Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

User avatar
michael
Posts: 772
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Dec 17, 2018 8:08 am

Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
Duch__
Posts: 501
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Mon Dec 17, 2018 8:32 am

Korzystasz z softu od zibiego? :(
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
michael
Posts: 772
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Dec 17, 2018 8:56 am

Tak, soft działa bardzo stabilnie bez kombinowania :D
Po prostu Plug&Play :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
Duch__
Posts: 501
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Mon Dec 17, 2018 9:21 am

Grzeszysz bracie :lol:
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
fracz
Posts: 1378
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Dec 18, 2018 12:36 pm

Czy jak przejdę u mnie na serwerze na TLS 1.2 to buttony przestaną działać?
User avatar
michael
Posts: 772
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Dec 18, 2018 12:36 pm

Moja wersja jest bez fingerprinta
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
fracz
Posts: 1378
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Dec 18, 2018 1:15 pm

Nie o odcisk tu chodzi ale o wersje wspieranego protokołu w tych ESP.
PuteR
Posts: 484
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Tue Dec 18, 2018 2:57 pm

Duch__ wrote:
Thu Dec 13, 2018 8:49 am
Wrzucam wersję softu z obsługą tylko jednej sceny.

Zalety:
-Moduł na stałe podłączony do WIFI
-Utrata łączności z WIFI powoduje że moduł znów próbuje sam nawiązać kontakt z routerem
-Możliwość ustawienia adresu z DHCP lub statycznego
-Możliwość ustawienia własnej siły nadawczej (w przypadku jeśli moduł miałby znajdować się gdzieś blisko głowy to można ogranicznyć moc - np. przy łóżku)

Wady:
Opóźnienie na poziomie 1 sekundy - podyktowane czasem na połączenie z serwerem supla.fracz.com - mniej się nie da - nie jest to winna supla.fracz.com tylko biblioteki do ESP.
Konfiguracja z poziomu ARDUINO IDE

Soft w załączniku:
Supla_Button_jedna_scena_stale_zasilanie.zip

Pozdrawiam,
Duch__
Czy ta wersje można wgrać do sonoff basic??
Yepestis
Posts: 68
Joined: Mon Sep 24, 2018 6:08 pm
Location: Wrocław

Tue Dec 18, 2018 4:35 pm

Czy wersja 2.2.3 działa z beta.supla.fracz.com

W konsoli otrzymuję odpowiedz:

Code: Select all

Ilosc nacisniec S1: 1
https://beta.supla.fracz.com/api/scenes/execute/c41543c0-5e21-41c2-a037-xxxxxxxxxxxx
curl https://beta.supla.fracz.com/api/scenes/execute/c41543c0-5e21-41c2-a037-xxxxxxxxxxxx -X GET -m 10000 -H "Authorization: Bearer eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJjbGllbnQiOnsiaWQiOiJjNTdlNTg2Yi03YjBmLTQ5YzItOTBhYS02OGI4MmZjYTM1OTMifSwiaXNzIjoixxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Blad polaczenia z HOSTEM
Ilosc nacisniec S1: 2
https://beta.supla.fracz.com/api/scenes/execute/465489a0-4b99-4305-b7bc-e859dbf67c16-xxxxxxxxxxxx
curl https://beta.supla.fracz.com/api/scenes/execute/465489a0-4b99-4305-b7bc-xxxxxxxxxxxx -X GET -m 10000 -H "Authorization: Bearer eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJjbGllbnQiOnsiaWQiOiIyZjNiNTE4YS02ZDc3LTQwM2YtYTk2Mi1lZmE0N2ZjODNlNGYifSwiaXNzIjoixxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Blad polaczenia z HOSTEM
PS. Może czegoś nie doczytałem, jaki port mam ustawić bo ustawiłem 80?
miko1282
Posts: 314
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Tue Dec 18, 2018 4:48 pm

Dlaczego wyrzuca mi coś takiego ?

'class ESP8266WebServer' has no member named 'stop'
Post Reply