8 x DS na ESP (GUI) by Duch__ + THINGSPEAK

Duch__
Posty: 683
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob gru 22, 2018 11:03 am

Trudno powiedziec czy po aktualizacji serwerów do 2.3 nadal wszystko pracuje prawidłowo.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob gru 22, 2018 2:30 pm

Przyjacielu - GPIO15 średnio nadaje się na SENSOR, bo przy starcie modułu musi być tam stan niski, a tego nie jesteś w stanie zagwarantować... moduł może nie wystartować po zaniku prądu.
Gpio9 też nie użyjesz - oczywiście dotyczy to ESP, nie arduino
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
marcepanfazik
Posty: 18
Rejestracja: wt lis 27, 2018 8:31 pm

sob gru 22, 2018 3:50 pm

tak tak już też się zorientowałem i zamieniłem na inne
Jak często dane są wysyłane do supla cloud i gdzie to zmienić?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz gru 23, 2018 3:15 pm

marcepanfazik pisze:
sob gru 22, 2018 3:50 pm
Jak często dane są wysyłane do supla cloud i gdzie to zmienić?
Nie wiesz jak często, a chcesz zmieniać... po co :?: :?: :?:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
marcepanfazik
Posty: 18
Rejestracja: wt lis 27, 2018 8:31 pm

ndz gru 23, 2018 5:42 pm

Chodzi o to że dane nie są wysyłane do beta clouda fracza (są tylko restarcie esp)
Duch__
Posty: 683
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

ndz gru 23, 2018 5:59 pm

Dane sa wysyłane na serwer co 10 sekund. Wszysyko jest w bibliotece supla.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
marcepanfazik
Posty: 18
Rejestracja: wt lis 27, 2018 8:31 pm

ndz gru 23, 2018 6:20 pm

Po wgraniu programu dostaję taki komunikat
Błędna biblioteka znaleziona w ..... brak plików nagłówkowych ...... sketch_dec20a i to samo dla SuplaDevice.h
Co popsułem? Gdzie są aktualne biblioteki?
marcepanfazik
Posty: 18
Rejestracja: wt lis 27, 2018 8:31 pm

sob gru 29, 2018 9:16 am

Po aktualizacji do 2.3 dziwne rzeczy się dzieją na supla scripts
Też tak macie czy gdzieś zrobiłem byka (inCan działa)?
Załączniki
3.jpg
3.jpg (244.28 KiB) Przejrzano 837 razy
1.jpg
1.jpg (158.13 KiB) Przejrzano 837 razy
2.jpg
2.jpg (131.16 KiB) Przejrzano 837 razy
pi_wo
Posty: 19
Rejestracja: wt lis 21, 2017 6:31 am

pt sty 04, 2019 11:16 pm

Koledzy, trochę głupio mi pytać, ale gdzieś się "zapętliłem" z myśleniem. Wgrywam oprogramowanie kolegi @Ducha i dostaję coś takiego:

Uruchamiam statyczne IP
WiFi init
SSID: ⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮PASSWORD: ⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮⸮..............

Rozumiem że należy uzupełnić nazwę i hasło do mojej sieci przed załadowaniem programu, ale jakoś nie mogę zaskoczyć w którym miejscu.
Duch__
Posty: 683
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

pt sty 04, 2019 11:25 pm

Trzeba wejść w tryb konfiguracji zgodnie z manualem na pierwszej stronie :| Czytamy ze zrozumieniem?

viewtopic.php?f=24&t=4077#p29907
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
ODPOWIEDZ