8 x DS na ESP (GUI) by Duch__ + THINGSPEAK

andras
Posty: 299
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

sob gru 08, 2018 10:04 pm

Wgrałem już dużo modułów :) a tu mam problem i też nie widzę o co chodzi
jeśli możesz to zrób eksport programu do bina wgram download toll
Załączniki
kom.JPG
kom.JPG (71.16 KiB) Przejrzano 948 razy
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob gru 08, 2018 10:39 pm

Bardziej chodziło mi o widok zakładki narzędzia
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
andras
Posty: 299
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

sob gru 08, 2018 11:03 pm

Zakładka narzędzi mi się chowa i nie mogę zrobić screnna , co bys chciał wiedziec ?
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob gru 08, 2018 11:33 pm

to zrób screen-a bez ALT-a i wytnij w PAINT-cie to co istotne od pozycji Płytka do FLASH Size :roll:
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
andras
Posty: 299
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

ndz gru 09, 2018 8:32 am

Tak mam
Załączniki
conf.JPG
conf.JPG (40.8 KiB) Przejrzano 910 razy
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

ndz gru 09, 2018 8:51 am

Spróbuj tak:

Obrazek
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

ndz gru 09, 2018 10:06 am

Zmieniłem ilość termometrów do 3szt, dodałem czujnik DHT22 i przekaźnik (Termostat na grzejnik). Suplascripts nie załącza przekaźnika, a jak kilka razy włączę/wyłączę szybko z aplikacji to na chwilę zrywa połączenie. Sprawdzał może ktoś soft z przekaźnikiem?
andras
Posty: 299
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

ndz gru 09, 2018 10:12 am

Teraz mam takie błędy , wgrywa się tylko na ustawieniach dla modemcu , jesli mozesz to wyeksportuj u siebie plik bin
wgram go download toll


Arduino:1.8.8 (Windows 7), Płytka:"Generic ESP8266 Module, 80 MHz, ck, 26 MHz, 40MHz, DIO, 1M (256K SPIFFS), 2, v2 Lower Memory, Disabled, None, Only Sketch, 115200"

UWAGA: biblioteka SuplaDevice działa na architekturze(/architekturach) (avr) i może nie być kompatybilna z obecną płytką która działa na architekturze(/architekturach) (esp8266).
Szkic używa 330940 bajtów (43%) pamięci programu. Maksimum to 761840 bajtów.
Zmienne globalne używają 47972 bajtów (58%) pamięci dynamicznej, pozostawiając 33948 bajtów dla zmiennych lokalnych. Maksimum to 81920 bajtów.
warning: espcomm_sync failed
error: espcomm_open failed
error: espcomm_upload_mem failed
error: espcomm_upload_mem failed
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

ndz gru 09, 2018 10:20 am

Przed podłączeniem USB zewrzyj GPIO0 do masy. Po podłączeniu rozewrzyj i wygrywaj program.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz gru 09, 2018 11:23 am

@andras - nie zauważyłem nigdzie do jakiego modułu wgrywasz?
Mam ustawienia takie jak u ciebie i bez problemów działa... jedyna różnica to zamiast Only Sketch daję All Flash Contents
Arduino IDE V1.8.5

EDIT: udało mi się uzyskać taki sam efekt jak zasiliłem NodeMcu razem z podpiętym modułem przekaźników z laptopa poprzez USB (zasilonym z NodeMcu - 5V) - moduł resetuje się przy próbie startu najprawdopodobniej w wyniku niewydolnego zasilania, czasem nawet potrafi wejść w tryb config (po dwukrotnym samoczynnym resecie)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”