Stacja pogodowa

sroka222
Posty: 32
Rejestracja: ndz wrz 25, 2016 10:45 am

pn lip 08, 2019 6:24 am

Dziękuję :)
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 980
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn lip 08, 2019 7:45 am

Tak Robert ma rację. Zrobię Soft bez bme do czujnika natężenia światła i anemometru.
kuris
Posty: 97
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

pn lip 08, 2019 4:56 pm

a można prosić schemat podłączenia Wemos d1 z BME280 bo jest napisane że 4 i 5 GPIO ale do których pinów je podłączyć w BME ?? aha i z innej beczki BME280 jakie ma zasilanie 3,3v czy 5v. ??
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 980
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn lip 08, 2019 5:15 pm

:ugeek:
kuris pisze:
pn lip 08, 2019 4:56 pm
a można prosić schemat podłączenia Wemos d1 z BME280 bo jest napisane że 4 i 5 GPIO ale do których pinów je podłączyć w BME ?? aha i z innej beczki BME280 jakie ma zasilanie 3,3v czy 5v. ??
D1 D2. Zasilanie lepiej 3.3v. Są różne wer.
kuris
Posty: 97
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

pn lip 08, 2019 5:45 pm

ok dziękuje już wszystko ładnie działa :D
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt lip 09, 2019 10:40 am

Czy ten soft będzie działał na sonoffie
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 971
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt lip 09, 2019 10:48 am

Nie nie będzie i niech ręka boska broni przed próba wgrania 😱
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lip 09, 2019 10:55 am

Za chwilę ktoś zapyta czy może podłączyć sobie Sonoff-a do szczoteczki do zębów
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt lip 09, 2019 11:32 am

Tylko zapytałem i dziękuję za odpowiedź
sroka222
Posty: 32
Rejestracja: ndz wrz 25, 2016 10:45 am

wt lip 09, 2019 7:05 pm

BME podpięty wszystko działa :) Dziękuje QLQ i kolegom za wskazówki ;)
ODPOWIEDZ