Stacja pogodowa

Rob
Posts: 28
Joined: Mon Sep 25, 2017 1:07 pm
Location: Wolsztyn

Sat Aug 31, 2019 6:41 am

zasilam ładowarką do telefonu, 5V1A tak jest na naklejce , sprawdziłem wydajność jest 0,3A, podmieniłem na inna i jest ok, dzięki za podpowiedz
Arek.kandula
Posts: 265
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Sat Aug 31, 2019 7:56 pm

QLQ wrote:
Fri Aug 30, 2019 8:12 pm
Rob wrote:
Fri Aug 30, 2019 6:31 pm
Walczę z modułami Wemos d1 mini, mam 2 szt , obydwie zachowują się podobnie, po zaprogramowaniu "STACJA_POGODY_BME_BH_WIND_RAIN" przechodzi w tryb konfiguracji po wpisaniu wszystkich danych zapisuje ustawienia robię reset i wszystko działa poprawnie do momentu odłączenia zasilania, po ponownym podpięciu moduł przechodzi ponownie w tryb konfiguracji i tak jest za każdym razem gdy odłączę zasilanie , wgrywałem z różnymi ustawieniami ale nic to nie zmienia , wgrałem to samo do esp12 i tu takiej sytuacji nie ma , czy ma ktoś może jakiś pomysł ??
Podejrzewam , że zasilanie jak @shimano73 podpowiada jest za słabe. Na pewno z kompa USB nie wystarczy. Najlepiej zasilacz/ładowarka do tela
A gdzie znajdę soft twój kolego
User avatar
QLQ
Posts: 744
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Sep 01, 2019 7:20 am

Arek.kandula wrote:
Sat Aug 31, 2019 7:56 pm
QLQ wrote:
Fri Aug 30, 2019 8:12 pm
Rob wrote:
Fri Aug 30, 2019 6:31 pm
Walczę z modułami Wemos d1 mini, mam 2 szt , obydwie zachowują się podobnie, po zaprogramowaniu "STACJA_POGODY_BME_BH_WIND_RAIN" przechodzi w tryb konfiguracji po wpisaniu wszystkich danych zapisuje ustawienia robię reset i wszystko działa poprawnie do momentu odłączenia zasilania, po ponownym podpięciu moduł przechodzi ponownie w tryb konfiguracji i tak jest za każdym razem gdy odłączę zasilanie , wgrywałem z różnymi ustawieniami ale nic to nie zmienia , wgrałem to samo do esp12 i tu takiej sytuacji nie ma , czy ma ktoś może jakiś pomysł ??
Podejrzewam , że zasilanie jak @shimano73 podpowiada jest za słabe. Na pewno z kompa USB nie wystarczy. Najlepiej zasilacz/ładowarka do tela
A gdzie znajdę soft twój kolego
Strona 6 postu.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
Arek.kandula
Posts: 265
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Sun Sep 01, 2019 7:14 pm

nie mogę dodać wemos z stacja pogody do clouda
User avatar
shimano73
Posts: 851
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sun Sep 01, 2019 8:29 pm

Odpal terminal i zobacz co tam się dzieje
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
QLQ
Posts: 744
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Sep 01, 2019 8:45 pm

Arek.kandula wrote:
Sun Sep 01, 2019 7:14 pm
nie mogę dodać wemos z stacja pogody do clouda
Wgraj ten że strony 8 , bo ten co podałem jak nie widzi BME TO NIE POŁACZY SIE Z CLOUD!.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
tomek98
Posts: 52
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Wed Sep 04, 2019 2:08 pm

Witam, czy temat z korekcją ciśnienia ruszył coś do przodu ? :)
Pozdrawiam,
Tomek
User avatar
QLQ
Posts: 744
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Wed Sep 04, 2019 3:26 pm

tomek98 wrote:
Wed Sep 04, 2019 2:08 pm
Witam, czy temat z korekcją ciśnienia ruszył coś do przodu ? :)
Chęci już są jeszcze tylko czas. Ale mniej więcej już doszedłem co i jak. Jak będę m8al chwilę będę kombinować. Do soboty coś ruszę.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
tomek98
Posts: 52
Joined: Mon May 20, 2019 3:35 pm

Thu Sep 05, 2019 12:12 pm

QLQ wrote:
Wed Sep 04, 2019 3:26 pm
tomek98 wrote:
Wed Sep 04, 2019 2:08 pm
Witam, czy temat z korekcją ciśnienia ruszył coś do przodu ? :)
Chęci już są jeszcze tylko czas. Ale mniej więcej już doszedłem co i jak. Jak będę m8al chwilę będę kombinować. Do soboty coś ruszę.
Super, btw kawał dobrej roboty, dzięki pliku ino trudność instalacji spadła do minimum :D
Pozdrawiam,
Tomek
Arek.kandula
Posts: 265
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Mon Sep 09, 2019 5:18 pm

po wgraniu softa i zrobieniu tak jak w opisie wemos nie dodal sie do clouda .id wpisane poprawnie oraz hasło do id.dodam ze dioda mika z częstotliwością co 1 sękundę.
Post Reply