NodeMCU v3 + BME280

dogu18
Posts: 57
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:35 pm

Fri Feb 15, 2019 10:50 pm

zapomniałem napisać 1035 +/- wiec to zaczyna być wynik realny
piomar2
Posts: 7
Joined: Fri Apr 26, 2019 5:32 pm

Sat Jun 15, 2019 1:56 pm

Witam!

Uruchomiłem dziś BME 280. Wyniki pomiarów są ok tylko jest jeden problem. Na ekranie telefonu napis hPa jest "pokrywany" w dużej części przez napis "Czujnik ciśnienia". Zmiana długości tego, ostaniego napisu nic nie zmienia. Pole "Funkcja" i tak kasuje część napisu.
Można to jakoś zmienić bo to mało elegancko wygląda?

piomar2

download/file.php?mode=view&id=6116&sid ... b07f465519
Attachments
Screenshot_supla.png
Screenshot_supla.png (129.2 KiB) Viewed 94 times
User avatar
wojtas567
Posts: 1612
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Jun 15, 2019 2:13 pm

Zauważ, że nie masz też stopnia przy termometrach.
Zmniejsz czcionkę w telefonie.
Pozdrawiam
Wojtek
piomar2
Posts: 7
Joined: Fri Apr 26, 2019 5:32 pm

Sat Jun 15, 2019 2:24 pm

Dzięki wielkie za szybką poradę. Po sześćdziesiątce wzrok kiepski i miałem ustawioną wielkość tekstu L. Przy M jest dobrze.

Pozdrawiam piomar2
dogu18
Posts: 57
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:35 pm

Sat Jun 15, 2019 5:14 pm

Witam ponownie. Na jakiś czas porzuciłem temat na rzecz ThingSpeak teraz chciałem wrócić do supli ale z powodu awarii nie mam starych projektów które ogarniałem.

wgrałem plik bin do Wemos i wyskakuje mi

"Nie znaleleziono czujnika BME280, sprawdz poprawność podłączenia i okablowanie!"

bme jest podpięty do pinu d1 d2 co jest nie tak??

Pozdrawiam
Post Reply