Page 23 of 25

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Thu Feb 07, 2019 6:53 pm
by Rchudy
QLQ wrote:
Sat Jan 12, 2019 6:31 pm



Od czasu powstania tego softu trochę minęło tym bardziej że w jego kodzie opis do linków brzmi "// ADRES PUBLICZNY SCENY ". Wersję @Fracza skryptów się zmieniły chyba od tego czasu i być może tu leżał problem. Nie wiem to pytanie do Was.

załączam też zmodyfikowany kod. Działa na WeMos D1 mini i ESP - 07 (niebieski modół) może komuś się przyda:SLEEP_Button_2.0.A.rar
Mam ten wgrany
pisze ze dziala

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Thu Feb 07, 2019 7:47 pm
by PuteR
Duch__ wrote:
Thu Feb 07, 2019 6:43 pm
Nie działa bo jakiś czas temu było pisane na forum że teraz działa poprzez linki bezpośrednie
gdzieś mi to umknęło, chcesz powiedzieć że aktualnie żadna wersja supla button nie działa tak jak wcześniej a jedynie poprzez linki bezpośrednie??

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Thu Feb 07, 2019 10:01 pm
by niss1
Witam,
A da sie to wgrać w sonoff touch 3 gang ?

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Fri Feb 08, 2019 11:16 am
by Duch__
PuteR wrote:
Thu Feb 07, 2019 7:47 pm
gdzieś mi to umknęło, chcesz powiedzieć że aktualnie żadna wersja supla button nie działa tak jak wcześniej a jedynie poprzez linki bezpośrednie??
Tak. Ale spokojnie, przeróbek nie jest wiele, wystarczy tylko w sekcji wywołania wywalić

Code: Select all

client.println(String("GET ") + adr_url + " HTTP/1.1\r\n" +
"Host: " + remote_host + "\r\n" +
"User-Agent: SuplaButtonESP8266\r\n" +
token + "\r\n" +
"Connection: close\r\n\r\n");

i wstawić na ten wzór:

Code: Select all

client.print(String("GET ") + adr_url + " HTTP/1.1\r\n" +
"Host: " + remote_host + "\r\n" +
"User-Agent: SuplaButtonESP8266\r\n" +
"Connection: close\r\n\r\n");
Zwróć uwagę że nie wysylamy już tokena, reszta jest bez zmian, należy tylko wygenerować sobie link bezpośredni i wstawić go do programu.

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sat Feb 09, 2019 8:44 pm
by QLQ
Tak dziś przeglądałem aukcje i ... i wymyśliłem sobie podpiąć pod button z baterią modół sim800l - GSM. Bo się okazuje że zasięgu nie mam przy skrzynce. Wrzucić w ten modół kartę sim jakąś niskobudzetową za 3 zeta 300Mega . Zaraz to chyba kupię. Na YT widać t3z że ma Deep sleep. Chyba się nada.

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sun Feb 10, 2019 4:20 pm
by Rchudy
Ide sprobowac czy mi pujdzie esp7 z ta zmiana



String Klucz_dostepu_1 = "Authorization: Bearer eyJ0eXAiOiJKV1QiLC....to wywalic
String Klucz_dostepu_2 = "Authorization: Bearer eyJ0eXAiOiJKV1QiLC.... to tez

}
if (supla_mode == 1){
client.println(String("GET ") + url_1 + " HTTP/1.1\r\n" +
"Host: " + host + "\r\n" +
"User-Agent: SuplaButtonESP8266\r\n" +
Klucz_dostepu_1 + "\r\n" +<- wywalam to
"Connection: close\r\n\r\n");
}
if (supla_mode == 2){
client.println(String("GET ") + url_2 + " HTTP/1.1\r\n" +
"Host: " + host + "\r\n" +
"User-Agent: SuplaButtonESP8266\r\n" +
Klucz_dostepu_2 + "\r\n" <-wywalam to
"Connection: close\r\n\r\n");
}
}

podaje

const char* host = "svr9.supla.org/direct/"
String url_1 = "x/x/turn-off"; //Adres Link bezposredni bez https://svr9.supla.org/direct/
String url_2 = "x/x/turn-off"; //Adres Link bezposredni bez https://svr9.supla.org/direct/


i nici
w monitorze
8:59:14.278 -> scandone
18:59:14.794 -> Supla mode = 2
18:59:17.138 -> scandone
18:59:18.075 -> state: 0 -> 2 (b0)
18:59:18.075 -> state: 2 -> 3 (0)
18:59:18.075 -> state: 3 -> 5 (10)
18:59:18.075 -> add 0
18:59:18.075 -> aid 4
18:59:18.075 -> cnt
18:59:18.122 ->
18:59:18.122 -> connected with vodafoneE120, channel 1
18:59:18.122 -> dhcp client start...
18:59:18.309 -> ip:192.168.0.16,mask:255.255.255.0,gw:192.168.0.1
18:59:18.309 -> Polaczono z WIFI
18:59:18.309 -> MAC:84:0D:8E:8C:A9:D7 IP:192.168.0.16 M:255.255.255.0 GW:192.168.0.1
18:59:18.309 -> Koniec polaczenia
18:59:18.403 -> state: 5 -> 0 (0)
18:59:18.403 -> rm 0
18:59:18.403 -> Dobranocdel if0
18:59:18.403 -> bcn 0
18:59:18.403 -> del if1
18:59:18.403 -> usl
18:59:18.497 -> enter deep sleep⸮⸮

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sun Feb 10, 2019 6:49 pm
by Duch__
Na którym firmware masz ten problem? Jak znajdę chwilę czasu to się tym zajmę.

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sun Feb 10, 2019 6:51 pm
by Benon
Zmiana działa 100%, sprawdzone na ESP01s .
U mnie czas zadziałania 5,5s od naciśnięcia resetu do wykonania fizycznie skryptu.

Re: Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

Posted: Sun Feb 10, 2019 6:59 pm
by mariusz_70
Rchudy wrote:
Sun Feb 10, 2019 4:20 pm

client.println(String("GET ") + url_1 + " HTTP/1.1\r\n" +

@Duch_ dwa posty wyżej napisał że ma być "client.print" bez "ln" może to jest twój problem

Re:

Posted: Sun Feb 10, 2019 7:25 pm
by Rchudy
Zaraz zobachze

a mam wersia 2.0.A

Nie dziala