SUPLA∞ kolejna alternatywna aplikacja na Androida

Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1398
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw mar 04, 2021 7:32 am

uchnast.michal pisze:
czw mar 04, 2021 6:39 am
A ilosc kanałów, nieaktywnych urządzeń lub kanałów wirtualnych?
Raczej tak. Im więcej dodaję urządzeń tym dłużej czekam w apce na status connect dla kanałów, które dodałem jako ostatnie.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2418
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw mar 04, 2021 7:49 am

uchnast.michal pisze:
czw mar 04, 2021 6:39 am
A ilosc kanałów, nieaktywnych urządzeń lub kanałów wirtualnych?
Zmień sobie testowo dostęp dla telefonu dla jednej lokalizacji z kilkoma kanałami i zobacz, jak to wpływa na szybkość ładowania.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 507
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw mar 04, 2021 8:00 am

klew pisze:
czw mar 04, 2021 7:49 am
uchnast.michal pisze:
czw mar 04, 2021 6:39 am
A ilosc kanałów, nieaktywnych urządzeń lub kanałów wirtualnych?
Zmień sobie testowo dostęp dla telefonu dla jednej lokalizacji z kilkoma kanałami i zobacz, jak to wpływa na szybkość ładowania.
ok tak zrobię, dzięki za Wasze sugestie. Miłego dnia.
e-talking............
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2367
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt kwie 16, 2021 3:30 pm

Znalazłem mały problem z tą apką, przy okazji aktualizacji rzuć okiem - otóż czasem ciężko zmienić profil - jak widać na zrzucie - zanacza więcej niż jeden i pozostaje przy ostatnim.
Po kilkukrotnym"przeklikaniu" daje się przełączyć.
Możliwe, że mam zbyt dużo tych profili, bo najczęściej dzieje się tak, gdy przechodzę na profil spoza zakresu widocznego ekranu.
Załączniki
Screenshot_2021-04-16-17-18-01-418_tk.supla.android.jpg
Screenshot_2021-04-16-17-18-01-418_tk.supla.android.jpg (151.66 KiB) Przejrzano 317 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1584
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt kwie 16, 2021 4:18 pm

Nie będę ukrywał udajac, że nie wiedziałem o tym ;)
Ciekawy byłem kto to pierwszy wyhaczy :D
Jak profili jest więcej niż 10 to ten komponent z jakiegoś powodu sobie nie radzi z wyświetlaniem wszystkiego tak jak założyłem, albo nie znam go za dobrze :roll: :lol:

To ile masz u siebie utworzonych profili?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2367
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt kwie 16, 2021 4:19 pm

Na tą chwilę 11 :D
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1584
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt kwie 16, 2021 4:24 pm

No i wszystko jasne :lol:
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2367
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt kwie 16, 2021 4:27 pm

...ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1584
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt kwie 16, 2021 4:42 pm

Tak przypuszczałem, dlatego muszę to poprawić ;)
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2367
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt kwie 16, 2021 4:47 pm

I tak jest super... bardziej przydałyby się te nowe ficzery z dodawaniem urządzeń... ale nie piłuję, bo moja wrodzona skromność nie pozwala :oops:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”