Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 600
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

pt sty 04, 2019 11:32 pm

Zmodyfikuj w programie adres hosta na swój.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt sty 04, 2019 11:40 pm

możesz napisać dokładniej gdzie to zmienić?? Wpisywałem swój adres na stronie konfiguracyjnej ale w samym kodzie nie widzę gdzie mam go zmienić.

Taka sama sytuacja jest przy supla button jedna scena. Również na supla.fracz.com działa a na moim serwerze już nie chce działać.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2019 12:30 am przez PuteR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 600
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob sty 05, 2019 12:25 am

A którą wersję wgrałeś?
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob sty 05, 2019 12:31 am

Duch__ pisze:
sob sty 05, 2019 12:25 am
A którą wersję wgrałeś?
próbowałem na wersji 2.2.1 jak i na ten dla jednej sceny.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 973
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sty 11, 2019 11:29 pm

Cały czas się zastanawiam nad wykorzystaniem Supla button do informacji o liście w skrzynce pocztowej w bloku gdzie nie ma możliwości zasilenia ze stałego źródła. Wymyśliłem sobie, że supla buton umieszczony z aku w skrzynce sterował by innym modułem esp8266 z przekaźnikiem w domu na stałym.zasilaniu - przekaźnik by zwierał obwód czujnika poczty co sygnalizowałby ikoną listu w skrzynce. Tj. Ktos otwiera okienko skrzynki i wrzuca list wysterowuje to przycisk supla button. Co o tym myślicie? Wiem że trochę przekombinowane no ale...chyba do bloku najlepsze. Oby tylko przy skrzynce zasięg był z 3 piętra. Jutro sprawdzę z esp 07 z podpieta anteną zewn. Oby się udało.

EDIT: reset czyli przypisanie wyłaczenia w/w przekażnika czyli dwukrotne otwarcie klapki skrzynki np- wyciągając listy .

Pytanie odnośnie tych ilości przycisnięć- 1 raz przypisanie jednej akcji , 2 razy inna akcja ? Tak? Kurczę muszę to jutro wgrać do esp yyy tzn dziś.
Ostatnio zmieniony pt sty 11, 2019 11:48 pm przez QLQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 600
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

pt sty 11, 2019 11:48 pm

Na 2 zwykłych paluszkach AA pierwotny supla button nadal działa (film w pierwszym poście). Baterie wg. pomiarów nie dają oznak zmęczenia.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 973
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sty 11, 2019 11:50 pm

Duch__ pisze:
pt sty 11, 2019 11:48 pm
Na 2 paluszkach AA pierwotny supla button nadal działa. Baterie wg. pomiarów nie dają oznak zmęczenia.
Myślałem nad akku 3.7 v. ale skoro AA działa to nawet lepiej.
Ciekawe jakby bat 2032 się sprawowała aby zmniejszyć wymiary hardware. Np z esp01. Tylko ze on nie ma złącza pigtail na ant zewn.

Edit: ale takie gołe esp07 też nieduże a nawet mniejsze od 01.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob sty 12, 2019 8:43 am

QLQ pisze:
pt sty 11, 2019 11:50 pm

Ciekawe jakby bat 2032 się sprawowała aby zmniejszyć wymiary hardware.
Możesz nie próbować kupilem taka pastylkę z 4 razy grubszą od 2032 to wystarczyła na kilka kliknięć.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 973
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob sty 12, 2019 9:34 am

Wrzucam różne wer button do esp 07 i za diabła nie chce wejść w konfig. W monitorze portu tylko "łącze z wifi". Nie liczy przycisku. Przetestowane na 2 szt 07. Na Wemos poszło od strzała.

Jeszcze pytanie o linki do skryptów. Które wpisujemy? Publiczny link czy ten drugi generowany? Jakiś konkretny przykład bym poprosił.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob sty 12, 2019 9:46 am

ESP07 ma za mało pamięci - masz pewnie 512k...(niebieski moduł)
Jak masz ustawiony rozmiar w IDE?
Może wystarczy zmienić na 512?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ