Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Nov 25, 2018 1:02 pm

Miałem podobne jaja... miałem na nodemcu najpierw button 2.2.3, i miałem dokładnie tak samo, następnie wrzuciłem soft z 5 termometrami i 5 przekaźnikami, potem wrzuciłem znowu button 2.2.3 i... chciałem nacisnąć 10 razy aby wejść w konfig i po pierwszym naciśnięciu... wykonał scenę. Skrypty mam własne...

Drogą dedukcji doszedłem, że w międzyczasie zmieniłem wersję bibliotek z 2.4.2 na 2.4.0 a w tej nie ma opcji "all erase", więc gdzieś te ustawienia przetrwały i działa... i nadal nie wiem, czemu nie działał, a teraz działa...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Rchudy
Posts: 47
Joined: Sun Dec 31, 2017 1:18 pm
Location: Madrid

Sun Nov 25, 2018 1:20 pm

A w ustawieniach mam dobrze ??

IP:192.168.0.110
Maska:255.255.255.0
Brama:192.168.0.1
Adres serwera https://supla.fracz.com
Port 443

Scena 1
API URL /api/scenes/execute/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
API TOKEN Authorization: Bearer xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Nov 25, 2018 1:24 pm

Nie widzę... (bo z krzyżykami to szanse raczej nikłe :lol: )
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Nov 25, 2018 1:29 pm

Ma być
Adres serwera supla.fracz.com
zamiast
Adres serwera https://supla.fracz.com
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Rchudy
Posts: 47
Joined: Sun Dec 31, 2017 1:18 pm
Location: Madrid

Sun Nov 25, 2018 1:37 pm

prubowalem i nici
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Nov 25, 2018 3:06 pm

wklej url tylko od: /api/scenes/execute/e9.......
a tokien: Authorization: Bearer eyJ0..... bez "
i zobacz czy zadziała.
Pozdrawiam
Wojtek
Rchudy
Posts: 47
Joined: Sun Dec 31, 2017 1:18 pm
Location: Madrid

Sun Nov 25, 2018 8:04 pm

tez nie dziala, z reszta na poscie wyzej jest wklejony log z monitora z tymi ustawieniami
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Nov 25, 2018 8:10 pm

Może wkleiłeś za dużo? Pomiędzy linkiem a kodem autoryzacji część znaków jest zbędna - a z tych iksów nie wynika ile wkleiłeś...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Rchudy
Posts: 47
Joined: Sun Dec 31, 2017 1:18 pm
Location: Madrid

Sun Nov 25, 2018 8:37 pm

/api/scenes/execute/a3d149f0-cba6-4a6e-94df-639d18ebbf56

Authorization: Bearer eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJjbGllbnQiOnsiaWQiOiJkMGZmNTA5MC1kOWMxLTQ1MmMtYTczNS0yM2NlNWFiOTA0MTQifSwiaXNzIjoiaHR0cHM6XC9cL3N1cGxhLmZyYWN6LmNvbSIsImlhdCI6MTU0MzE0ODA2MywibmJmIjoxNTQzMTQ4MDYzLCJleHAiOjE3MDA4MjgwNjN9.Ok0maf3_q2pEi05WHrm4YurLGzdr1nvfu_89AdRCls4
Dejv
Posts: 4
Joined: Sun Feb 11, 2018 7:20 pm

Mon Nov 26, 2018 6:52 pm

Witam kupiłem moduł "ESP8266 sterowanie RS232 - ESP-01S" jaki konwerter mam zastosować żeby wrzucić ten program do SUPLA BUTTON? próbowałem już CP2102 ale bezsutecznie
Post Reply