierwszy post viewtopic.php?f=24&t=3438
za pomocą Arduino IDE.

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Tue Nov 06, 2018 7:33 am
by mihu
Witam , a czy można zrobić soft bution + czujnik temperatury ? jest możliwy ?

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Tue Nov 06, 2018 9:05 pm
by Duch__
Nie

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sun Nov 11, 2018 7:14 pm
by fracz
Może mi ktoś podrzucić skompilowany supla button pod sonoffa? Bo chyba nie ma w tym wątku :(

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sun Nov 11, 2018 9:09 pm
by slawek
Rozumiem, że led ma być na GPIO13 zamiast na 2?

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sun Nov 25, 2018 12:51 pm
by Rchudy
Witam,
Mam Supla WALL BUTTON V2.2.3 na plytce D1 mini zaprogramowane przez Arduino i problem z konfiguracja w monitorze wyskakuje mi :

/api/scenes/execute/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
13:25:14.541 -> Authorization: Bearer xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
13:25:14.541 -> Blad polaczenia z HOSTEM

gdzie x to numerki od fracza skopiowane do notatnika i przeklejone do ustawien

IP:192.168.0.110
Maska:255.255.255.0
Brama:192.168.0.1
Adres serwera https://supla.fracz.com
Port 443

Scena 1
API URL /api/scenes/execute/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
API TOKEN Authorization: Bearer xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx