8 x DS na ESP (GUI) by Duch__ + THINGSPEAK

andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Mon Dec 10, 2018 6:43 pm

Winrar pisze że archiwum uszkodzone
cino111
Posts: 703
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Dec 10, 2018 6:57 pm

Espablo wrote:
Mon Dec 10, 2018 2:40 pm
@Duch__ tak mi się spodobało Twoje GUI, że trochę je pomęczyłem i podrasowałem :D
Nie ma śmieci przy pierwszym uruchomieniu.
Teraz można na stronie zmieniać login i hasło. Na starcie jest LOGIN -> admin, PASSWORD -> password.
Jeśli nie ma danych WI-FI to moduł przechodzi w stan konfiguracji.
Różne są kolory dla trybu konfiguracji i dla normalnej pracy.
Tryb konfiguracji pod http://192.168.4.1 otwieramy bez hasła i nie widać także zapisanych wcześniej haseł.
W trybie normalnej pracy po zalogowaniu na moduł hasła już są widoczne.
Przed wgraniem zalecane erase flash
@Espablo na niebieskim już tle nie pokazuje MAC-a.
Mozesz dołożyć do kodu wszystko co potrzebne żeby zalogować moduł do clouda?
Bardzo fajna sprawa, że od razu sieje WIFI. Mam moduł za szafą i przy zmianie softu bym musiał odsuwać, żeby wcisnąć reset- teraz nie będę musiał :D
Jak byś jeszcze dołożył przyciski bistabilne jak w Incanie (do podłączenia zwykłego przycisku do światła) to już chyba nic do szczęścia nie potrzeba :D
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Mon Dec 10, 2018 7:12 pm

andras wrote:
Mon Dec 10, 2018 6:43 pm
Winrar pisze że archiwum uszkodzone
Moje czy @Espablo?
Pobrałem i otworzyłem jedno i drugie...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Mon Dec 10, 2018 8:02 pm

Od Sławka 16DS_9PK.rar
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Mon Dec 10, 2018 8:05 pm

Próbuj jeszcze raz - u mnie pobiera i otwiera...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
wojtas567
Posts: 1786
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Dec 10, 2018 8:06 pm

Ja też rozpakowałem.
Pozdrawiam
Wojtek
andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Mon Dec 10, 2018 9:41 pm

Najnowszy winrar sobie poradził :)
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Dec 11, 2018 12:03 am

Pomyślałem sobie, że można spokojnie wykorzystać GPIO0 do 1-wire (mamy tam stan wysoki, więc wystartuje, poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, aby wprowadzać go w tryb flash z podpiętymi termometrami), więc możemy dowolnie wykorzystać GPIO2 np. zastępując wyjście na ograniczonym funkcjonalnie GPIO15

Code: Select all

SuplaDevice.addRelay(2, false); 
Mamy więc 10 w pełni funkcjonalnych wyjść plus termometry... i GPIO15 w rezerwie ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Tue Dec 11, 2018 5:29 am

Zamażone i2c od oleda nie zrobisz na jednym porcie ;)
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
shimano73
Posts: 919
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Tue Dec 11, 2018 5:47 am

Ale można inaczej , za pomocą układu ds2482 z i2c przejść na 1-wire i można duuuzo czujników podłączyć 😁
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Post Reply