8 x DS na ESP (GUI) by Duch__ + THINGSPEAK

User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Sat Dec 22, 2018 11:03 am

Trudno powiedziec czy po aktualizacji serwerów do 2.3 nadal wszystko pracuje prawidłowo.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Dec 22, 2018 2:30 pm

Przyjacielu - GPIO15 średnio nadaje się na SENSOR, bo przy starcie modułu musi być tam stan niski, a tego nie jesteś w stanie zagwarantować... moduł może nie wystartować po zaniku prądu.
Gpio9 też nie użyjesz - oczywiście dotyczy to ESP, nie arduino
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
marcepanfazik
Posts: 18
Joined: Tue Nov 27, 2018 8:31 pm

Sat Dec 22, 2018 3:50 pm

tak tak już też się zorientowałem i zamieniłem na inne
Jak często dane są wysyłane do supla cloud i gdzie to zmienić?
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Dec 23, 2018 3:15 pm

marcepanfazik wrote:
Sat Dec 22, 2018 3:50 pm
Jak często dane są wysyłane do supla cloud i gdzie to zmienić?
Nie wiesz jak często, a chcesz zmieniać... po co :?: :?: :?:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
marcepanfazik
Posts: 18
Joined: Tue Nov 27, 2018 8:31 pm

Sun Dec 23, 2018 5:42 pm

Chodzi o to że dane nie są wysyłane do beta clouda fracza (są tylko restarcie esp)
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Sun Dec 23, 2018 5:59 pm

Dane sa wysyłane na serwer co 10 sekund. Wszysyko jest w bibliotece supla.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
marcepanfazik
Posts: 18
Joined: Tue Nov 27, 2018 8:31 pm

Sun Dec 23, 2018 6:20 pm

Po wgraniu programu dostaję taki komunikat
Błędna biblioteka znaleziona w ..... brak plików nagłówkowych ...... sketch_dec20a i to samo dla SuplaDevice.h
Co popsułem? Gdzie są aktualne biblioteki?
marcepanfazik
Posts: 18
Joined: Tue Nov 27, 2018 8:31 pm

Sat Dec 29, 2018 9:16 am

Po aktualizacji do 2.3 dziwne rzeczy się dzieją na supla scripts
Też tak macie czy gdzieś zrobiłem byka (inCan działa)?
Attachments
3.jpg
3.jpg (244.28 KiB) Viewed 682 times
1.jpg
1.jpg (158.13 KiB) Viewed 682 times
2.jpg
2.jpg (131.16 KiB) Viewed 682 times
pi_wo
Posts: 19
Joined: Tue Nov 21, 2017 6:31 am

Fri Jan 04, 2019 11:16 pm

Koledzy, trochę głupio mi pytać, ale gdzieś się "zapętliłem" z myśleniem. Wgrywam oprogramowanie kolegi @Ducha i dostaję coś takiego:

Uruchamiam statyczne IP
WiFi init
SSID: ⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮PASSWORD: ⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮..............

Rozumiem że należy uzupełnić nazwę i hasło do mojej sieci przed załadowaniem programu, ale jakoś nie mogę zaskoczyć w którym miejscu.
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Fri Jan 04, 2019 11:25 pm

Trzeba wejść w tryb konfiguracji zgodnie z manualem na pierwszej stronie :| Czytamy ze zrozumieniem?

viewtopic.php?f=24&t=4077#p29907
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Post Reply