Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

byniom
Posts: 342
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Mon May 28, 2018 6:16 am

2.2.1 . Jak nacisnę przycisk to raz mrugnie , jak dwa lub więcej wcisnę razy to też raz mrugnie i w konsoli podaje ilość wciśnięć plus dane z autoryzacyjne
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Mon May 28, 2018 8:57 am

A suple fracz masz dobrze skonfigurowaną?
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
byniom
Posts: 342
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Mon May 28, 2018 9:00 am

Tak mi się wydaje , jak klikam w kompie wykonaj scenę to wszystko działa jak należy , tylko z wemosa nie chce a w terminalu pokazuje że zadziałało tzn że przycisk wciśnięty n.. razy i te dane autoryzacyjne . Dane jakie wpisuję to te które mi wygenerowało z kluczem czyli w api i potem dalej jest ten token . A może w api powinienem wklepać to co jest niżej czyli adres publiczny ?

==================================================================================
Już zadziałało w rubryce api wklepałem za dużo znaków :)
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Mon May 28, 2018 9:37 am

No i super :D
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon May 28, 2018 7:06 pm

Zastanawiam się czy da radę zrobić krótkie mrugnięcie na każde klikniecie tak żeby było widać, że jest jakaś reakcja po dotknięciu.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Mon May 28, 2018 9:13 pm

Wolisz:

Wersja A: Klikam 3 razy: KLIK -> LED -> KLIK -> LED -> KLIK -> LED
Wersja B: Klikam 3 razy: KLIK -> KLIK -> KLIK -> LED -> LED -> LED
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon May 28, 2018 9:37 pm

Lol nawet mam wybór
Wydaje mi się że po każdym kliknięciu, tak żeby było widać od razu bo po 3 klik, 3 mrugnięcia to w międzyczasie już zapali się swiatlo.
Pozdrawiam
Wojtek
byniom
Posts: 342
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Tue May 29, 2018 4:54 am

Wersja A chyba by była odpowiednia
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Tue May 29, 2018 9:21 pm

wojtas567 wrote:
Mon May 28, 2018 7:06 pm
Zastanawiam się czy da radę zrobić krótkie mrugnięcie na każde klikniecie tak żeby było widać, że jest jakaś reakcja po dotknięciu.
Kolejna już odsłona firmware tym razem sygnowane numerem V2.2.2 z uwzględnieniem reakcji na przycisk.
Tryb LED.png
Tryb LED.png (2.96 KiB) Viewed 1320 times
  • Tryb 0 = Wyłączone informacje o reakcji na przycisk
  • Tryb 1 = LED zmienia stan w momencie naciśnięcia przycisku
  • Tryb 2 = LED zmienia stan w formie podsumowania
  • Tryb 3 = Tryb 1 + Tryb 2
Supla Button V2.2.2.zip
(5.55 KiB) Downloaded 141 times
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 30, 2018 7:43 pm

Duch__ wrote:
Tue May 29, 2018 9:21 pm
Kolejna już odsłona firmware tym razem sygnowane numerem V2.2.2 z uwzględnieniem reakcji na przycisk.
wgrałem właśnie soft ustawiłem na 1, i jest bardzo dobrze :).
Tak cały czas się zastanawiam żeby w ostateczności pozbyć się pierwszej sceny kosztem włączania przekaźnika w touch gdyż wchodząc do pokoju i włączając światło te ok 3s są jednak długie tylko zastanawiam się czy da radę tak ustawić żeby klikając potem kolejne sceny nie wyłączał się ten przekaźnik - może dłuższe przytrzymanie :).
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply