Automatyczna instalacja supla (server,cloud,dev)

Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Tue Jan 24, 2017 5:08 pm

pzygmunt wrote:
Tue Jan 24, 2017 4:18 pm
cd /usr/src
git clone https://github.com/SUPLA/supla-core
cd supla-core/supla-server/Release

nano lub vi makefile
linia 47
za g++ -L/usr/include/mysql
dodaj -L/usr/src/openssl


nano lib vi src/subdir.mk
linia 99
za g++ -D__OPEN_SSL=1 -I/usr/include/mysql
dodaj -I/usr/src/openssl

make clean
make
Wszystko się zrobiło.
Niestety nadal występuje błąd: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG
Może coś jeszcze muszę przestawić?
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Tue Jan 24, 2017 5:35 pm

Teraz po zalogowaniu się z zewnątrz i wpisaniu IP+port
wyskakuje strona startowa:

Image
User avatar
pzygmunt
Posts: 7049
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Jan 24, 2017 5:38 pm

Co masz w sites-enabled ?
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Tue Jan 24, 2017 6:01 pm

Jest EXTRA!!!

W katalogu znajduje się:
001-supla.conf
w którym były stare porty.
Po zmianie na nowe, wszystko działa, dziękuję bardzo za pomoc :-)
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Tue Jan 24, 2017 6:06 pm

A gdzie trzeba jeszcze ustawić port w takim przypadku:
Wchodzę na serwer https://IP:port jest ok.
Po kliknięciu na "utwórz konto" przekierowuje już na stronę bez portu
i wywala błąd brak strony.
Jeśli uzupełnię adres wpisując port, to przechodzi dalej...

Zmieniłem również tu:
/etc/apache2/ports.conf
80 na 88
z 443 zmieniono na 1111

/etc/apache2/sites-available/000-default.conf
zmieniono na 88

/etc/apache2/sites-available/default-ssl.conf
zmieniono na 1111
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Jan 24, 2017 6:23 pm

Seba5120 wrote:
Tue Jan 24, 2017 6:06 pm
A gdzie trzeba jeszcze ustawić port w takim przypadku:
Wchodzę na serwer https://IP:port jest ok.
Po kliknięciu na "utwórz konto" przekierowuje już na stronę bez portu
i wywala błąd brak strony.
Jeśli uzupełnię adres wpisując port, to przechodzi dalej...
Mam ten sam problem :(
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Tue Jan 24, 2017 6:26 pm

slawek wrote:
Tue Jan 24, 2017 6:23 pm
Seba5120 wrote:
Tue Jan 24, 2017 6:06 pm
A gdzie trzeba jeszcze ustawić port w takim przypadku:
Wchodzę na serwer https://IP:port jest ok.
Po kliknięciu na "utwórz konto" przekierowuje już na stronę bez portu
i wywala błąd brak strony.
Jeśli uzupełnię adres wpisując port, to przechodzi dalej...
Mam ten sam problem :(
Obstawiam, że gdzieś jeszcze jest zaszyty port do ustawienia...
Jak skonfigurowałem na maszynie z supla porty to nie wyskakiwał taki błąd.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Jan 24, 2017 6:51 pm

Ja mam z gotowego obrazu - na RBPi3.
Mam też problem z captcha - na wirtualce wcześniej wyłączyłem, natomiast na malince nie mogę
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Tue Jan 24, 2017 6:55 pm

slawek wrote:
Tue Jan 24, 2017 6:51 pm
Ja mam z gotowego obrazu - na RBPi3.
Mam też problem z captcha - na wirtualce wcześniej wyłączyłem, natomiast na malince nie mogę
A jak Sławku masz skonfigurowane e-mail?
Działa Ci wysyłka linków aktywacyjnych?

Jak zakładam konto, to przekierowuje po porcie nowym skonfigurowanym, w moim przypadku 1111
A jak próbuję się zalogować do serwera to usuwa port i komunikat o braku połączenia...
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Jan 24, 2017 7:00 pm

Konto aktywowalem przez baze danych, a teraz "trzyma" mi recaptcha... wczesniej jak mialem wirtualke to dzialaly

PS. Sorry za brak polskich liter - pisze z maliny...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply