NodeMCU v3 + BME280

Arek.kandula
Posty: 301
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt sie 27, 2019 1:21 pm

Gdzie znajdę soft do wemosa D1 pod który będzie podpięty czujnik bme 280
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

ndz wrz 01, 2019 1:41 pm

mam mały problem posiadam wemosa jak na foto i nie mogę w niego wgrać za pomocą flash download tools tego bina ciągle błąd jak na foto.
Załączniki
problem.jpg
problem.jpg (275.96 KiB) Przejrzano 587 razy
original.jpg
original.jpg (23.24 KiB) Przejrzano 587 razy
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

ndz wrz 01, 2019 1:46 pm

dodam że jak wgrywam na tą wersję wemosa to wszystko pięknie działa
Załączniki
Wemos_D1_mini_v3.0.0_top_2_1000a_grande.jpg
Wemos_D1_mini_v3.0.0_top_2_1000a_grande.jpg (59 KiB) Przejrzano 586 razy
Yepestis
Posty: 245
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

ndz wrz 01, 2019 6:33 pm

Sprawdź czy masz polskie znaki w ścieżce do pliku. Masz jakiś błąd ze znakiem u0105 czyli literą “ą”.
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

ndz wrz 01, 2019 7:06 pm

jak już mi się uda i soft wejdzie to nie rozgłasza żadnej sieci, co może być nie tak że dwa rożne wemosy na jednym chodzi pięknie na drugim problemy. Dodam że jak wgrywam na niego soft pogodynki kolegi QLQ to wszystko pięknie chodzi
Yepestis
Posty: 245
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pn wrz 02, 2019 2:16 pm

Pokaż co wyświetla się w terminalu.
Yepestis
Posty: 245
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pn wrz 02, 2019 3:02 pm

Skompilowałem wersje pod wemosa


Wgraj z takimi ustawieniami i daj znać co wyświetla się w konsoli
Załączniki
Wemos_SPI_Flash.JPG
Wemos_SPI_Flash.JPG (37.69 KiB) Przejrzano 511 razy
Yepestis
Posty: 245
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pn wrz 02, 2019 4:04 pm

Nowsza wersja dostępna jest w nowym wątku
viewtopic.php?f=24&t=5242
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

pn wrz 02, 2019 6:48 pm

ok wszystko już działa :D :D :D :D :D :D
Yepestis
Posty: 245
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pn wrz 02, 2019 6:52 pm

kuris pisze:
pn wrz 02, 2019 6:48 pm
ok wszystko już działa :D :D :D :D :D :D
Opisz dla potomnych, na czym polegał problem.
ODPOWIEDZ