Stacja pogodowa

Rob
Posty: 28
Rejestracja: pn wrz 25, 2017 1:07 pm
Lokalizacja: Wolsztyn

sob sie 31, 2019 6:41 am

zasilam ładowarką do telefonu, 5V1A tak jest na naklejce , sprawdziłem wydajność jest 0,3A, podmieniłem na inna i jest ok, dzięki za podpowiedz
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

sob sie 31, 2019 7:56 pm

QLQ pisze:
pt sie 30, 2019 8:12 pm
Rob pisze:
pt sie 30, 2019 6:31 pm
Walczę z modułami Wemos d1 mini, mam 2 szt , obydwie zachowują się podobnie, po zaprogramowaniu "STACJA_POGODY_BME_BH_WIND_RAIN" przechodzi w tryb konfiguracji po wpisaniu wszystkich danych zapisuje ustawienia robię reset i wszystko działa poprawnie do momentu odłączenia zasilania, po ponownym podpięciu moduł przechodzi ponownie w tryb konfiguracji i tak jest za każdym razem gdy odłączę zasilanie , wgrywałem z różnymi ustawieniami ale nic to nie zmienia , wgrałem to samo do esp12 i tu takiej sytuacji nie ma , czy ma ktoś może jakiś pomysł ??
Podejrzewam , że zasilanie jak @shimano73 podpowiada jest za słabe. Na pewno z kompa USB nie wystarczy. Najlepiej zasilacz/ładowarka do tela
A gdzie znajdę soft twój kolego
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 978
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz wrz 01, 2019 7:20 am

Arek.kandula pisze:
sob sie 31, 2019 7:56 pm
QLQ pisze:
pt sie 30, 2019 8:12 pm
Rob pisze:
pt sie 30, 2019 6:31 pm
Walczę z modułami Wemos d1 mini, mam 2 szt , obydwie zachowują się podobnie, po zaprogramowaniu "STACJA_POGODY_BME_BH_WIND_RAIN" przechodzi w tryb konfiguracji po wpisaniu wszystkich danych zapisuje ustawienia robię reset i wszystko działa poprawnie do momentu odłączenia zasilania, po ponownym podpięciu moduł przechodzi ponownie w tryb konfiguracji i tak jest za każdym razem gdy odłączę zasilanie , wgrywałem z różnymi ustawieniami ale nic to nie zmienia , wgrałem to samo do esp12 i tu takiej sytuacji nie ma , czy ma ktoś może jakiś pomysł ??
Podejrzewam , że zasilanie jak @shimano73 podpowiada jest za słabe. Na pewno z kompa USB nie wystarczy. Najlepiej zasilacz/ładowarka do tela
A gdzie znajdę soft twój kolego
Strona 6 postu.
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

ndz wrz 01, 2019 7:14 pm

nie mogę dodać wemos z stacja pogody do clouda
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 970
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

ndz wrz 01, 2019 8:29 pm

Odpal terminal i zobacz co tam się dzieje
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 978
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz wrz 01, 2019 8:45 pm

Arek.kandula pisze:
ndz wrz 01, 2019 7:14 pm
nie mogę dodać wemos z stacja pogody do clouda
Wgraj ten że strony 8 , bo ten co podałem jak nie widzi BME TO NIE POŁACZY SIE Z CLOUD!.
tomek98
Posty: 68
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

śr wrz 04, 2019 2:08 pm

Witam, czy temat z korekcją ciśnienia ruszył coś do przodu ? :)
Pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 978
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr wrz 04, 2019 3:26 pm

tomek98 pisze:
śr wrz 04, 2019 2:08 pm
Witam, czy temat z korekcją ciśnienia ruszył coś do przodu ? :)
Chęci już są jeszcze tylko czas. Ale mniej więcej już doszedłem co i jak. Jak będę m8al chwilę będę kombinować. Do soboty coś ruszę.
tomek98
Posty: 68
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

czw wrz 05, 2019 12:12 pm

QLQ pisze:
śr wrz 04, 2019 3:26 pm
tomek98 pisze:
śr wrz 04, 2019 2:08 pm
Witam, czy temat z korekcją ciśnienia ruszył coś do przodu ? :)
Chęci już są jeszcze tylko czas. Ale mniej więcej już doszedłem co i jak. Jak będę m8al chwilę będę kombinować. Do soboty coś ruszę.
Super, btw kawał dobrej roboty, dzięki pliku ino trudność instalacji spadła do minimum :D
Pozdrawiam,
Tomek
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn wrz 09, 2019 5:18 pm

po wgraniu softa i zrobieniu tak jak w opisie wemos nie dodal sie do clouda .id wpisane poprawnie oraz hasło do id.dodam ze dioda mika z częstotliwością co 1 sękundę.
ODPOWIEDZ