8 x DS na ESP (GUI) by Duch__ + THINGSPEAK

Patryk
Posty: 701
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz maja 05, 2019 9:21 pm

Tak
No chyba, że w Cloud pozmieniasz nazwy.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1113
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lip 06, 2019 7:42 am

Duch__ pisze:
wt gru 04, 2018 9:07 pm
cino111 pisze:
pn gru 03, 2018 5:45 pm
Duch_ a możesz wrzucić program bez [dodatków] ale z configiem i aktualizacją online? [...] GUI online jest rewelacyjne.
FRESH WEBGUI.png

Oto program w wersji bez dodatków. Samo WEBGUI + WEB UPDATE

Podwójny reset - wejście w tryb konfiguracji

Nazwa rozgłaszanej sieci WIFI: MODULE, hasło: 12345678
Adres strony konfiguracyjnejIP: 192.168.4.1
Port HTTP: 80

hasło do strony konfiguracyjnej:
admin
password



Hasło do web update:
admin
password
Byłoby super aby kolega udostępnił kod takiego GUI ale jeszcze z polami do podania danych Supla Cloud: serwer, ID , Pass
:roll:
rom111
Posty: 1
Rejestracja: czw mar 22, 2018 6:37 pm

wt lip 09, 2019 6:53 am

Dzień dobry piszę pierwszy raz na tym forum pomimo, że od dawna próbuje zbudować strukturę inteligentnego domu.
Obecnie mam problem z tym softem z komunikacją z THINGSPEAK Zrobiłem tak jak piszecie Wstawiłem klucz API Ustawiłem 1 ale dalej nic Dane nie pojawiają się , w Supli wszystko widać - mam podłączone dwa termometry dwa termometry - docelowo chcę sterować ogrzewaniem podłogowym na podstawie pomiarów z poszczególnych pomieszczeń. Na pewno coś robię źle z konfiguracją w THINGSPEAK .
Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 125
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

pt sie 02, 2019 4:48 pm

tcp pisze:
ndz lut 17, 2019 7:56 am
Czy można ten soft wrzucić do płytki starego sonoff basica na esp8266 ?
Jak wgrać do Sonoff Basic ten soft do tej pory jak wgrywalem to pliki byly z rozszerzeniem "bin" a teraz to dlamnie czarna magia.
Pozdrawiam
Dawid
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob sie 03, 2019 4:40 pm

Musisz przez Arduino IDE...
Zajrzyj tu: viewtopic.php?f=23&t=3559
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
kwiatek67
Posty: 26
Rejestracja: pn sie 12, 2019 8:16 pm

wt wrz 03, 2019 8:36 am

Wgrałem ten soft do Sonoff Basic z ESP8285 , wgrało się , w monitorze portu widać że coś się dzieje .
Mam problem taki że nie mogę go wprowadzić w tryb konfiguracji.
Ostatnio zmieniony czw gru 12, 2019 5:42 am przez kwiatek67, łącznie zmieniany 1 raz.
radek_23
Posty: 1
Rejestracja: śr paź 02, 2019 4:16 pm

śr paź 02, 2019 4:31 pm

Wszystko działa pięknie :), ale brakuje mi tu jeszcze, aby na kolejnym pinie była możliwość sterowania przekaźnikiem? np pin d5 na wemosie zeby załączał mi przekaźnik :D prosiłbym autora o pomoc czy jest to do rozwiązania. Z góry dziękuję za pomoc :D
Lukasz_K
Posty: 9
Rejestracja: czw cze 06, 2019 1:02 pm

pt gru 27, 2019 11:26 am

Witam.
Mimo stabilnego internetu mam takie o to przerwy w odczycie temperatury. Teraz mam podłączony tylko jeden czyjnik, ale jak. Miałem 3 to wszystkie miały podobne objawy. Wygląda to tak, jak by w trakcie braku odczytu nadpisywal jakąś średnia wartość remperaturuy. Wkurzające. Można coś z tym zrobić? Rezystor 4,7k jest, kable od czujników około 1m, a nawet kilka cm w przypadku jednego czujnika.
Załączniki
Screenshot_20191227_122016_org.supla.android.jpg
Screenshot_20191227_122016_org.supla.android.jpg (175.11 KiB) Przejrzano 319 razy
Screenshot_20191227_122105_org.supla.android.jpg
Screenshot_20191227_122105_org.supla.android.jpg (318.7 KiB) Przejrzano 319 razy
Awatar użytkownika
klew
Posty: 556
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt gru 27, 2019 12:23 pm

Lukasz_K pisze:
pt gru 27, 2019 11:26 am
Witam.
Mimo stabilnego internetu mam takie o to przerwy w odczycie temperatury. Teraz mam podłączony tylko jeden czyjnik, ale jak. Miałem 3 to wszystkie miały podobne objawy. Wygląda to tak, jak by w trakcie braku odczytu nadpisywal jakąś średnia wartość remperaturuy. Wkurzające. Można coś z tym zrobić? Rezystor 4,7k jest, kable od czujników około 1m, a nawet kilka cm w przypadku jednego czujnika.
85 to wartość specjalna zwaracana przez termometr, gdy odczyt nastąpił po "power-on reset".
Najprawdopodobniej masz problem z zasilaniem DSa. Przez to one się losowo resetują i jeśli reset wysąpi pomiędzy "requestTemperatures" a ich odczytem, to dostaniesz 85 stopni.
Lukasz_K
Posty: 9
Rejestracja: czw cze 06, 2019 1:02 pm

pt gru 27, 2019 2:24 pm

Tylko środkowy czujnik jest podłączony w trakcie robienia screena. Proszę nie skupiać się na wartościach dwóch pozostałych.
ODPOWIEDZ