PIR BUTTON DIRECT-LINK by @elmaya

elmaya
Posty: 641
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn sty 06, 2020 9:47 pm

Mam dziesiątki HC-SR501 / ESP z powiadomieniem Telegram Bot i nigdy nie miałem tego problemu.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 716
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn sty 06, 2020 10:24 pm

Czy ten soft będzie działał tylko z tym konkretnym czujnikiem czy można by też wykorzystać np. Coś takiego https://allegro.pl/oferta/scienny-czujn ... e=facebook
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 206
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

wt sty 07, 2020 4:09 am

elmaya pisze:
pn sty 06, 2020 9:47 pm
Mam dziesiątki HC-SR501 / ESP z powiadomieniem Telegram Bot i nigdy nie miałem tego problemu.
:shock:
A czym zasilasz?
elmaya
Posty: 641
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt sty 07, 2020 9:24 am

PuteR pisze:
pn sty 06, 2020 10:24 pm
Czy ten soft będzie działał tylko z tym konkretnym czujnikiem czy można by też wykorzystać np. Coś takiego https://allegro.pl/oferta/scienny-czujn ... e=facebook
Ten czujnik ma 220 V i wymaga wielu modyfikacji.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 497
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

wt sty 07, 2020 3:49 pm

PuteR pisze:
pn sty 06, 2020 10:24 pm
Czy ten soft będzie działał tylko z tym konkretnym czujnikiem czy można by też wykorzystać np. Coś takiego https://allegro.pl/oferta/scienny-czujn ... e=facebook
Da się tak zrobić i używam czujek 230v i 12v ale za nimi daje przekaznik i dopiero przekaznik robi zwiera „przycisk” na module czy to
ODPOWIEDZ