Page 7 of 7

Re: NodeMCU v3 + BME280

Posted: Fri Feb 15, 2019 10:50 pm
by dogu18
zapomniałem napisać 1035 +/- wiec to zaczyna być wynik realny

Re: NodeMCU v3 + BME280

Posted: Sat Jun 15, 2019 1:56 pm
by piomar2
Witam!

Uruchomiłem dziś BME 280. Wyniki pomiarów są ok tylko jest jeden problem. Na ekranie telefonu napis hPa jest "pokrywany" w dużej części przez napis "Czujnik ciśnienia". Zmiana długości tego, ostaniego napisu nic nie zmienia. Pole "Funkcja" i tak kasuje część napisu.
Można to jakoś zmienić bo to mało elegancko wygląda?

piomar2

download/file.php?mode=view&id=6116&sid ... b07f465519

Re: NodeMCU v3 + BME280

Posted: Sat Jun 15, 2019 2:13 pm
by wojtas567
Zauważ, że nie masz też stopnia przy termometrach.
Zmniejsz czcionkę w telefonie.

Re: NodeMCU v3 + BME280

Posted: Sat Jun 15, 2019 2:24 pm
by piomar2
Dzięki wielkie za szybką poradę. Po sześćdziesiątce wzrok kiepski i miałem ustawioną wielkość tekstu L. Przy M jest dobrze.

Pozdrawiam piomar2

Re: NodeMCU v3 + BME280

Posted: Sat Jun 15, 2019 5:14 pm
by dogu18
Witam ponownie. Na jakiś czas porzuciłem temat na rzecz ThingSpeak teraz chciałem wrócić do supli ale z powodu awarii nie mam starych projektów które ogarniałem.

wgrałem plik bin do Wemos i wyskakuje mi

"Nie znaleleziono czujnika BME280, sprawdz poprawność podłączenia i okablowanie!"

bme jest podpięty do pinu d1 d2 co jest nie tak??

Pozdrawiam