Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Fri Jan 04, 2019 11:32 pm

Zmodyfikuj w programie adres hosta na swój.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
PuteR
Posts: 539
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Fri Jan 04, 2019 11:40 pm

możesz napisać dokładniej gdzie to zmienić?? Wpisywałem swój adres na stronie konfiguracyjnej ale w samym kodzie nie widzę gdzie mam go zmienić.

Taka sama sytuacja jest przy supla button jedna scena. Również na supla.fracz.com działa a na moim serwerze już nie chce działać.
Last edited by PuteR on Sat Jan 05, 2019 12:30 am, edited 1 time in total.
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Sat Jan 05, 2019 12:25 am

A którą wersję wgrałeś?
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
PuteR
Posts: 539
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Jan 05, 2019 12:31 am

Duch__ wrote:
Sat Jan 05, 2019 12:25 am
A którą wersję wgrałeś?
próbowałem na wersji 2.2.1 jak i na ten dla jednej sceny.
User avatar
QLQ
Posts: 773
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Jan 11, 2019 11:29 pm

Cały czas się zastanawiam nad wykorzystaniem Supla button do informacji o liście w skrzynce pocztowej w bloku gdzie nie ma możliwości zasilenia ze stałego źródła. Wymyśliłem sobie, że supla buton umieszczony z aku w skrzynce sterował by innym modułem esp8266 z przekaźnikiem w domu na stałym.zasilaniu - przekaźnik by zwierał obwód czujnika poczty co sygnalizowałby ikoną listu w skrzynce. Tj. Ktos otwiera okienko skrzynki i wrzuca list wysterowuje to przycisk supla button. Co o tym myślicie? Wiem że trochę przekombinowane no ale...chyba do bloku najlepsze. Oby tylko przy skrzynce zasięg był z 3 piętra. Jutro sprawdzę z esp 07 z podpieta anteną zewn. Oby się udało.

EDIT: reset czyli przypisanie wyłaczenia w/w przekażnika czyli dwukrotne otwarcie klapki skrzynki np- wyciągając listy .

Pytanie odnośnie tych ilości przycisnięć- 1 raz przypisanie jednej akcji , 2 razy inna akcja ? Tak? Kurczę muszę to jutro wgrać do esp yyy tzn dziś.
Last edited by QLQ on Fri Jan 11, 2019 11:48 pm, edited 1 time in total.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Fri Jan 11, 2019 11:48 pm

Na 2 zwykłych paluszkach AA pierwotny supla button nadal działa (film w pierwszym poście). Baterie wg. pomiarów nie dają oznak zmęczenia.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
QLQ
Posts: 773
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Jan 11, 2019 11:50 pm

Duch__ wrote:
Fri Jan 11, 2019 11:48 pm
Na 2 paluszkach AA pierwotny supla button nadal działa. Baterie wg. pomiarów nie dają oznak zmęczenia.
Myślałem nad akku 3.7 v. ale skoro AA działa to nawet lepiej.
Ciekawe jakby bat 2032 się sprawowała aby zmniejszyć wymiary hardware. Np z esp01. Tylko ze on nie ma złącza pigtail na ant zewn.

Edit: ale takie gołe esp07 też nieduże a nawet mniejsze od 01.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
wojtas567
Posts: 1763
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Jan 12, 2019 8:43 am

QLQ wrote:
Fri Jan 11, 2019 11:50 pm

Ciekawe jakby bat 2032 się sprawowała aby zmniejszyć wymiary hardware.
Możesz nie próbować kupilem taka pastylkę z 4 razy grubszą od 2032 to wystarczyła na kilka kliknięć.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
QLQ
Posts: 773
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sat Jan 12, 2019 9:34 am

Wrzucam różne wer button do esp 07 i za diabła nie chce wejść w konfig. W monitorze portu tylko "łącze z wifi". Nie liczy przycisku. Przetestowane na 2 szt 07. Na Wemos poszło od strzała.

Jeszcze pytanie o linki do skryptów. Które wpisujemy? Publiczny link czy ten drugi generowany? Jakiś konkretny przykład bym poprosił.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
slawek
Posts: 2212
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Jan 12, 2019 9:46 am

ESP07 ma za mało pamięci - masz pewnie 512k...(niebieski moduł)
Jak masz ustawiony rozmiar w IDE?
Może wystarczy zmienić na 512?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply