Stacja pogodowa

Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt wrz 10, 2019 6:16 pm

Ponawiam prośbę o pomoc
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 978
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt wrz 10, 2019 6:56 pm

Arek.kandula pisze:
pn wrz 09, 2019 5:18 pm
po wgraniu softa i zrobieniu tak jak w opisie wemos nie dodal sie do clouda .id wpisane poprawnie oraz hasło do id.dodam ze dioda mika z częstotliwością co 1 sękundę.
A w Cloud masz włączone rejestracje urządzeń? Skoro tak miga to nie może zarejestrować się w Cloud.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 970
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt wrz 10, 2019 8:20 pm

Proponuje odpalić terminal np putty i co tam pokazuje
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
lgorek
Posty: 26
Rejestracja: sob sie 31, 2019 8:35 pm

pt wrz 13, 2019 11:50 am

Nie wiem dlaczego ale jeden z czujników i najlepsze jest on w biurze ma skłonności do rozłączania. Na wykresie pojawiają się wtedy dziury, czy oprogramowanie nie powinno uzupełnić tych dziur ?

PS. Nie wiem czy to tylko u mnie ale jak wykres przybliżę nie mogę już go oddalić, czyli wykres taki jak jest poniżej jest praktycznie nie do osiągnięcia.
Screenshot_20190908-152310_SUPLA.jpg
Screenshot_20190908-152310_SUPLA.jpg (438.37 KiB) Przejrzano 705 razy
kuris
Posty: 97
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

czw paź 03, 2019 2:28 pm

Jak wygląda sprawa z prędkością wiatru bo właśnie drukuje sobie obudowę i zastanawiam się czy to sie jakoś kalibruje?? Jak są zaliczane impulsy i obliczabe z kontaktronu. Bo będę miał kontaktron i magnes a średnica obracajacej się głowicy około 40mm.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 978
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob gru 14, 2019 1:45 am

Może w końcu będzie możliwość wpisania korekty wysokości w mojej stacji pogodowej.
czyli dodatkowo będzie linijka w kodzie :

Kod: Zaznacz cały

P = bme.readPressure() / pow(2.718281828, -(Wys / ((273.15 + bme.readTemperature()) * 29.263))) / 100.0
i będzie udostępniony kod *.ino oraz plik *.bin aby mniej zaawansowani użytkownicy też korzystali ze stacji pogody z BME BH anenometrem. Desz będzie osobno chociaż po przeróbkach kolegi klew może zrobię na jednym ESP. Aczkolwiek przedtem się przy tych wartościach razem jak były ESP strasznie "muliło"

Na chwilę obecną wykumałem o co kaman w kodzie z GUI @elmaya
Aczkolwiek na razie tylko testy. Muszę i tak przerobić moje wszystkie kody na nowe SuplaDevice made in @klew
.
Clip_3.jpg
Clip_3.jpg (35.98 KiB) Przejrzano 350 razy
Awatar użytkownika
klew
Posty: 380
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

sob gru 14, 2019 7:24 pm

Z takimi większymi przeróbkami na nową bibliotekę bym się jeszcze wstrzymał. Powoli szykuje się rewolucja w sensorach ;)
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 978
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob gru 14, 2019 7:27 pm

klew pisze:
sob gru 14, 2019 7:24 pm
Z takimi większymi przeróbkami na nową bibliotekę bym się jeszcze wstrzymał. Powoli szykuje się rewolucja w sensorach ;)
ŁUosz TY! 😀
Fajnie że się tym zająłeś. Czekam jeszcze z niecierpliwością na EM
krycha88
Posty: 614
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob gru 14, 2019 8:04 pm

klew pisze:
sob gru 14, 2019 7:24 pm
Z takimi większymi przeróbkami na nową bibliotekę bym się jeszcze wstrzymał. Powoli szykuje się rewolucja w sensorach ;)
Jak dorobisz możliwość określenia adresów dla DSow to będzie trzeba pożegnać się z możliwością określenia lokalizacji w bibliotece😄
Awatar użytkownika
klew
Posty: 380
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

sob gru 14, 2019 9:01 pm

krycha88 pisze:
sob gru 14, 2019 8:04 pm
klew pisze:
sob gru 14, 2019 7:24 pm
Z takimi większymi przeróbkami na nową bibliotekę bym się jeszcze wstrzymał. Powoli szykuje się rewolucja w sensorach ;)
Jak dorobisz możliwość określenia adresów dla DSow to będzie trzeba pożegnać się z możliwością określenia lokalizacji w bibliotece😄
Zatem koniec określania lokalizacji nadchodzi ;p
ODPOWIEDZ