Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

cdxa
Posty: 43
Rejestracja: pn maja 14, 2018 10:08 pm
Lokalizacja: Poznań

sob maja 26, 2018 9:48 am

dlaczego w momencie gdy serwer zwraca "HTTP/1.1 204 No Content" to wykonano scene? Nie powinno być "http/1.1 200 OK" ? zresztą i tak to nie oznacza wykonania sceny bo bo jeśli kanał jest odłączony, to w treści strony będzie "DISCONNECTED", a w przypadku błedu w kluczu kod "401 Unauthorized"
Wersja z kilkoma scenami na jednej stronie chyba była fajniejsza, w zasadzie przydała by się tam podstrona z ośmioma scenami, czyli zamiast "dalej" to po prostu "Sceny"
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob maja 26, 2018 10:08 am

Wgrałem i wpisałem 2 sceny na szybko i teraz zadziałało od pierwszego kliknięcia 😀. Ja też chyba jestem za jedną stroną ewentualnie dwie i dalej nie zapisz powrót ... itd.
Pozdrawiam
Wojtek
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob maja 26, 2018 11:18 am

Pisalem już koledzy o rozmiarze przesyłanych danych. Rozmiar bufora zaczyna kuleć i można tylko 1536bajtow na raz wyświetlić. Pamiętajcie że jeden token to 300 bajtów. A gdzie miejsce na resztę. A pozatym ile razy będziecie to konfigurować? Jak uda mi sie powiekszyc bufor to pomyslimy o jednej stronie.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob maja 26, 2018 3:55 pm

Wgrałem oft do touch wszystko ładnie i stabilnie śmiga :)
Ale co się trzeba na klikać...
Pozdrawiam
Wojtek
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob maja 26, 2018 5:07 pm

Naklikać by wybrać właściwą scene?
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob maja 26, 2018 5:22 pm

też ;), ale myślałem akurat o API, ale na szczęście to tylko przy programowaniu
klikając dwa razy często włącza 1 scenę
Pozdrawiam
Wojtek
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob maja 26, 2018 6:07 pm

wojtas567 pisze:
sob maja 26, 2018 5:22 pm
klikając dwa razy często włącza 1 scenę
Możesz ustawić swoje czasy w programie jeśli są za krótkie dla Ciebie:

Kod: Zaznacz cały

if (button_time >= 100 && button_time < 500) {
Wartość wyrażona jest w ms.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob maja 26, 2018 10:02 pm

Duch__ pisze:
sob maja 26, 2018 6:07 pm

Możesz ustawić swoje czasy w programie jeśli są za krótkie dla Ciebie:
Trzeba się przyzwyczaić
to teraz dołożyć tylko kawałek kodu żeby w touch-u wysterować oryginalny przekaźnik i mamy sterowanie całym pokojem albo i więcej jednym przełącznikiem.
Pozdrawiam
Wojtek
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

ndz maja 27, 2018 3:27 am

I tu Cię zmartwię.

Jeśli chcesz sterować oryginalnym przekaźnikiem poprzez telefon i jednocześnie móc sterować wykonując sceny to niestety się to nie uda. Wszystko przez to że firmware do Supli trzyma cały czas połączenie z serwerem, trwale uniemożliwiając wykonanie innych połączeń. Jest to kwestia raczej nie do obejścia.

Jeśli jednak chciałbyś podarować sobie zdalne sterowanie to jest to jednak jak najbardziej wykonalne, potrzebował bym tylko info na którym GPIO jest przekaźnik.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 429
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz maja 27, 2018 5:55 am

Mam takie pytanie odnośnie danych do autoryzacji . W adres URL mam wpisać adres wymagający autoryzacji czy adres publiczny bo mam to i to natomiast jeszcze chodzi mi o token , nie wiem gdzie go mam szukać .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”